HSP begeleiding Nederland
 

Literatuur hooggevoelige kinderen top 50

 
9200000040639503.jpg

Charlotte en de magische droomsokken

Auteur: Louisa Perreyn

Laat jezelf en je kind meevoeren in de betoverende wereld van Charlotte en haar opa. Op een speelse, liefdevolle, magische en bovenal aardse manier worden gevoeligerds van alle leeftijden uitgedaagd om belangrijke spirituele lessen te leren en om groot en klein samen te laten ‘groeien’.

Louisa wil je laten zien wat een geweldig en magisch talent hooggevoeligheid eigenlijk is en wat een waanzinnige dingen je voor elkaar kunt krijgen, als je je hoofd (verstand) en je hart (gevoel) laat samenwerken! Opa en Charlotte vinden het bovendien heerlijk om grote mensen en kinderen te leren hoe ze hun dromen kunnen realiseren en hoeveel hulp ze hierbij van de andere kant kunnen krijgen, als ze er maar om durven vragen.

Waar droom jij van en wat kom jij hier op aarde doen? Waar brengen de Magische Droomsokken jou naartoe?

Bestel dit boek voor 27,95 euro bij Bol.com.

 
9200000011525416.jpg

De gids over hooggevoelige kids

Auteur: Josina Intrabartolo en Leonie Le Doux

Hoe zorg je ervoor dat je hooggevoelige kind zich prettig voelt? Hoe voorkom je overprikkeling? Wat doe je als je kind opziet tegen een feestje? Dit praktische gidsje geeft 80 tips die je helpen bij dit soort vragen. Geen ingewikkelde verhandelingen, maar vlot leesbare en concrete tips met herkenbare voorbeelden. Belangrijkste boodschap: je kind is goed zoals het is!

Bestel dit boek voor 9,95 euro bij Bol.com.

 
9200000073050894.jpg

De gids over prikkelverwerking bij kids

Auteur: Suzanne van Snippenberg

Hoe zorg je ervoor dat een kind alle prikkels die het op een dag binnenkrijgt, op een goede manier verwerkt? Met welke oefeningen staat je kind letterlijk steviger in het leven? Hoe kun je als ouder daarbij helpen?


In deze handzame, praktische gids geeft kinderfysio-therapeute Suzanne van Snippenberg 80 tips en oefeningen om kinderen letterlijk en figuurlijk beter in hun vel te laten zitten. Het is toepasbaar voor alle kinderen, maar vooral prikkelgevoelige kinderen zoals bijvoorbeeld hooggevoelige, hoogbegaafde kinderen of kinderen met autisme zullen hier baat bij hebben.

Suzanne van Snippenberg is kinderfysiotherapeute en werkt veel met (hoog)gevoelige kinderen.

Bestel dit boek voor 9,95 euro bij Bol.com.

 
1001004008242783.jpg

De hoogsensitiviteit survivalgids

Auteurs: An Michiels en Luc Descamps

Ben je snel ontroerd? Heb je bergen fantasie? Is eerlijkheid voor jou van het allergrootste belang? Merk je vaak heel veel details op? Ben je gevoelig voor de stemming van anderen? Ben je geregeld overprikkeld? Hou je van stilte en rust? Voel je je soms anders dan anderen? Doen harde geluiden soms letterlijk pijn? Ben je gevoelig voor geuren? Misschien ben je wel hoogsensitief en wil je weten hoe je daarmee moet omgaan?

Dan is dit boekje zeker iets voor jou.

Bestel dit boek voor 10 euro bij Bol.com.

 
De magische pas boek.jpg

De magische pas

Auteur: Astrid Waernes

Ben je weleens bang? Of word je soms gepest door anderen en weet je niet hoe je moet reageren? Heb je weleens het gevoel er niet bij te horen? Ben je snel boos?
Dan is dit boek wat voor jou! Het is niet zomaar een boekje, maar een boekje met iets extra’s … iets bijzonders, een Magische pas.
Alle mooie dingen die jij denkt, gaan automatisch naar dit pasje wanneer je deze vastpakt. Wanneer je je ooit een keer treurig of boos voelt, dan zal dit pasje je helpen. Neem hem in je hand en vertel de Magische pas wat je dwarszit. Doordat jij zoveel leuke wensen op je Magische pasje hebt ‘gedownload’, zal je merken dat je boosheid snel weer zal verdwijnen.

Met dit magische boek kom je erachter dat je er nooit alleen voor staat.

Bestel dit boek voor 14,95 euro bij Bol.com.

 
9200000024640242.jpg

De zintuigenboom

Auteur: Sylvia van Zoeren

De Energy Switch helpt kinderen kalm en vol zelfvertrouwen te zijn en zich goed te kunnen concentreren. Hierover kun je alles lezen in De Zintuigenboom. De methode bestaat uit 4 stappen: - je stevig verbonden voelen met de aarde waarop je leeft - bewustwording van je eigen energieveld en je lichaam - het laten stromen van beschikbare energie - het jezelf begrenzen en het zuiveren van je aura
Een helder en praktisch boek; mooi vormgegeven met vele foto's. Inclusief een aparte toelichting met handige tips voor ouders.

En een prachtige luister-cd met 4 verhaaltjes waar je rustig van wordt en de Energy Switch-methode Dit boek wordt uitgegeven in samenwerking met VOF De Liefde

Muziek: Caroline Ansink

Bestel dit boek voor 16 euro bij Bol.com.

 
1001004010978401.jpg

Emma op de erwt

Auteurs: Alma Post en Nynke Talsma

Emma is samen met haar moeder verhuisd van de stad naar een dorp. Emma is hooggevoelig en ze heeft het er moeilijk mee om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Dan wordt ze door een klasgenootje uitgenodigd op een feest in een echt kasteel. Het feest loopt helemaal anders dan verwacht, kan Emma het hoofd koel houden?

