HSP begeleiding Nederland
 
Annika van 't Hoenderdaal.jpg

Veenendaal - Annika van 't Hoenderdaal - Coaching bij hooggevoeligheid

Persoonlijk

Mijn naam is Annika van 't Hoenderdaal van coachpraktijk Sense&Brains. Ik ben moeder van 2 kinderen en zelf een HSP.  

Al sinds dat mijn dochter was geboren heb ik me regelmatig afgevraagd wat er ‘mis’ was met haar. Na een lange zoektocht kwam ik op het pad van HSP & hoogbegaafdheid. Wat een verademing, zoveel herkenning. 

Ook leerde ik mezelf beter kennen, want ook ik paste het jasje van een HSP. 

Voor mij was de zoektocht er eentje met een lange adem en ik besloot dat ik dat anders wilden voor alle anderen ouders en volwassenen die met hetzelfde worstelen. 

Ik ben 2 opleidingen gaan volgen, waaronder die van HSP coach. Daarna ben ik Sense&Brains gestart. Alles met één doel, je laten inzien dat je het kan inzetten als kracht en niet hoef te ervaren als een last. 

Opleidingen

Omdat ik niet alleen maar vanuit eigen ervaring wil en kan coachen heb ik onderstaande opleidingen gevolgd. In mijn vorige werk heb ik veel ervaring opgedaan in coaching, daarom heb ik gekozen om vooral mijn theoretische kennis uit te breiden.

 • Coaching bij hoogsensitiviteit
  Tijdens deze opleiding ben ik nog meer in de wereld van hooggevoeligheid ondergedompeld en heb ik in de praktijk kunnen oefenen met HSP coaching.
 • Psychologie van hoogbegaafdheid 
  In deze opleiding heb ik veel geleerd over de werking van ons brein en het brein van een hoogbegaafde. Hooggevoeligheid is één van de onderwerpen welke uitgebreid aan bod komt. 
 • Hooggevoeligheidsdeskundige van Hooggevoelig Heel Gewoon

Visie & werkwijze

Veel HSP’s worstelen met het HSP zijn. Ik ben er van overtuigd dat ik je kan laten inzien, merken en voelen dat het een hele mooie eigenschap is. 

Je leert bij mij wat HSP voor jou betekent, wat voor type HSP je bent en je krijgt praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. 

Je kunt uiteraard voor jezelf bij mij terecht, maar ook als je kind hooggevoelig is, ook i.c.m. hoogbegaafdheid. Als je kind hooggevoelig is, is de kans groot dat jij of je partner dat ook is. Hoe mooi is het dat door jezelf beter te leren kennen, je jou kind beter leert begrijpen en kunt helpen. 

Samen kijken welke vragen, problemen of zorgen je hebt. We passen de coaching daarop aan. We starten met een kennismakingsgesprek (gratis) om elkaar beter te leren kennen en aan te voelen of er een match is. Deze match is voor mij erg belangrijk. Vertrouwen is voor mij de basis voor groei en ontwikkeling. Wanneer de match er is plannen we een intakegesprek (€55) en vanuit daar de coachgesprekken (€75 per uur)

De duur van een traject is helemaal afhankelijk van jouw situatie. De coaching wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. 

Neem contact op met Annika van 't Hoenderdaal:

Website: www.sensebrains.nl.

Email: welkom@sensebrains.nl.

Telefoon: 06 21 937 523.

 
Sandra Rosenhart.JPG

Veenendaal - Sandra Rosenhart - Systemisch therapeut, HSP, traumaverwerking, regressietherapie

Persoonlijk

Waar ik het meest last van gehad heb als Hsp is dat ik niet goed in mijn lijf zat en daardoor vaak ook niet goed kon voelen wanneer het genoeg was en de overprikkeling al volop aanwezig was. Vaak zat ben ik over mijn grenzen heen gegaan terwijl mijn lijf al een tijdje aangaf dat het genoeg was en ik het wat rustiger aan mocht doen. Er was een burn-out voor nodig om de les te leren dat ik op tijd aanvoel hoe het met me gaat en rust neem waar nodig. Ervaringsdeskundige dus die met vallen en opstaan heeft geleerd om van een valkuil een kracht te maken…

Naast coach/therapeut ben ik in het dagelijks leven, pleegmoeder van 3 kinderen, heb jarenlang in het onderwijs gewerkt en heb een passie voor schrijven en tekenen. Na eerst zelf mijn eigen trauma’s en overtuigingen te hebben opgeruimd en getransformeerd, is het nu tijd om andere mensen te begeleiden in hun proces. ‘

‘Je kunt alleen maar mensen helpen, zover als je zelf bent gegaan'


Visie

Hsp zijn is soms best ingewikkeld in een wereld met zoveel prikkels die op je afkomen. Vaak ben je vroeger ook niet goed gezien en gehoord als gevoelig kind. Daardoor ben je je meestal aan gaan passen en is het mogelijk dat je een deel van je zelf goed hebt weggestopt.. Hoe mooi is het als je dat deel van jou dat zo gevoelig is er helemaal mag zijn en een kracht is ipv iets waar je last van hebt.


Specialisatie

Veel mensen die Hsp zijn hebben in hun leven vaak meerder trauma’s opgelopen. Bij trauma moet je niet alleen denken aan zware zaken zoals bv oorlogen en misbruik. Maar het zijn vaak de subtiele dingen. Je werd bv uitgelachen omdat je gevoelig bent of er werd niet goed gereageerd op jouw gevoeligheid. Daardoor ben je vaak gekwetst. Dat komt nog harder binnen omdat je Hsp bent.
Ik werk veelal energetisch wat inhoud dat ik op meerdere lagen kijk naar wat je dwars zit en aangekeken mag worden. Ik kijk bv naar vorige levens, die kunnen vaak invloed hebben op zaken die nu in je leven spelen. Daarnaast kijk ik ook naar entiteiten die in je aura zitten en haal die weg. Veel Hsp's trekken entiteiten aan vanwege hun gevoeligheid.

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek online of per telefoon is gratis.
Voel vooral of er een klik is, want je moet je veilig voelen bij mij zodat je je open kan stellen voor coaching en inzichten.

Opleidingen en trainingen
Ik werk niet specifiek met een bepaald systeem. Ik werk met wat zich aandient. Daarbij maak ik vooral gebruik van mijn eigen gevoeligheid en die van jou. Technieken die ik daarbjj in kan zettten zijn:

 • Systemisch werk/ familie opstellingen
 • regressie therapie/journey therapie
 • lichaamsgerichte trauma therapie
 • afstemmen/mediumschap

Voor al deze technieken heb ik een opleiding gevolgd.

Vereniging

Ik ben lid van de NVJT vereniging voor journey therapie

Kosten

Een sessie duurt ongeveer 1 ½ uur en kost 100 euro.
Wil je wat mee de diepte in, dan bied ik ook een traject aan van ongeveer 10 sessies. Dan kun je echt goed gaan kijken naar wat nodig is en wat in het licht mag komen. Prijs in overleg.

Neem contact op met Sandra Rosenhart

Web: www.rosenhartenziel.nl.
Mail: sandra@rosenhartenziel.nl.
Tel: 0611879109.