HSP begeleiding Nederland
 

HSP begeleiding Zuid-Holland

 
15002413_692762444219914_5171292971303695110_o.jpg

De Lier

Esther van den Berg - Praktijk HartsTocht

Esther van praktijk HartsTocht is gecertificeerd HSP begeleider,  holistisch (kinder) coach, gecombineerd met lichaamsgericht werk en opstellingenwerk.

Website: www.praktijkhartstocht.nl

 
Carme Almarza.jpg

Den Haag

Carme Almarza 

Ik ben Carme Almarza, sociaal pedagogisch hulpverlener, NLP Practitioner, Rots & Water trainer, ervaringsdeskundige en gecertificeerd HSP begeleider. Ik help jou om in je kracht te komen zodat jij de regie over jouw leven weer zelf kunt nemen. 

Website: EszenzZ Centre

 
Maaike Kruijsen - HSP coach.png

Gouda

Maaike Kruijsen - HSP coach

Maaike is gediplomeerd HSP coach, werkzaam in Gouda en online via telefonisch gesprekken. Zij begeleid volwassen HSP waarbij jij centraal staat; wat werkt voor jou? Tevens gespecialiseerd in volwassen HSP die ook KOPP zijn (kind van ouders met psychische problemen).

Website: www.hspcoachmaaike.nl

 
Wilma Smith Leijdekker.jpg

Nieuwerkerk a/d IJssel

Helder en Intens Coaching - Wilma Smith Leijdekker

Wilma is Hoogsensitief bewustzijnscoach – intuitief, creatief, natuurgericht en lichaamsbewust coachen, voor hoogsensitieve volwassenen, in mijn praktijk aan huis of in Rotterdam. Veelzijdig, diepgaand, oprechte interesse in wie JIJ bent. Gecertificeerd HSP begeleider.

Website: www.helderenintens.nl

 
Annelyn de Boer.jpg

Noordwijk

Annelyn de Boer Coaching

Annelyn is psychosociaal therapeut en coach. Zij begeleidt HSP en HSS jongeren en (jong-)volwassenen in het leren omgaan met hooggevoeligheid. Zij coacht je in het ontdekken of bijsturen van je missie en de uitvoering daarvan zodat jij zo volledig mogelijk samenvalt met je pure zelf. Motto hierbij is: Leef jouw vrijheid! In Noordwijk aan Zee coaching van halve of hele dag. Ook praktiserend in Ede voor coaching dmv meerdere anderhalf uur gesprekken of coaching hele dag.

Website: www.adbcoach.nl 

 
Suzanvandermost.jpg

Noordwijk

Suzan van der Most - Praktijk de Krachtboom

Suzan is gecertificeerd HSP begeleider. Zij richt zich met name op gevoelige kinderen en volwassenen én kinderen met leerproblemen. Daarnaast ook voor de behandeling van o.a. angsten, concentratieproblemen, bedplassen, slaap-, en leerproblemen en onzekerheid.

Website: www.praktijkdekrachtboom.nl

 
Inge Hofman.jpg

Rotterdam - Inge Hofman - HSP begeleiding, Sociaal Pedagogisch Werk, sensitherapie, kindercoaching

Persoonlijk

Mijn naam is Inge Hofman en als ervaringsdeskundige begrijp ik heel goed waar je als hsp-er tegen aan kunt lopen (zelf ben ik een extraverte hsp-er met een sterke wil, ook wel hss genoemd). Sinds 2010 begeleid ik daarom ook hooggevoelige kinderen en volwassenen. Ik ben moeder van 2 hooggevoelige tieners en getrouwd met een zeer sensitieve man, dus hsp is op geen enkele manier meer weg te denken uit mijn leven.

Visie

Ik geloof dat ieder mens uniek is en ik kijk altijd achter eventuele labels en stickers. Ik zie het inmiddels als een soort missie om meer informatie over hsp te verstrekken en mensen die hooggevoelig zijn en hierin vastlopen, weer in hun kracht te laten staan. De 3 pijlers zijn bij mij: herkenning, erkenning en acceptatie.