Bestel dit boek voor 10 euro bij Bol.com

 
9200000045961122.jpg

Gevoeligheid in de klas

Auteur: Gerarda van der Veen

Herkenning en begeleiding van hoogsensitieve en hoogstimulatieve kinderen op de basisschool

Eén op de vijf leerlingen in de klas is een gevoelig kind: empathisch, sociaal, creatief en erg open voor indrukken en prikkels. Een dergelijk kind kan de schoolomgeving soms als overweldigend en onveilig ervaren. Met gevolg dat het kind zich vooral druk en opstandig of juist kwetsbaar en angstig gedraagt en de schoolresultaten achterblijven bij de verwachtingen.

Met enkele kleine aanpassingen kan een gevoelig kind zich al een stuk veiliger voelen in de klas. De auteur maakt onderscheid in leerlingen die 'stil'-gevoelig (hoogsensitief) en die 'druk'- gevoelig (hoogstimulatief) zijn. Een dergelijk onderscheid is gewenst, omdat de aard van de gevoeligheid verschilt en daarmee ook de aanpak en de houding naar de leerling toe.

Dit boek maakt duidelijk hoe je gevoelige kinderen in de klas kunt herkennen, wat hun kwaliteiten en hun valkuilen zijn en bij welke begeleiding zij zich het meest gekend en gesteund weten, zodat hun onderwijsplek veilig genoeg is om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De uitleg in dit boek is praktisch, de vele tips en voorbeelden halen de praktijk dichtbij.
Gevoeligheid in de klas is bedoeld voor leerkrachten en intern begeleiders in het basisonderwijs. Maar ook voor ouders met een gevoelig kind op de basisschool biedt dit boek waardevolle informatie.

Bestel dit boek voor 25,95 euro bij Bol.com.

 
9200000095462307.jpg

De wereld van Annabel - een boek over hooggevoeligheid

Hoe houdt een hoog gevoelig meisje zichzelf staande in een wereld die vreemd voor haar aanvoelt? Zo op het oog een meisje als vele anderen, maar met één verschil. Annabel ziet, voelt en ervaart meer dan een gemiddeld kind.

De schrijfster neemt je mee in haar zoektocht naar antwoorden op de vele vragen die Annabel in haar leven stelt. Veel antwoorden vindt ze bij haar geheime vriendin, waar zelfs haar moeder niet van af weet. Als ze merkt dat Jelmer hetzelfde geheim deelt, voelt ze zich niet meer alleen.

Bestel dit boek voor 16,49 euro bij Bol.com.

 
9200000071595678.jpg

Hallo, ik ben Gwen

Auteur: Barbara Veer

'Vaak is voor jezelf kiezen makkelijker,
dan voor de makkelijkste weg te kiezen'

Dit is de essentie van het boek 'Hallo, ik ben Gwen'.

Toelichting van de schrijfster:

Vanuit mijn hart geschreven voor hoog gevoelige kinderen en alle andere kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

In mijn beleving zijn alle kinderen in een bepaalde mate hoog gevoelig. En gaat het om de hoeveelheid prikkels die een bepaald kind kan verwerken en hun reactie hierop. Als deze prikkels te veel worden, dan kan dit zich op verschillende manieren uiten. Het ene kind uit zich in (heel) druk gedrag en het andere kind zal zich meer gaan terugtrekken. Daartussen zit een heel groot grijs gebied.

Met dit boek wil ik kinderen er graag aan herinneren, dat hoog gevoelig zijn geen uitzondering is, maar juist een geschenk... en dat het juist ook heel veel voordelen heeft...

Besteil dit boek voor 15,50 euro bij Bol.com

 
9200000015494024.jpg

Handboek voor overgevoelige kinderen

Auteur: Norma Prikanowski

Overgevoelige en paranormale kinderen zijn niet gek, ziek of speciaal, maar voor veel volwassenen is het wel moeilijk om met deze kinderen om te gaan, zeker als zij zelf niet overgevoelig zijn. Wat gaat er in ze om? Wat zien en voelen ze? In dit 'Handboek voor overgevoelige kinderen' geeft Norma Prikanowski uitleg, achtergronden, tips, oefeningen en technieken en legt zij uit hoe kinderen gecoacht kunnen worden. Een gedegen, up-to-date handboek dat zowel ouders als professionals kan ondersteunen.

Bestel dit boek voor 13,99 euro bij Bol.com.

 
1001004010971037.jpg

Help...ik voel zoveel

Auteur: Carla van Wensen

Kinderen krijgen zeer veel informatie en prikkels te verwerken. Wanneer deze prikkels op een goede manier worden gefilterd, is er niets aan de aan de hand. Een groeiend aantal kinderen blijkt echter gevoelig te reageren en raakt overprikkeld.

Dit boekje is speciaal geschreven voor (hoog)gevoelige en snel overprikkelde kinderen van circa 7-11 jaar,
Door middel van spelletjes, opdrachten, vragen, tips en verhaaltjes kunnen kinderen ervaren en ontdekken hoe het te veel voelen en overprikkeld raken bij hen ontstaat en hoe zij er anders mee om kunnen gaan.

Bestel dit boek voor 17 euro bij Bol.com.

