HSP begeleiding Nederland
 
Fanny Möhlmann.jpg

Goirle – Fanny Möhlmann - HSP en hooggevoeligheid met een sterke wil, energetische coaching

Persoonlijk
Mijn naam is Fanny Möhlmann, getrouwd en moeder van 3 (hooggevoelige (strong willed)) kinderen. Ik heb in verschillende werkvelden met verschillende doelgroep jongeren gewerkt. In 2014 werd het tijd om echt mijn eigen pad te gaan volgen en dat te doen waar ik blij van word. Zo is mijn praktijk Groei en LACH ontstaan. Mijn praktijk kun je vinden in Goirle.

Ik begeleid kinderen, ouders en volwassenen bij hun hooggevoeligheid (al dan niet met een sterke wil). Hooggevoeligheid en alles wat daarbij komt kijken: emoties, onzekerheid, sociale contacten, levensvragen, enz. Alles mag er zijn, en samen gaan we kijken wat voor jou(w kind) werkt om weer te kunnen GROEIen EN LACHen!

Als hooggevoelig persoon heb ik zelf ook de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Toen ik moeder werd kwam daar een hele nieuwe serie aan uitdagingen en ontdekkingen om te hoek kijken. Mijn 3 kinderen zijn ieder op hun eigen manier hooggevoelig of hooggevoelig en strong willed. Daardoor kan ik wel zeggen dat ik op verschillende vlakken ook ervaringsdeskundige ben.


Visie
Hooggevoeligheid is in de eerste plaats een kwaliteit, een prachtige eigenschap die erg waardevol is, zeker in onze huidige maatschappij. Echter voelt het niet altijd zo. Als kind kun je je anders voelen, niet gezien of gehoord, onzeker, enz. Als ouder zie je je kind worstelen, op school, maar ook buiten school. Volwassenen worstelen vaak met de wereld om hen heen, in het klein in het gezin, groter in de maatschappij, maar ook in de wereld.

Om hooggevoeligheid als kwaliteit te gaan ervaren, vind ik het belangrijk dat je in de eerste plaats jezelf leert kennen. Door uitleg te krijgen over hooggevoeligheid én wat dit voor jou als persoon betekent, kun je al heel wat verlichting ervaren. Vervolgens gaan we kijken naar de dingen waar jij tegenaan loopt, we zoomen in én uit en kijken naar het grote geheel. Wat helpt jou?

Geen enkel traject is dus hetzelfde. Ik stem af op wat jij nodig hebt! Emoties horen erbij, ze zijn onderdeel van het leven hier op aarde. Alle emoties
mogen (moeten) er ook zijn! Dat vind ik echt heel belangrijk. Dus… alles mag (moet) gevoeld worden. Over het ‘op een gezonde manier uiten’
kunnen we het hebben.

Voor kinderen (en ook volwassenen) is het soms moeilijk om boosheid te kunnen voelen, dat willen we het liefst zo ver mogelijk weg stoppen. En hetzelfde doen we soms ook met verdriet en met angst. We willen het niet voelen. Zo ontstaat er in je lijf spanning en die moet er vroeg of laat uit. En dat gebeurt soms wat onhandig. Op tijd voelen, ervaren, uiten, verwerken van alles wat je voelt is dan ook belangrijk!
Ik kan daarbij helpen!

Specialisatie
Mijn specialisatie is hooggevoeligheid en hooggevoeilig met sterke wil. Daarnaast kun je ook bij mij terecht voor alle uitdagingen rondom emoties. Alles wat hiermee te maken heeft, daarvoor kun je bij mij terecht.
Ik ben ook energetisch coach, dus we kunnen terug naar de oorsprong van ‘problemen’ in vorige levens of familie-lijnen. Je kunt bij mij terecht voor readings, regressie-sessies en healings. Of we kijken samen wat op dat moment aandacht vraagt of nodig is.

 

ONTDEK-gesprek
Jouw eerste afspraak is een ontdekgesprek waarin we samen gaan ontdekken waar je (werkelijk) tegenaan loopt, wat jouw uitdagingen zijn en wat jij nodig hebt. In dit gesprek komt alles aan bod wat besproken en gevoeld mag worden. Vervolgens kijken we per keer wat nodig is.

Als het gaat om kinderen onder de 12 jaar heb ik dit gesprek met jou als ouder. Voor kinderen werk ik met korte trajecten waarin we dat aan bod laten komen wat nodig is. Vaak kunnen kinderen na 4-6 keer al verder! Uiteraard vergeet ik hierbij jou als ouder niet, dus een oudergesprek is altijd onderdeel van het traject.

In een ontdekgesprek komen er ook al tips en adviezen naar voren. Dit gaat dus niet alleen om ‘zenden’ maar je ‘ontvangt’ ook. We gaan echt samen ontdekken. Dit gesprek duurt 1-1,5 uur en de kosten hiervan zijn €90,-. Dit is inclusief een plan van aanpak.

 

Opleidingen en trainingen

 • HBO Pedagogiek
 • Opleiding Hooggevoeligheidsdeskundige – Hooggevoelig heel gewoon
 • Opleiding Hooggevoelig & Sterke Wil specialist – Janneke van Olphen & Arienne Klijn
 • Specialist Schildencoaching – Innerlijke Familie opleiding & trainingen
 • Basistraining en Train de Trainer SOS kinderen en emoties – SOS kinderen en emoties
 • Lichtwerkeropleiding – Buitengewoon Aards
 • Reading en Regressie opleiding – Buitengewoon Aards
 • MultiDimensionale Healing Training – Buitengewoon Aards
 • Kindermodule: werken met hooggevoelige kinderen – Hooggevoelig heel gewoon
 • Opleiding Kindercoach – Centrum Tea Adema
 • Energetisch Kindercoach opleiding – Lilianders
 • Mindfulness Trainer Kids - Zuiderlicht


Lidmaatschap en vergoedingen

Ik ben aangesloten bij Adiona, beroepsorganisatie voor Kindercoaches.
Ik word niet vergoed door de zorgverzekering en heb geen contract met Gemeentes.
Wel kan ik ingezet worden middels PGB of arrangementen op scholen.
Ik hou mijn trajecten effectief en kort.\

 

Kosten

 • Ontdekgesprek: € 90,- (1,5 uur, inclusief Plan van Aanpak)
 • Tarief voor kinderen: € 65,- (1 uur)
 • Tarief voor volwassenen: € 90,- (1,5 uur)
 • Energetische coaching: € 90,0 (1-1,5 uur)

Voor workshops en trainingen zie website.

Neem contact op met Fanny Möhlmann:
E-mail: fanny@groeienlach.nl.
Telefoon: 06-49649222.
Website: www.groeienlach.nl.
Facebook: https://www.facebook.com/groeienlach.
Instagram: https://www.instagram.com/groeienlach.