Ieder mens is geboren om te stralen. En ik zie het als mijn taak als coach om samen met jou, jouw lichtje weer te laten schijnen. Als hooggevoelig persoon ben ik vaak genoeg vastgelopen in mijn leven en voelde ik me onbegrepen, eenzaam, had ik behoefte aan gelijkgestemden. Ook mijn cliënten worstelen hier regelmatig mee en daarom heb ik in oktober 2016 het 'HSP Café Rotterdam' opgericht. Elke 2e donderdag van de maand komen we bij elkaar om te praten over verschillende thema’s. Zo mooi om te ontdekken dat vele mensen inmiddels al de weg hiernaar toe hebben gevonden.

Werkwijze

We starten meestal met een kennismakingsgesprek. Als je het gevoel hebt dat er een klik is, maken we afspraak voor een intakegesprek, dit duurt ongeveer een uur. Na dit gesprek krijg je van mij een formulier mee om je doelen helder te krijgen. De keer erna neem ik ruim de tijd om deze met je door te nemen, hier komen vaak al vele mooie inzichten vandaan. We gaan samen kijken en werken aan je doelen, waar loop je in het hier en nu vast.

De begeleiding is een combinatie van cognitief en praktisch, d.m.v kennis en huiswerkopdrachten. Inzicht verkrijgen hoe werken processen van interne en externe overprikkeling, zodat je van je last een kracht kunt maken. HSP begeleiding is zeer geschikt als je meer gebruik wilt kunnen maken van je sensitiviteit, meer rust in hoofd en lichaam ervaren, alles wilt leren over overprikkeling, hoe het ontstaat en je eigen EHBO kit( eerste hulp bij overprikkeling kit) hierin kan maken, grenzen wilt leren voelen en aangeven, communiceren vanuit jezelf, jezelf en je hsp eigenschappen leren omarmen, inzicht krijgen in eigen handelen, emoties en gedachten, wil leren leven vanuit het hier en nu vanuit jouw eigen unieke prachtige kern.

Specialisatie

Ik werk zelf intuïtief en stem mijn begeleiding helemaal op jou af. Mijn begeleiding is een combinatie van lichaamsgerichte benadering en verschillende coachingstechnieken.  Door mijn eigen ervaring als hss kan ik juist ook de extraverte hsp goed begeleiden. 

Opleidingen en workshops

SPW (Sociaal Pedagogisch Werker), sensi-therapie, kindercoaching (Sonneveldt opleidingen), gecertificeerd hsp begeleider (Instituut EszenzZ), sensikids-coach ( het geven van de 'ik ben oké trainingen' voor gevoelige kinderen), poptalk, creatieve coachopleiding (Marion van der Laarse), kinderen begeleiden mbv tekenen (de toverboom), yogamassage (thai-twist), theekransjes.

Aangesloten bij

Sensikidsplatform

HSP begeleidersnetwerk

Kosten

Een sessie kan variëren van 60-90 minuten en is compleet op jou afgestemd. Het tarief is 60 euro per uur inclusief btw. Na afloop kan je de factuur contant of per pin voldoen.

Frequentie: 1x per 2 weken.

Kennismakingsgesprek

Het is mogelijk om eerst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan te vragen. Dit gesprek duurt ongeveer een half uurtje. En is bedoeld om te kijken of er een wederzijdse klik is en er is ruimte om vragen te stellen. Tevens zal ik ook iets vertellen over mijn werkwijze zodat je goed kunt kijken of dit bij jou past.

Neem contact op met Inge Hofman

Website: www.balancingpraktijk.nl

Email: info@balancingpraktijk.nl

Telefoon: 0611645825.

Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram

 

 
Silvia Vink HSP.jpg

Voorhout

KleurigLeven - Silvia Vink

Silvia is gecertificeerd HSP begeleider en begeleidt mensen met het aanleren van een nieuwe levenswijze: Genieten van de kwaliteiten ven het hooggevoelig zijn i.p.v. de lasten leren onderdrukken. Silvia werkt met de HSP begeleiders methode en met het Aura-Soma kleurensysteem. Zij organiseert regelmatig kennismakingsworkshops en verdiepingsavonden.

Website: www.kleurigleven.nl