 
9200000072891788.jpg

Het hooggevoelige kind met een sterke wil

Auteur: Janneke van Olphen

Wie denkt dat hooggevoelige kinderen vooral rustig, bedachtzaam en teruggetrokken zijn, komt in dertig procent van de gevallen bedrogen uit. Er zijn ook kinderen die hun hoge mate van gevoeligheid combineren met een ijzersterke wil. Zij zijn op zoek naar nieuwe belevenissen en avonturen, ook al druist dat vaak in tegen hun gevoelige inborst. Een pittige combinatie, die geregeld leidt tot vurige uitbarstingen bij kinderen en wanhoop bij ouders. Janneke van Olphen geeft ouders en andere opvoeders op zeer toegankelijke wijze inzicht in de innerlijke wereld van deze categorie hooggevoeligen. Met dat inzicht zullen zij beter weten om te gaan met de vurigheid van hun gevoelige kinderen. En dat zal uiteindelijk het hele gezin ten goede komen.

Janneke van Olphen is psycholoog en specialist in hooggevoeligheid. Zij was al eerder nauw betrokken bij het boek 'Draakje vurig'.

Bestel dit boek voor 19,95 euro bij Bol.com.

 
9200000008497604.jpg

Het hoogsensitieve kind

Auteur: Elaine N. Aron

Een Hoog Sensitief Kind (HSK) is bedachtzamer en gevoeliger en raakt makkelijker overmand door heftige emoties dan het gemiddelde kind. Hoewel een HSK vaak creatief en slim is, krijgt het geregeld het label angstig, geremd en zenuwachtig te zijn. Om te voorkomen dat een HSK nog langer als 'probleemkind' wordt bestempeld, heeft Elaine N. Aron deze gids geschreven.

Het Hoog Sensitieve Kind bevat naast zelftests, casestudies en adviezen:
- vier manieren om je HSK succesvol op te voeden in een niet-sensitieve wereld
- hoe kun je een HS peuter en kleuter het beste kalmeren
- hoe kun je vriendschappen en (school)reizen plezierig maken
- hoe moet je omgaan met verschillende leeftijdsgroepen HSK
- hoe kun je het beste omgaan met slaapproblemen en emotionele uitbarstingen

Bestel dit boek voor 18,99 euro bij Bol.com.

 
9200000074545455.jpg

Het hoogstimulatieve kind

Auteur: Gerarda van der Veen

Hooggevoeligheid kan samengaan met druk en emotioneel intens gedrag. Het kind is gevoelig, hulpvaardig, sociaal en spontaan, maar kan ook moeilijk te corrigeren zijn. Hij lijkt niet te willen luisteren en reageert met boze buien. Op school heeft hij moeite met concentreren, met stil zitten en verstoort hij nogal eens de les.
Ouders hebben vaak al van alles geprobeerd, maar hun kind blijft 'de baas spelen' in huis, zo leggen ze uit. Hij wil gewoon niet luisteren, is de gedachte, of: hij heeft een (te) sterke wil. Om je kwaliteiten vorm te geven gaat het echter niet om de wil, maar om vaardigheden. Een druk-gevoelig kind (in dit boek 'hoogstimulatief' genoemd) snapt best hoe hij zich moet gedragen en wil daar ook graag aan voldoen, maar hij beschikt niet over de vaardigheden om dat te realiseren.
Vaardigheden zijn te oefenen, daarom biedt dit boek een stappenplan voor ouders om hun kind te leren met lastige situaties om te gaan. Zodat ongewenst gedrag vermindert en de kwaliteiten van hooggevoeligheid beter tot hun recht komen.

Een boek vol tips voor ouders om hun druk-gevoelige kind te begrijpen en te begeleiden; en voor iedereen die meer wil weten over de drukke variant van hooggevoeligheid.

Bestel dit boek voor 19,95 euro bij Bol.com

 
9200000106472014.jpg

Het kleine egeltje is hooggevoelig

Het kleine egeltje Emèl weet sinds kort dat hij hooggevoelig is. Hij voelde zich altijd een beetje anders, maar hij wist niet waardoor dit kwam. Op een feestje ontdekt hij het! Hij is hooggevoelig.

Emèl legt in dit boek uit wat dat betekent en hoe waardevol het is om deze eigenschap te hebben. Ga samen met hem op onderzoek uit. Ben jij ook hooggevoelig?

Een leuk boek voor kinderen om hooggevoeligheid te leren kennen en te ontdekken of ze deze eigenschap zelf ook hebben.

Een must-have voor ouders, kindercoaches en leerkrachten. Ga op een ontspannen manier het gesprek aan over hooggevoeligheid.

Bestel dit boek voor 15,99 euro bij Bol.com.

 
1001004006530498.jpg

Hoog intuïtieve kinderen

Auteur: Catherine Crawford

Sommige kinderen lopen een kamer binnen en voelen - letterlijk - de sfeer aan, anderen leggen moeiteloos de vinger op een onuitgesproken familieconflict of drukken iemand op het hart voorzichtig te zijn bij het betreden van onbekend terrein. Intuïtief en empathisch sterk ontwikkeld, groeien ze op in een rationele wereld waarin alles wat maar lijkt op een zesde zintuig wordt beschouwd als volksvermaak. Dat geeft nogal eens problemen.


Psychologie Catherine Crawford, gespecialiseerd in de begeleiding van hoog intuïtieve kinderen, biedt ouders, leraren en therapeuten praktische steun bij het begeleiden en opvoeden van kinderen met bijzondere gaven.

Koop dit boek voor 29,99 euro bij Bol.com.
Ook verkrijgbaar als ebook.

 
9200000008555325.jpg

Hooggevoelig heel gewoon

Auteurs: Jacqueline Pama-Mol en Judith Peters

Dit boekje is gericht op Kinderen en Ouders, en geeft op een gemakkelijke en beknopte manier uitleg over hooggevoeligheid. Met de praktische tips en oefeningen begrijp je beter wat er gebeurt en leer je omgaan met prikkels. Het helpt je op weg naar hooggevoeligheid als kracht. 

