HSP begeleiding Nederland
 
Anouk Philips HSP.jpg

Sittard - Anouk Philips - HSP- en trauma coaching, hoogbegaafdheid, loopbaan en re-integratie

Persoonlijk

Ik weet wat het is om hoogsensitief te zijn. Voelen wat anderen voelen, niet zo stress bestendig zijn (terwijl ik dat wel moest zijn van mezelf), graag alleen, snel overprikkeld, een enorme rijke innerlijke wereld, overal plaatjes bij zien. Maar….. Ik was super rationeel, had me afgesloten voor mijn gevoel en wilde graag alles beredeneren. Dat voelde veilig. Al dat emotionele gedoe vond ik maar lastig. Toch voelde ik natuurlijk wel van alles en was juist super gevoelig… Ik was erg perfectionistisch en dacht als ik maar keihard werkte ik kon bewijzen dat ik het wél allemaal kon (werk, gezin, relatie). En toen zei mijn lichaam: STOP! en zat ik thuis met een burn-out.

Vanaf toen ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Veel gaan lezen, een hsp test gedaan en ik scoorde torenhoog! Toch heb ik in eerste instantie een boek over HSP (hét boek van Elaine Aron) in een hoek gegooid en afgedaan als ‘zweverig’ en ‘gezeur’. Maar toch… ik herkende er veel in en heb op gegeven moment besloten dat het dan maar zo moest zijn: hoogsensitief! (Het duurde nog jaren eer ik het naar de buitenwereld zo benoemde). De eerste stap op weg naar acceptatie. In mijn werk als coach ben ik hoogsensitiviteit ook steeds meer gaan zien als een pre dan als nadeel. Ik voel mensen goed aan en heb meestal gelijk door waar het om draait. Toen nog leren om al die emoties en spanningen niet mee naar huis te nemen. Dat is gelukt! Ik heb geleerd er mee om te gaan en hoogsensitiviteit in te zetten als talent. Dat lukt natuurlijk niet elke dag. Ik heb soms nog steeds last van stress en overprikkeling maar ik hou er nu rekening mee en kan het daardoor hanteren.

Ik ben een nuchtere Limburgse. Geboren en getogen hier, alleen spreek ik het dialect niet. Ik ben een mooie combinatie van nuchter en gevoel. Ik krijg vaak te horen dat ik heel duidelijk ben in mijn communicatie Ik heb 25 jaar ervaring in coaching, arbeidsbemiddeling en loopbaanontwikkeling. In 2015 heb ik de opleiding energetisch therapeut afgerond en dit is voor mij de kers op de taart in coaching. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. Recent heb ik een opleiding Opstellingswerk en een verdiepingscursus Tarot afgerond. Krijg ik energie van! Verder ben ik graag buiten in bos en veld hier in het prachtige Limburgse landschap, lees ik graag, ben heel blij met Netflix, kan goed relativeren en hou van lekker eten drinken. Om een beetje fit te blijven doe ik aan pilates.


Visie

Ben je bereid om echt wat aan je problemen te doen en te gaan staan voor jezelf? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik ben liefdevol, heel geduldig en kan goed luisteren maar ik vind het wel prettig wanneer er resultaat wordt geboekt. Dit kun je voor jezelf doen door met mijn oefeningen en tips aan de slag te gaan. Wanneer jij ervoor gaat, ga ik er helemaal voor en dan bereiken we het meest. Je krijgt het allerbeste van mezelf. Je zult met jezelf aan de slag moeten gaan, en oké, dat is best eng. Dat vond ik ook maar het levert wel veel op. Meer rust en eindelijk blij zijn met jezelf. Aandacht en oog hebben voor anderen zonder jezelf te verliezen. Dat wil jij toch ook?

Specialisatie

HSP – en Trauma coach/therapeut, hoogbegaafdheid, Loopbaan en re-integratie, Methodieken: IEMT, somatic experience, opstellingen, visualisaties, energetische therapie etc.
Ik werk niet met een vast programma maar kijk naar wat jij nodig hebt en bied daar een methodiek op aan uit mijn goed gevulde rugzak.


Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is kosteloos.

Opleidingen en trainingen

  • HBO Energetisch therapeut
  • HBO Trauma coach
  • IEMT practioner
  • Medium


Lidmaatschap en vergoedingen

Ik ben lid van beroepsvereniging CAT en geschillen commissie. Ik word niet vergoed vanuit zorgverzekeraars.

Kosten

  • HSP coaching traject 6 sessies à 1,5 uur: €850,- inclusief BTW.
  • HSP Coachingsessies + trauma therapie 9 sessies + 1 terugkom sessie à 1,5 uur : €1650,- inclusief BTW.
  • HSP Coaching op of rondom werkuitval: ik maak een offerte op maat voor je werkgever.

Neem contact op met Anouk Philips:

Web: www.gelukkig-hoogsensitief.nl.
Mail: info@gelukkig-hoogsensief.nl.
FB: Anouk Philips Gelukkig Hoogsensitief.
Insta: anouk_gelukkig_hoogsensitief.
LinkedIn: www.linkedin.com/in/anouk-philips-55291a76.