HSP begeleiding Nederland
 
Marielle van der Ploeg.jpeg

Gorinchem - Mariëlle van der Ploeg - Psychodynamisch therapeut en HSP Begeleider

Persoonlijk

Lang heb ik verstopt gezeten in een harnas van hoe ik dacht dat ik hoorde te zijn en wat de buitenwereld wilde zien.

Op mijn 35e nam ik het besluit dat ik dat niet langer wilde. Mijn persoonlijke proces wat daaruit ontstond in combinatie met de opleiding tot Psychodynamisch therapeut heeft mij enorm verrijkt. Het heeft geleid in het ‘ontwikkelen’ van mijzelf en het erkennen en mogen zijn van wat mij zo uniek maakt.

Tevens heeft het mij de tools gebracht om andere mensen te kunnen begeleiden in hun persoonlijke proces en ontwikkeling. 

De opleiding tot HSP Begeleider heeft voor mij het laatste puzzelstukje op zijn plaats gebracht. Het erkennen dat ik hoog sensitief ben en daar in juist mijn kwaliteiten te ontdekken heeft mij nog dichter bij mijzelf gebracht en mijn eigen liefde en compassie vergroot. Door beter bij mijzelf te kunnen blijven en voor mijzelf te zorgen, kan ik er nu nog beter zijn voor de ander.

Ben jij ook op zoek naar meer innerlijke rust? Energie kunnen behouden in de drukte van alle dag? In verbinding zijn met jezelf en je eigen behoeftes en wensen? Wil je vanuit liefde voor jezelf er vervolgens ook in relatie met die ander kunnen zijn?

Samen gaan we op pad om te onderzoeken en ontwikkelen wat jij nodig hebt om (weer) jezelf te zijn.

Visie

Kracht en kwetsbaarheid zijn de twee tegenpolen in de mens. Beiden zijn ze essentieel voor het zijn van een volwaardig mens. 

In contact durven komen met je gevoelens en dus je kwetsbaarheid getuigt naar mijn mening van een enorme kracht. Vanuit kwetsbaarheid ontstaat er ware verbinding. Tevens ontdekken wat jou werkelijk in je kracht zet.  Door beiden uitersten toe te laten kan er een goede balans ontstaan en een echte verbinding met jezelf en de ander. 

Opleiding

  • Psychodynamisch therapeut Master Practioner (academie voor Psychodynamica te Scherpenzeel)
  • Medische en Psychosociale basiskennis (academie voor Psychodynamica te Scherpenzeel
  • Leergang HSP Begeleider, gecertificeerd HSP begeleider (Instituut EszenzZ te Amsterdam) 

Specialisaties 

  • Jezelf (her)ontdekken
  • Hoogsensitiviteit / Hooggevoeligheid (HSP)
  • Stressklachten
  • Psychosociale hulp en ondersteuning bij ziekte

Kennismaking en werkwijze

Wil je meer weten of een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem dan gerust even contact op voor een afspraak.

Beroepsvereniging

  • VBAG

Kosten

€ 96,00 per sessie van 1,5 uur.

Neem contact op met Mariëlle van der Ploeg:

website: www.binnenstebewust.nl.

mail: info@binnenstebewust.nl.

mobiel: 06 164 718 83.