Bestel dit boek voor 7,95 euro bij Bol.com.

 
9200000009954505.jpg

Hooggevoelig heel gewoon professionals

Auteurs: Jacqueline Pama-Mol en Judith Peters

Dit boekje is gericht op mensen die met kinderen werken individueel en/of in een groep. Hierin vind je uitleg en informatie over hooggevoeligheid. Je kunt meteen praktisch aan de slag met de tips van leerkrachten en de oefeningen die je individueel en in de groep kunt doen.

Bestel dit boekje voor 8,95 euro bij Bol.com

 
9200000063774245.jpg

Hoogsensitieve kinderen

Auteur: Esther Bergsma

Ouders van hoogsensitieve jongens en meisjes lopen in de opvoeding tegen forse uitdagingen aan. Hoe stel je grenzen zonder in drama's terecht te komen? Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van je kind en hoe leer je je kind omgaan met de overweldigende buitenwereld?

Esther Bergsma onderzocht kenmerken, gedrag en onderlinge verbanden bij meer dan zevenhonderd hoogsensitieve kinderen. Helder en overzichtelijk beschrijft ze waar ouders van hoogsensitieve kinderen zoal mee te maken krijgen en welke interne processen bij het kind daaraan ten grondslag liggen. Waarom reageren ze zo? Hoe ontstaan die woedeaanvallen en waarom is er die onophoudelijke vraag om aandacht? Pas als je dat begrijpt kun je adequaat en effectief reageren. Door te begrenzen en te begeleiden.

Esther biedt hiervoor een rijk palet aan waardevolle methoden en adviezen. De positieve, opbouwende benadering die je leert in dit boek brengt rust, inzicht en overzicht in jouw leven en dat van je kind. Het resultaat: een kind dat leert omgaan met zijn bijzondere eigenschappen, zodat het opgroeit tot een wijs, krachtig én gelukkig hoogsensitief mens. "De boeiende en herkenbare manier van vertellen van Esther raakt iedere ouder en professional. De directe toepasbaarheid van haar adviezen is heerlijk." -

Harriët van de Kamp, regiovoorzitter oudervereniging Balans "Ik houd van praktische boeken die verhelderend zijn, herkenning bieden én handvatten geven. Zodat we kinderen beter begrijpen en het makkelijker en fijner voor ze kunnen maken. Dit boek biedt het allemaal, ondersteund door eigen wetenschappelijk onderzoek."

Tischa Neve, kinderpsycholoog en opvoedkundige Drs. Esther Bergsma (1972) is zelf hooggevoelig en moeder van twee hoogsensitieve pubers. Na een carrière als sociaalwetenschappelijk onderzoekster en manager, startte ze haar eigen bureau als counsellor van hoogsensitieve mensen. Daarnaast vragen organisaties haar geregeld als expert op het gebied van hoogsensitiviteit voor presentaties binnen het onderwijs, bedrijfsleven en de gezondheidszorg.

Bestel dit boek voor 24,95 euro bij Bol.com.

 
9200000032163572.jpg

Hoogsensitieve leerlingen

Auteur: Susanne Nieuwenbroek

Hoogsensitieve kinderen zijn bijzondere leerlingen, in de goede zin des woords. Ze worden geboren met een sterk ontwikkeld zenuwstelsel, dat soms zorgt voor problemen, maar ook voor een heel intense belevingswereld. Bij een (te) grote hoeveelheid prikkels vervallen hoogsensitieve leerlingen makkelijk in negatief gedrag of ze trekken zich terug en worden als verlegen of faalangstig bestempeld. De school is een omgeving met ontzettend veel impulsen, waar een leerling makkelijk overprikkeld raakt. Om die veelheid aan prikkels te vermijden, zijn hoogsensitieve leerlingen vaak teruggetrokken of verlegen en worden ze gezien als spelbreker. Hun gevoel van eigenwaarde is laag, doordat ze zo kwetsbaar zijn.

Ook worden ze vaak ten onrechte als ‘faalangstig’, ‘ADHD’er’ of ‘sociaal onhandig’ betiteld. Het is voor een leerkracht niet eenvoudig om te beoordelen of afwijkend (leer)gedrag van een leerling te wijten is aan een stoornis of niet en hoe je om moet gaan met hoogsensitiviteit. In dit praktijkboek gaat Susanne Nieuwenbroek nader in op het begrip hoogsensitiviteit.

Hoe kun je als leerkracht hoogsensitiviteit herkennen en hoe kun je het onderscheiden van problemen als faalangst, hoogbegaafdheid en ADHD? Wat is de rol van de ouders op het gebied van hoogsensitiviteit en hoe ga je daarmee om? Ook staan in dit boek concrete handreikingen hoe deze leerlingen te begeleiden in en buiten de les, met een vragenlijst voor het signaleren van hoogsensitiviteit en diverse oefeningen.

Bestel dit boek voor 17,95 euro bij Bol.com.

 
9200000011254900.jpg

Ik ben hooggevoelig

Auteur: Yolanda Onderwater

Kinderen die hooggevoelig zijn voelen zich vaak een beetje anders. Zij hebben bijzondere ervaringen die ze moeilijk kunnen delen. Dit is een boek waarin zij zichzelf kunnen herkennen. Ook hun ouders, hulpverleners en onderwijzers kunnen er veel aan hebben.

