HSP begeleiding Nederland
 
Marije de Boer.jpeg

Langweer- Marije de Boer- Individuele lichaamsgerichte therapie & coaching & reading

Persoonlijk  

Ik ben Marije de Boer, in 1961 geboren en getogen op een boerderij te Jorwerd. Na mijn studie psychologie heb ik een aantal jaren in en voor het bedrijfsleven gewerkt. Vanaf 1995 heb ik een zelfstandige praktijk. Vanaf mijn vijftiende jaar heb ik me beziggehouden met dromen en meditatie. Als ik nu terugkijk, zie ik dat ik op ‘toevallige wijze’ al jong mijn 2 ingangen tot spirituele ervaringen vond maar dat het ook een beetje een vlucht was. In mijn jeugd vond ik het gewone dagelijkse leven, vooral de contacten met andere mensen, niet zo makkelijk. Ik leerde als klein kind al over allerlei ervaringen niet te praten, omdat het pijnlijk was om gezichten van onbegrip te zien of uitgelachen te worden. Ik was/ben hooggevoelig, maar dat was tijdens mijn jeugd een totaal onbekend iets. Ik schreeuw dat nog steeds niet van de daken, maar heb wel geleerd en geaccepteerd dat ik mijn leefstijl daarbij soms aan moet passen. In mijn werk heb ik alleen maar voordelen van hooggevoeligheid. Ik heb geleerd dat aarden het cruciale verschil maakt tussen HSP als last of als lust.        

Visie

Ik ben altijd op zoek geweest naar transformatiemethoden die een duurzaam effect geven. Symptoombestrijding interesseert me niet. Onverwerkte energie blijft achter in het lichaam en veroorzaakt allerlei psychosomatische processen waar we niet happy mee zijn. Voor duurzame verandering moeten we aandacht geven aan de lichaamssensaties, het lichaam erbij betrekken. Ik zoek in een begeleidingsproject naar de sleutels of poorten om de oorzaak van ‘ongemak’ te vinden en deze op te lossen. Ik heb ontdekt dat de combinatie van mindfulness en lichaamgericht werken uitermate effectief is en leidt tot synchronisatie op 4 niveaus: lichaam, emoties, denken en gewaarzijn. Synchronisatie leidt tot flow, dagelijkse momenten van synchroniciteit, magie in het leven, een diep gevoel van vreugde dat niet gekoppeld is aan uiterlijke omstandigheden, verbinding met andere mensen.

Er is het gezegde dat 1 plus 1 drie is. Dat herken ik. Als 2 of meer mensen hun gewaarzijn samenvoegen wordt een energieveld gecreëeerd, waarin heling plaats kan vinden.  Dat betekent dat de relatie met de ander de vijfde factor is die bijdraagt aan genezingsprocessen. We kunnen veel alleen oplossen, maar voor de effecten van relationeel trauma hebben we een ander nodig om dit in het contact te verwerken. Als ons gevoel van basisveiligheid is aangetast, kan dit alleen hersteld worden in een veilig contact. Als dit niet gebeurt, blijven we gevoelens van onveiligheid, wantrouwen of paniek ervaren. Ik heb dat zelf meegemaakt nadat ik ongeveer 10 jaar geleden te maken kreeg met huiselijk geweld.        

Specialisatie

Ik ben gespecialiseerd in het werken met alle vormen van trauma cq het transformeren van onverwerkte emoties. Mijn methodiek is integraal of holistisch. Tegelijkertijd aards en transpersoonlijk. Ik gebruik zowel methoden uit de psychologie als uit de spiritualiteit en ervaar deze als complementair.  Bij de begeleiding van hoogsensitieve personen maken we een inventarisatie van de ‘lasten’ en gaan we hiermee aan de slag. Tegelijkertijd kijken we naar de mogelijkheden om de ‘lusten’ van hoogsensitiviteit tot grotere ‘lusten’ te maken. Elk traject is maatwerk en helemaal afgestemd op de specifieke hulpvraag.   

Kennismakingsgesprek

Een goede klik tussen ons is belangrijk. Voor diepere processen is het essentieel dat je je veilig voelt en ervaart dat je op een professionele wijze wordt begeleid. Het kennismakingsgesprek of intakegesprek is daarom gratis en wederzijds vrijblijvend. Voor mij is het ook een check of ik in staat ben wat voor je te betekenen. Als ik denk dat je bij een andere hulpverlener beter af bent of dat ik onvoldoende deskundig ben voor jouw vraag, dan geef ik dat aan. 

Opleidingen en trainingen 

  • Klinische Psychologie Groningen.  
  • Sinds 2011 lid van de Core Group, Academy of Inner Science. Dit is een competentietraining op het vlak van traumabegeleiding, meditatie, transpersoonlijke competenties, schaduwwerk.
  • In 2017-2018 in Israel een training gevolgd over collectief en transgenerationeel trauma. 
  • Ik doe minimaal 1 keer per jaar minimaal een week een stilte retraite. Liefst vaker en langer;). Een stilteretraite is mijn APK onderhoudsbeurt en is voor mij een must om ook anderen goed te kunnen begeleiden. 

Lidmaatschap en vergoedingen

Ik ben lid van NIP. Sommige trajecten worden door sommige verzekeraars vergoed uit de basisverzekering. Check dit bij je eigen verzekeraar.

Mijn AGB codes zijn 94105581/94064667. Ook kun je bij je werkgever informeren of je gebruik mag maken van het budget voor persoonlijke ontwikkeling. Coaching kan, mits het werkgerelateerd is, vaak als aftrekpost worden gebruikt bij de belastigaangifte. 

Kosten

Het tarief is meestal 90,00 per uur. Kijk even op mijn website voor de precieze kosten. Therapie is vrijgesteld van BTW. Coaching niet.

Neem contact op met Marije de Boer:

Web: https://athosadvies.nl
mail: info@athosadvies.nl
Tel: 0513-499080