HSP begeleiding Nederland
 
Rianne Hermanns.JPG

Herpen - Rianne Hermanns- Gecertificeerd HSP begeleider, systemisch coach mbv honden

Persoonlijk
Mijn naam is Rianne Hermanns. Ik ben gecertificeerd HSP begeleider. Ik ben een ervaringsdeskundige in hooggevoeligheid, hulpverlener zijn, in een burn-out zitten en daaruit komen om je hart te volgen. Hierdoor trap ik niet in goede analyses van het hoofd, want daar gaat het niet om en daar kom je niet verder mee. Wel door je op een zachte manier een schop onder je kont te geven. Ik heb een grote portie geduld en rust, die nodig zijn om mee te lopen met het proces van vallen en opstaan om verder te komen op weg naar leven vanuit rust in je hoofd.

Visie
Vanaf 1999 heb ik als maatschappelijk werker honderden mensen begeleid in hun persoonlijk proces met betrekking tot alle levensgebieden. Ik merkte dat deze vorm van hulpverlening niet zo effectief is voor hooggevoelige vrouwen. Daarom wil ik vanuit mijn ervaring als hooggevoelige vrouw, hulpverleenster en ervaringsdeskundige iets betekenen voor andere hooggevoelige vrouwen. En dan op een manier, die mij heeft geholpen en waarvan ik overtuigd ben dat die beter bij hen past. Namelijk specifieke HSP begeleiding en het inzetten van een dier als co-coach. De binnenwereld/buitenwereld methode en coaching met dieren zorgt ervoor dat een HSP niet een trucje krijgt aangeleerd, maar een andere manier om om te gaan met- en te kijken naar jezelf. Door het inzetten van een dier als co-coach wordt je gespiegeld en door je masker heen geprikt. Je kunt zelfs je eigen hoofd niet voor de gek houden!

Opleidingen

  • HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening (Hogeschool van Amsterdam)
  • Post-HBO Praktijkondersteuner Geestelijke gezondheidszorg (Hogeschool van Nijmegen
  • Systemisch en energetisch coachen van mensen met inzet van honden (Kernkracht Academie)
  • Leergang HSP begeleider (Instituut EszenzZ)

Specialisatie
Mijn passie is om hooggevoelige vrouwen werkzaam in de hulpverlening met een druk/vol hoofd en weinig energie, te helpen. Ik leer hen om rust in hun hoofd en lijf te creëren, zodat zij zich goed voelen, weer energie hebben en rust in hun hoofd ervaren.

Aangezien ik dol ben op honden en twee honden heb, heb ik voor de hond als co-coach gekozen. Ik ben opleidingen gaan volgen om als specialist hooggevoelige vrouwen te kunnen coachen. En een opleiding om met de hond als co-coach te werken. Ik heb het ‘gewone’ hulpverlenen losgelaten en ben gaan werken in mijn eigen praktijk. Ik merk dat ik hierin mijn passie heb gevonden en elke keer zo blij word als ik zie dat iemand uit haar hoofd naar haar gevoel gaat.

Met elkaar bespreken we jouw vraag en bekijken we wat je nodig hebt om stappen te zetten. Alles is mogelijk, maar de meeste HSP kiezen voor een traject. Inmiddels heb ik een drietal trajecten ontwikkeld, die goede resultaten geven:

  1. HSP Piekerstop! Bestaande uit 6 sessies persoonlijk of online van 1 uur per sessie (6 uur coaching). Kosten € 439,- euro.
  2. HSP Rust in mijn hoofd! Bestaande uit 10 intensieve persoonlijke sessies van 2 uur per sessie (20 uur coaching). Kosten € 1497,- euro.
  3. HSP De sleutel naar je hart! Bestaande uit 15 intensieve op maat gemaakte persoonlijke sessies van 2 uur per sessie (30 uur coaching). Kosten € 2249,- euro.

Elk traject kent een aantal basiselementen, maar daarnaast is ruimte voor maatwerk om samen in te vullen. Bij voorkeur werk ik tijdens het systemisch coachen samen met een hond als co-coach. Mijn ervaring is dat je hierdoor sneller tot de kern komt en beter voelt wat er allemaal bij jou speelt. Door alleen te praten blijf je in je hoofd in hetzelfde kringetje draaien en kom je niet verder. Wat speelt er onbewust waar je zelf moeilijk vat op krijgt? Een hond kan daarin als spiegel dienen, want die hou je niet voor de gek. Zij voelen feilloos aan hoe jij je voelt. De hond laat dit zien en biedt een ingang om op een fijne manier de confrontatie aan te gaan met wat jij op dat moment voelt. Bewust en onbewust komt er iets in jezelf in beweging en ontstaat er (weer) verbinding tussen je hoofd en hart.

Daarnaast maak ik als gecertificeerd HSP begeleider gebruik van de kennis van de binnenwereld-buitenwereld methode, die je in 5 stappen echt kan helpen! Deze methode geeft je inzicht in wat hoogsensitiviteit betekent en biedt praktische oefeningen om op een andere manier met je hooggevoeligheid om te gaan en naar te kijken. Daardoor kun je beter omgaan met de lasten van het hooggevoelig zijn en deze inzetten als kwaliteiten.

Mijn coaching vindt zoveel mogelijk plaats in de natuur om vanuit rust en ruimte aan de slag te gaan.

Kennismakingsgesprek
Ik vind het zelf fijn om eerst kennis te maken als ik met iemand persoonlijke dingen ga bespreken. Daarom bied ik kosteloos een telefonisch of persoonlijk gesprek van ongeveer 45 minuten aan. Daarna kunnen we van beide kanten bekijken of we samen aan de slag gaan.

Kosten
Mijn dienstverlening komt niet in aanmerking voor een zorgvergoeding. Mogelijk kun je de kosten voor coaching wel aftrekken van de belasting. Je kunt ook altijd met je werkgever in gesprek of je gebruik kunt maken van regelingen via je werk.

Neem contact op met Rianne Hermanns:

Heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen en gun je jezelf om hieraan te werken? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek:

Website: www.desleutelnaarjehart.nl.

E-mail: info@desleutelnaarjehart.nl.

Telefoon: 06 478 478 38.

Facebook: https://www.facebook.com/riannehermannsHSPcoaching
Instagram: https://www.instagram.com/desleutelnaarjehart