Therapeute Yolanda Onderwater begeleidt in haar praktijk kinderen die als hooggevoelig uit de test kwamen. Dit boek is speciaal geschreven om deze groep kinderen (jong en oud) en hun familieleden te helpen. Hooggevoeligheid is niet abnormaal maar juist heel zuiver en puur.
De auteur beschrijft hoe je hooggevoeligheid herkent, hoe het voelt om hooggevoelig te zijn, en hoe je ermee omgaat als een bijzondere gave.

Het is namelijk ook een eigenschap met voordelen. Hooggevoelige kinderen kunnen extra goed observeren en zijn heel creatief. Ze weten wat er in andere mensen omgaat. Het zijn de toekomstige leraren, leiders, kunstenaars en genezers.

Het boek bestaat uit drie delen.
1. Hoe voelt het om hooggevoelig te zijn
2. Hoe kan het dat je weet wat iemand anders voelt? Met oefeningen om niet zoveel te voelen en jezelf een beetje te beschermen.
3. Bijzondere ervaringen.

Bestel dit boek voor 13,99 euro bij Bol.com

 
9200000038826085.jpg

Ik ben oké

Auteur: Sylvia van Zoeren

Dit leuke full-colour werkboek werd speciaal geschreven en samengesteld voor hooggevoelige en hoogbegaafde kinderen van zeven tot en met tien jaar. De kinderen lezen herkenbare verhalen, maken spelletjes en leren ontspanningsoefeningen, handige oplossingen te verzinnen en positieve gedachten te denken. Alles is er op gericht om gevoelens positief te leren beïnvloeden.

Bestel dit boek voor 27,50 euro bij Bol.com.

 
9200000077239048.jpg

Ik doe het anders en dat is oké

Auteur: Sylvia van Zoeren

Dit werkboek is zeer geschikt om met hoogsensitieve kinderen door te nemen. Ook kinderen die te maken hebben met beelddenken of een lichte vorm van autisme kunnen er veel baat bij hebben. Doelstelling is dat de kinderen emoties beter herkennen bij zichzelf en anderen. Er worden tevens diverse sociale vaardigheden besproken. Omgaan met boosheid is daarnaast een belangrijk onderdeel. Door middel van levensechte verhalen worden de kinderen wijzer.

Bestel dit boek voor 27,50 euro bij Bol.com.

 

 
Ikherkendatikhooggevoeligben.jpg

Ik (h)erken dat ik hooggevoelig ben

Op het eerste gezicht lijkt dit boek met illustraties alleen gemaakt voor hooggevoelige kinderen om zichzelf te leren kennen, maar het is meer dan het lijkt. Het is ook een boek voor hooggevoelige ouders en volwassenen die hun ‘innerlijk kind’ letterlijk onder ogen willen komen, hun innerlijk kind willen lezen, herkennen en erkennen en wellicht zomaar spontaan ook weer kunnen voelen en ervaren.

Door diverse omstandigheden in het leven kan een kind door zijn omgeving leren dat het zich niet mag uitdrukken. Als je bijvoorbeeld als gevoelig kind snel of vaak huilt, kan de omgeving je daarop aanspreken. Het kind wil zich graag uitdrukken, maar de omgeving vindt dat lastig en het kind moet zich aanpassen. In plaats van dat het zich uitdrukt, wordt het door de buitenwereld ingedrukt. Het kind mag er niet helemaal zijn en kan zich afgewezen gaan voelen, wat van invloed kan zijn op de vorming van de identiteit. 

Dit boek geeft je de gelegenheid om je innerlijk (hooggevoelig) kind te beluisteren door het te herkennen en te erkennen terwijl je het boek bekijkt, leest en vooral gevoelsmatig ervaart. Kijk eens wat er met je gevoel gebeurt als je stilstaat bij de tekeningen en de tekst hardop voorleest aan jezelf.  

Een prachtig, rijk en inspirerend boek voor hooggevoelige beelddenkers. Natuurlijk is het ook een origineel cadeau en maak je als HSP heel eenvoudig een ander duidelijk wat er zoal in je om kan gaan.  

Tevens is er een methodiek in dit boek verweven voor professionals die werken met HSP’s, innerlijk kindwerk doen of werken met eetproblemen, angsten, CPTSS, een negatief zelfbeeld en voor diegenen met burn-outklachten. Zij kunnen bij Instituut EszenzZ een workshop volgen om er creatief en effectief mee te gaan werken.

Bestel dit boek voor 22,50 euro bij Bol.com.

 
9200000046796596.jpg

Ik voel me oké

Auteur: Sylvia van Zoeren

Dit werkboek is speciaal gemaakt voor (hoog) sensitieve en prikkelgevoelige kinderen van vijf tot zeven jaar.
Met dit werkboek kunnen kleuters en vroege leerlingen samen met een Sensikids coach of een ouder gevoelens leren herkennen bij zichzelf en anderen.
Ze krijgen samen meer mogelijkheden om met onverwachte of vervelende gebeurtenissen om te gaan. Ook leren ze allerlei gebeurtenissen te benoemen. Het werkboek zit boordevol verhalen, tekeningen en praatkaartjes.

Bestel dit boek voor 27,50 euro bij Bol.com.

 
Ik zie ik zie wat jij niet ziet.jpg

Ik zie ik zie wat jij niet ziet.

