HSP begeleiding Nederland
 
Dawn Meijer.JPG

Hollands Kroon, kop NH/Gemeente Koggenland – Dawn Meijer – Gecertificeerd HSP begeleider

Persoonlijk

Mijn naam is Dawn Meijer, vol trots mag ik zeggen dat ik de eigenaresse ben van Praktijk Kind in Bloei. Ik ben moeder van 2 kinderen en woonachtig in de kop van Noord-Holland. Ik ben zorgzaam, enthousiast, levenslustig, nieuwsgierig, (hoog)sensitief en soms een tikkeltje eigenwijs.

Na het afronden van mijn BIG Verpleegkundige opleiding heb ik jarenlang met veel plezier in de gehandicaptenzorg gewerkt. Na het zien van verschillende doelgroepen, lag mijn hart bij het begeleiden van jongeren met een extratje. Al snel kwam ik tot de ontdekking dat vele jongeren en kinderen tussen wal en schip vallen en dat er te weinig passende zorg is. Zo ook op regulieren scholen blijkt dit een aandachtspunt.

Mijn kennis over HSP is gekomen na de geboorte van mijn zoon. Hij liet mij zijn sensitieve kant als baby zien. Als baby was het al heel duidelijk dat hij gevoeliger voor prikkels was dan de gemiddelde andere baby’s. Dankzij dit mooie ventje heb ik mogen leren en ervaren wat HSP is. Zelf ben ik ook hoogsensitief, en door alle kennis en ervaring opgedaan inzake mijn zoon ben ik hier achter gekomen. Rust, ruimte, vrijheid en vooral veel duidelijkheid, dat is wat ik ervoor terug heb gekregen. HSP is een mooie karaktereigenschap als je leert om de lasten om te zetten in krachten!

Visie

Tijdens mijn opleiding HSP begeleider (Instituut EszenzZ Amsterdam) heb ik nog meer mogen leren over HSP. Ook heb ik mijn IAG certificaat (intensieve ambulante gezinsondersteuning) mogen behalen en deze combinatie heeft mij geholpen in datgene waar ik nu voor mag staan. Een mooie liefdevolle eigen praktijk waarin ik kinderen, jongeren en gezinnen mag coachen.

De puurheid van de mens vindt ik ontzettend mooi en belangrijk. Sommige mensen zijn de puurheid in zichzelf kwijt geraakt, de basis van jezelf mogen en kunnen zijn is soms ver te zoeken. Als kind zijnde hoor je nog kind te kunnen en mogen zijn, maar dit is voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. In het dagelijks leven moeten wij mensen zoveel dingen, waardoor we voorbij gaan aan onze eigen gevoelens, gedachten en eigen tijd en ruimte. “Me Time” dat is heel belangrijk als je hoogsensitief bent.

Door de oefeningen die ik als HSP begeleider heb geleerd, weet ik weer hoe heerlijk het is om tijd voor jezelf te hebben en bij jezelf te blijven. Niet alle kinderen kunnen genieten van hun jeugd en vooral ook niet op school. Alle prikkels in het dagelijks leven kunnen ervoor zorgen dat je moe en uitgeput raakt waardoor alles zwaar aanvoelt, en als last wordt ervaren. Je concentratie is minder, je bent vaker moe, je hebt geen zin meer om dingen te ondernemen, en zelfs je school prestaties kunnen hierdoor beïnvloed worden. Door de oefeningen die ik als HSP begeleider kan doorlopen leer je weer terug te gaan naar de basis, je pure “ik”.
Je mag zijn wie je bent, en je bent goed zoals je bent. Ieder mens is een uniek, eigen persoontje.

Opleidingen

  • Gecertificeerd HSP begeleider (Instituut EszenzZ)
  • Verpleegkundige BIG geregistreerd 
  • IAG certificaat (intensieve ambulante gezinsondersteuning) 

Kennismaken

Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waaraan geen kosten verbonden zijn. Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30-45 min. Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen de hulpvraag bespreken en bespreken we of je bij mij op het juiste adres bent. Wanneer er van beide kanten een goed gevoel is, dan kunnen we het traject samen aangaan. De eerstvolgende afspraak zal dan de intake zijn.

Kosten

Neem vrijblijvend contact met ons op via mail of een belletje om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Kennismakingsgesprek: (via telefoon of Skype) max. 30 minuten gratis. Samen plannen we een intakegesprek. Naar aanleiding van het intakegesprek ontvang je van jouw coach een uniek coachingsvoorstel op maat, waarin precies staat beschreven aan welke doelen we gaan werken, wat de investering is die er bij past, hoe lang het traject duurt, enzovoorts. 


Neem contact op met Dawn Meijer:

Website: www.kindinbloei.nu.
E-mail: info@kindinbloei.nu.
Telefoon: 06-28879479.

Kindercoaching en jongerencoaching op het gebied van hooggevoeligheid (kindinbloei.nu)
Praktijk Kind In Bloei - Startpagina | Facebook
Praktijk Kind in Bloei (@praktijk.kind.in.bloei) • Instagram-foto's en -video's