Het boek 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet', gaat over hoogsensitiviteit, paranormale begaafdheid en hoe je daar je voordeel mee kan doen. Het is een positief geschreven boek voor kinderen van 9 tot 16 jaar. Voor ouders, begeleiders, hulpverleners en leerkrachten is het een verhelderend boek. Volwassenen leren het kind beter te begrijpen. Het boek geeft herkenning. Het is geen boek dat van het begin tot het einde gelezen hoeft te worden. Het kan zijn, dat je even iets wilt opzoeken over een bepaald onderwerp, of je zoekt een oefening om je energie in balans te brengen. Elk kind beschikt over innerlijke kracht. Als je in contact kan komen met die innerlijke kracht word je sterker. Hoogsensitief en paranormaal begaafd zijn is een cadeautje. Het is iets extra's. Als je ermee leert omgaan, haal je meer uit het leven en uit jezelf. Je laat als het ware de diamant, die in je zit, schitteren. Het boek zit boordevol informatie, tips, gedichten en praktijkvoorbeelden van kinderen en jongeren. Ook staan er veel (yoga)oefeningen in het boek, die je kunnen helpen de diamant te laten schitteren.

Jacqueline Verhaegh (1968) is kindercoach en Reikimaster.

Bestel dit boek voor 15,50 euro bij bol.com.

 
1001004005981638.jpg

Ja ik ben hooggevoelig - leven als zondagskind

Auteur: Yolanda Onderwater

Leven als zondagskind. Kinderen die hooggevoelig zijn voelen zich vaak een beetje anders. Zij hebben bijzondere ervaringen die ze moeilijk kunnen delen. Dit is een boek waarin zij zichzelf kunnen herkennen.

Therapeute Yolanda Onderwater begeleidt in haar praktijk kinderen die als hooggevoelig uit de test kwamen. Dit boek is speciaal geschreven om deze groep kinderen (jong en oud) en hun familieleden te helpen. Hooggevoeligheid is niet abnormaal maar juist heel zuiver en puur.

De auteur beschrijft hoe je hooggevoeligheid herkent, hoe het voelt om hooggevoelig te zijn, en hoe je ermee omgaat als een bijzondere gave.
Het is namelijk ook een eigenschap met voordelen. Hooggevoelige kinderen kunnen extra goed observeren en zijn heel creatief. Ze weten wat er in andere mensen omgaat. Het zijn de toekomstige leraren, leiders, kunstenaars en genezers.

Bestel dit boek voor 34,95 euro bij Bol.com

 
1001004011832499.jpg

Jong en hooggevoelig - hoezo anders?

Auteur: Ellen van den Ende

Ben je tussen de 14 en 21 jaar en wil je meer weten over hooggevoeligheid, dan is dit boek voor jou. Je kunt lezen over wat hooggevoeligheid is en hoe je ermee om kunt gaan. Vragen die aan de orde komen zijn: Waarom voel ik me anders dan anderen? Waarom kan ik vaak geen diepere gesprekken voeren met mijn vrienden? Hoe komt het dat ik na een schooldag zo moe ben? Hoe komt het dat ik stemmingen of emoties kan aanvoelen?

De vele oefeningen en tips helpen je om nog krachtiger te worden of beter in balans te blijven. Je kunt zelf kiezen wat bij je past. Ook vertellen enkele hooggevoelige jongeren hun ervaringen. En natuurlijk kun je het boek ook geven aan je ouders of iemand anders die jou begeleidt, zodat zij jou beter kunnen gaan begrijpen.

Bestel dit boek voor 19,50 euro bij Bol.com.

 

 
1001004011838821.jpg

Jouw hooggevoelige kind

Auteur: Sara Wiseman

Help je kind om te gaan met hooggevoeligheid en paranormale vermogens. Kinderen van nu zijn intuïtiever en spiritueler dan kinderen uit voorgaande generaties, zo lijkt het wel. Ze zijn hooggevoelig, registreren (on)bewust de gevoelens van anderen en nemen verschillende vormen van energie waar. Soms kunnen we zelfs spreken van paranormale begaafdheid. De auteur geeft praktische adviezen aan ouders en laat zien hoe je deze bijzonder gevoelige kinderen op een verantwoorde manier kunt aanmoedigen en ondersteunen.

Bestel dit boek voor 7,90 euro bij Bol.com

 
9200000054268783.jpg

Langmuts is een held

Auteur: Josina Intrabartolo

Kabouter Langmuts is verdrietig. Hij snapt niet waarom hij sneller van slag is dan de andere kabouters. Als zijn vriend Kleine Uil hem heeft uitgelegd dat hij gewoon meer en beter ziet, hoort, ruikt en voelt dan de anderen, bedenkt Langmuts iets slims. Maar al gauw blijkt dat het juist heel handig kan zijn om de wereld zo intens te beleven!
'Langmuts is een held' is een boek dat door zijn positieve verhaal en kleurige tekeningen elk kind aanspreekt en voor hooggevoelige/hoogsensitieve kinderen bovendien herkenbaar is.

Er zijn meerdere boekjes in hetzelfde concept van kabouter Langmuts verkrijgbaar.

Bestel dit boek voor 9,95 euro bij Bol.com.

 
9200000011453062.jpg

Leven met hooggevoelige kinderen

Auteur: Susan Marletta-Hart

1 op de 5 kinderen is hoogsensitief.

Sinds het verschijnen van haar bestseller Leven met hooggevoeligheid krijgt Susan Marletta-Hart van lezers regelmatig devraag hoe ze het beste kunnen omgaan met hoogsensitieve kinderen. Wat is kenmerkend voor hen, hoe begeleid je ze alshet bijvoorbeeld op school te druk is, wat zijn de valkuilen voordeze kinderen en hun al dan niet hooggevoelige ouders?

Susan Marletta-Hart laat zien hoe we een hooggevoelig kind kunnen herkennen. Daarvoor gebruikt ze recente inzichten(deel 1). Ook staat haar boek vol verhalen: wat het bijvoorbeeld betekent voor zo n kind om op kamp te gaan of waarom het zoveel last heeft van een kriebelend labeltje in een T-shirt (deel 2). Ten slotte geeft Susan Marletta-Hart 26 oefeningen en meditaties o.a. `Wees luid , `Visualiseer een schild en concrete tips voor ouders en andere opvoeders (deel 3).

Bestel dit boek voor 20,99 euro bij Bol.com.

 
1001004011252275.jpg

Mijn kind is hooggevoelig

Auteurs: Ilse van den Daele en Linda 'T Kindt

15 tot 20 procent van alle kinderen is hooggevoelig. Zij hebben een specifieke aanpak nodig. Hooggevoeligheid (ook wel hoogsensitiviteit of HSP - highly sensitive person - genoemd) komt heel vaak voor, maar er is relatief weinig over geweten. Wat is hooggevoeligheid precies? Hoe herken je het? En hoe ga je ermee om?

Dit boek gaat uit van een positieve benadering en legt de nadruk op het ontplooien van de talenten van het kind. De auteurs tonen aan hoe je het zelfvertrouwen van een hooggevoelig kind kunt stimuleren, zodat het beter leert omgaan met prikkels van buitenaf. Een onmisbare basisgids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.

Bestel dit boek voor 19,99 euro bij Bol.com.

 
9200000074433122.jpg

Mogen zijn wie je bent, dat is geluk

Auteur: Ingrid Verkuil

Mogen zijn wie je bent, dat is geluk! is het sterk autobiografische verhaal van een moeder op zoek naar oplossingen voor een grote groep sensitieve kinderen. Kinderen die onnodig en vaak foutief gelabeld worden en uitsluiting of afkeuring ervaren, waardoor hun de ware identiteit ontzegd wordt. 

Ingrid Verkuil beschrijft vanuit haar eigen ervaringen wat er zou moeten veranderen aan het huidige onderwijssysteem en wat we kunnen leren van kinderen die buiten de norm vallen. Ze liep zelf tegen allerlei blokkades aan toen haar zoon Jesse vastliep op school en thuiszitter werd. Het veranderde haar visie op gediagnosticeerde kinderen en het onderwijs enorm: 'In onze maatschappij krijgen kinderen veelvuldig labels zoals AD(H)D, autisme en dyslexie. Ik daag iedereen uit - ouders, leerkrachten, hulpverleners en de politiek - om deze kinderen anders te bekijken. Niet als 'abnormaal' of kinderen met een stoornis, maar als unieke kinderen met bijzondere talenten. Deze kinderen zijn creatieve en intuïtieve denkers die een klokkenluidersfunctie hebben in onze samenleving. Ze zijn Mooi Anders.'

Er is niet één juiste weg en niet één oplossing, maar als we positieve verandering in mensen, organisaties en systemen willen bewerkstelligen, dienen we eerst onszelf te veranderen.

''Ingrid maakt van haar hart geen moordkuil. Dat hart zit op de goede plek en het klopt. In dit boek maakt ze ouders en andere opvoeders wakker en roept ze op om niet de diagnose centraal te stellen, maar het unieke kind. Ieder kind is ergens de beste in, is mijn lijfspreuk. Ingrid vertelt waarom het zo ontzettend belangrijk is dat kinderen volwassenen ontmoeten die in het kind een winnaar zien. Wat mij betreft sturen we dit boek per ommegaande op naar Sander Dekker, de staatssecretaris van Onderwijs. Mijn boek heeft hij al.'' - Ivo Mijland, auteur van Ik ben toch té gek! 

Bestel dit boek voor 22,50 euro bij Bol.com.

 
9200000098057946.jpg

Omgaan met hooggevoeligheid op school

Er is veel te doen rond het thema hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit. Dat is niet voor niets. Het komt namelijk vaker voor dan je denkt: een op de vijf mensen blijkt hooggevoelig. Als leerkracht krijg je hier dus geregeld mee te maken. Daarom is het nodig om meer over hooggevoeligheid te weten en vooral: weten hoe je ermee om kunt gaan. Wat betekent het voor je handelen in de klas? Met welke interventies of aanpassingen maak jij het verschil voor deze kinderen?

In deze publicatie laat de auteur zien wat nodig is om hooggevoelige kinderen te herkennen en te erkennen in wat zij nodig hebben op school. Aan de hand van praktische tools en voorbeelden leren leerkrachten, intern begeleiders en ouders hoe je deze kinderen het best kunt onderwijzen, begeleiden en ondersteunen. Theoretische en praktische kennis over hooggevoeligheid komt erin samen.

Suzanne van Assenbergh is eigenaar van Be2thepoint, coaching- en mediationbureau voor het onderwijs. Als jonge kind-specialist adviseert ze scholen en coacht ze leerkrachten en ouders mede op het gebied van hooggevoeligheid.

Bestel dit boek voor 23,50 euro bij Bol.com.

 
9200000075042497.jpg

Open ogen

Auteur: Bianca van der Reijden

Er zijn veel hooggevoelige kinderen met diagnoses als ADHD en autisme. Dit boek geeft heldere, nuttige en praktische informatie over de verschillende vormen die hoogsensitiviteit en spiritualiteit in de wereld kunnen hebben. Het boek gaat over jongeren, maar is ook goed toegankelijk als voorbeeld voor ouders en verzorgenden. Er wordt op zowel fictieve als realistische wijze veel uitleg gegeven, ook door middel van voorbeelden.

De verschillende verhalen zijn makkelijk als aparte hoofdstukken te lezen, die op een leuke en verrassende manier worden weergegeven. Het boek is bedoeld als hulpboek, maar is ook fijn om te lezen voor een breed publiek.

Bestel dit boek voor 20,49 euro bij Bol.com.

 
9200000078717728.jpg

Praktisch hoogsensitief

Auteur: Sandra Schot - van Baar

Hoe help ik mijn kind als het overprikkeld is? Dé vraag van ouders van hoogsensitieve kinderen. Dit boek geeft praktische antwoorden op situaties waar je als ouder tegenaan loopt met je hooggevoelige kind. Verschillende thema?s, zoals feestdagen, schoolreisjes, voor het eerst naar school, beelddenken en angst, worden onder de loep genomen. Daarnaast vind je diverse gedichten en verhalen om zelf te lezen en voor te lezen aan je kind. Ten slotte vind je creatieve ideeën om zelf mee aan de slag te gaan.

Bestel dit boek voor 15,45 euro bij Bol.com

 
9200000051581359.jpg

Ridder Zeldenmoed

Auteur: Josina Intrabartolo

'Ik weet trouwens toch al dat ik nooit een goede ridder zal zijn.' 'En waarom zou jij geen goede ridder zijn?' Tristan haalt zijn schouders op. 'Dat zegt mijn vader. Die noemt me altijd Ridder Zeldenmoed.'

De gevoelige Tristan wil niets liever dan ridder worden. Daarom is hij page -oftewel leerling ridder- op het kasteel van zijn oom Lodewijk. Samen met zijn vriendinnetje Marike heeft hij het prima naar zijn zin. Maar zijn rustige leventje wordt verstoord wanneer heer Lodewijk besluit een wedstrijd te houden tussen zijn twee pages. Als er dan ook nog een dief blijkt te zijn op het kasteel, bedenkt Ridder Zeldenmoed een heldhaftig plan. Avontuurlijk boek voor (hooggevoelige) kinderen, met tips om hooggevoeligheid te herkennen en ermee om te gaan.

Bestel dit boek voor 14,50 euro bij Bol.com.

 
9200000092290053.jpg

Riet voelspriet - vier verhalen voor kleuters over hooggevoeligheid

Riet Voelspriet is een lieve, gele vlinder die soms iets te veel voelt. Ze kan erg onzeker zijn, maar ze is ook heel dapper. Ze wenst dat iedereen haar graag ziet. In een reeks avonturen ontdekt Riet achtereenvolgens dat ze gewoon zichzelf mag zijn, dat ze ook weleens nee mag zeggen, dat ze goed zorg kan dragen voor anderen en dat er tot slot een handig tovertrucje bestaat om tot rust te komen.

Bestel dit boek voor 20,49 euro bij Bol.com.

 
9200000096180507.jpg

Tienergids - Help! Ik ben hooggevoelig!

- Je huilt snel of wordt vlug kwaad. Je kunt slecht tegen stress. Je wordt snel geraakt door problemen van de mensen om je heen. Je voelt je niet op je gemak bij scheidingen en bedrog. Je bent gevoelig voor de blik van anderen.

- Dat is allemaal heel eenvoudig te verklaren, want je bent hooggevoelig. Wees gerust, dat is geen zwakte. Integendeel! Want je bent een vriend of vriendin op wie je kunt rekenen. Je gaat graag tot op de bodem van de dingen. Je bent creatief. Je bent heel sociaal, hoewel je soms wel behoefte hebt om alleen te zijn.

- Deze gids helpt je om te zien of je echt hooggevoelig bent en geeft je tips om beter om te gaan met je hooggevoeligheid en er je kracht van te maken!

Bestel dit boek voor 9,95 euro bij Bol.com.

 
9200000007787180.jpg

Wegwijs in hooggevoeligheid

Auteurs: Gerarda en Erienne van der Veen

Hooggevoelige kinderen merken veel op in hun omgeving en denken diep na over wat ze waarnemen. Ze zijn empathisch, gewetensvol, creatief, sociaal sensitief en functioneren het beste in een harmonieuze sfeer. Maar ze kunnen ook behoedzaam, angstig en zeer emotioneel zijn.

In Wegwijs in hooggevoeligheid, gids voor ouder en kind legt Gerarda van der Veen uit hoe je weet of je kind hooggevoelig is, zodat je als ouders de beste zorg en begeleiding kunt bieden. Deze gids geeft een uitgebreide beschrijving van kenmerkende aspecten van deze karaktereigenschap, alsmede tips voor begeleiding in verschillende leeftijdsfasen, van kleutertijd tot puberteit.

Hoe is het voor een kind om hooggevoelig te zijn? Dochter Erienne (14) voegt aan deze gids haar belevingen toe, over onder meer omgaan met verandering, afscheid nemen en overprikkeling. In vlotte anekdotes schetst zij een beeld van hoe zij, terwijl zij opgroeide, leerde omgaan met haar sensitiviteit. Dat maakt deze gids ook voor kinderen een wegwijzer in hooggevoeligheid.

Bestel dit boek voor 18,95 euro bij Bol.com.

 
9200000038826089.jpg

Werkboek power pubers

Auteur: Sylvia van Zoeren

Dit leuke werkboek voor hooggevoelige en hoogbegaafde pubers is een zingevend en daardoor interessant boek voor de puber zelf.


In het full-colour werkboek lezen de pubers een herkenbaar verhaal over een vijftal leeftijdgenoten. Zij leren van alles: over de hersenen bijvoorbeeld, hoe deze functioneren. Hoe je lesstof blijvend opslaat, hoe je een mindmap maakt van wat je wilt onthouden en hoe je huiswerk ordent en een goede planning maakt. Ook komen de onderwerpen positief denken, je eigen plek innemen en jezelf zijn en hoe je je gevoelens en je eigen sfeer positief beïnvloedt ruimschoots aan de orde.

Bestel dit boek voor 27,50 euro bij Bol.com.