HSP begeleiding Nederland
 

HSP begeleiding Zeeland

 
Inge Rogiers hsp.jpg

Dishoek – Inge Rogiers Life-coaching & loopbaancoaching HSP, work-life balance

Persoonlijk

Mijn naam is Inge Rogiers en ik help gedreven, ambitieuze mensen die dreigen vast te lopen in werk en leven met het creëren van meer rust, overzicht en ruimte, zodat ze gaan ontdekken wat écht bij hen past om te doen waar ze gelukkig van worden. 

Mijn praktijk heet “Ontspannen Keuzes Maken”. Uit ervaring weet ik hoe het is om in een “ratrace” te leven en te voldoen aan andermans verwachtingen. Het is mij gelukt om hieruit te komen door mezelf beter te leren kennen en anders met dingen om te gaan. Want als ik één ding weet dan is het wel hoe moeilijk het kan zijn om tot je kern te komen. Evenals bij jou is mijn leven er één van af en toe storm en dan weer kalme, strak, blauwe zee. Óók ik zette vaak een masker en durfde me niet te laten zien, wie ik nu daadwerkelijk was en wat ik wilde. Wat ik heb geleerd is om mijn eigen vuurtoren te zijn en op mijn eigen kompas te varen.   

Als mensen mij vragen: Wie ben jij? Dan zeg ik: “begeleider in jouw keuzeproces die je graag wil laten schitteren”.

Iemand die staat voor persoonlijke groet, maatwerk met diepgang, betrokkenheid, eerlijkheid, oprechtheid, resultaatgerichtheid en actie.

Mijn cliënten beschrijven me als een toegankelijke persoon met een no-nonsens mentaliteit en praktische aanpak gecombineerd met een gezonde dosis relativeringsvermogen en speelse humor.

Mijn visie

Ik geloof in het unieke talent van ieder mens en dat je hier bent om het verschil te maken. Je taak is om dit op een manier vorm te geven die volledig bij jou past en waarin je het beste van jezelf kunt laten zien. Als je een bijdrage aan de maatschappij kunt leveren in deze betekeniseconomie geeft dat je energie. 

Werkwijze

De methodiek die ik gebruik heb ik genoemd: Het Vuurtorentraject. Omdat ik ervan overtuigd ben dat je je eigen baken kunt zijn, je fundering kunt verstevigen, tegenwind kunt trotseren en je eigen veilige thuishaven kunt vinden.

Lighthouses don’t go looking for boats to save; they just stand there shining (Ann Lamott)

Het is een individueel coachingtraject van 6 modules verdeeld over 4 maanden, bestaande uit een praktische bundeling van theorie, opdrachten en (ontspannings)oefeningen, die je ondersteunt in het nemen van al je beslissingen. Het programma bied ik ook aan met een Retreat by the Sea.

Ik help je met: 

  • Het doorbreken van de cyclus van geleefd worden
  • Het verkrijgen van meer rust, overzicht en energie
  • Het naar boven halen van je pure, ware ik
  • Van inzicht naar overzicht en uitzicht te komen
  • Je kwaliteiten en talenten te ontdekken
  • Je koers te bepalen en hoe hierin te navigeren
  • Je belemmerende overtuigingen om te buigen
  • Je nieuwe veranderingen in communicatie en gedrag te verankeren
  • Een goede work-life balans te verkrijgen en te houden 
  • Keuzes te maken die écht bij jou passen in werk en leven

Vanuit authenticiteit kun jij ook keuzes maken die je gelukkig stemmen en je meer energie geven. Iedereen bewandelt hierin zijn eigen pad, op eigen-wijze en in eigen tempo.

Opleiding en ervaringen

Mijn achtergrond is een aaneenschakeling van studie, opleidingen, werk, levenslessen, cursussen en trainingen.

In 2016 heb ik de opleiding HSP begeleider bij Instituut Eszenzz succesvol afgerond en ben ik gecertificeerd HSP begeleider. Verder heb ik de volgende opleidingen gedaan: Personeel & Arbeid, Coaching, NLP Master Practitioner, Arbeidsdeskundige, Psychologie en Acces Bars.

Mijn werkervaring heb ik opgedaan in HRM, verzuimbegeleiding en re-integratie, waarin ik diverse rollen heb vervuld o.a. als intercedent, trainer, re-integratiecoach, mentorcoach en arbeidsdeskundige. 

Mijn levenslessen hebben me mede gemaakt tot de persoon die ik nu ben, zoals het wonen en studeren in Spanje, het wonen en werken in het Midden-Oosten en het zijn van mantelzorger.

Op latere leeftijd heb ik ontdekt dat ik hooggevoelig was en er ging een wereld voor me open. Vanuit de Wet van Aantrekking komen vaak mensen met deze mooie eigenschap op mijn pad. Aspecten zoals het herkennen en erkennen van hooggevoeligheid, het effectief omgaan met de lasten die je ervaart en het kiezen van het juiste werk voor jou, zitten verweven in mijn programma. 

Specialisaties

Mijn specialisatie is om jou meer work-life balans te laten ervaren door je vanuit een stresssituatie te begeleiden naar een leven waarin je voluit voor jezelf kiest in leven en werken. Met als resultaat: meer rust, focus, ruimte en energie.

Ik richt me zowel op life-coaching als loopbaancoaching, zodat je weer de regie krijgt op je leven en je loopbaan.  

Kennismakingsgesprekken

We beginnen altijd met een vrijblijvend focusgesprek. We zoomen in op jouw verhaal en ik leg je uit of en hoe ik je kan helpen. We krijgen zo een indruk van elkaar en of het programma voor jou het resultaat kan opleveren waar je naar op zoek bent. 

Kosten

Ik lever maatwerk en 1:1 begeleiding in zowel het Vuurtorentraject als in de Retreat by the Sea. De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wel heb je de mogelijkheid om de kosten als studiekosten op te voeren bij de fiscus, waardoor je een deel terugkrijgt. Voor meer info zie site; www.belastingdienst.nl of bel (0800-0543).

Ook bestaat de mogelijkheid om vergoeding te vragen via je werkgever. Zij willen vaak investeren in hun werknemers, zodat jouw persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit van toegevoegde waarde kan zijn en blijven in de organisatie. Vraag dit na bij je werkgever.

Zie het als een investering in jezelf die het meer dan waard is.

Neem contact op met Inge Rogiers

Inge Rogiers

Coachpraktijk Ontspannen Keuzes Maken

Website: www.ontspannenkeuzesmaken.nl

E-mail: inge@ontspannenkeuzesmaken.nl

 

 
Rosita van Geersdaele.jpg

Zaamslag – Rosita van Geersdaele - Lichaamsgerichte therapie/coaching bij stress, burn-out en HSP

Persoonlijk

Ik ben Rosita van Geersdaele (1968). Jaren geleden startte mijn zoektocht; ik las over hoogsensitiviteit en er vielen zoveel puzzelstukjes op hun plek. Met vallen en opstaan leerde ik mezelf kennen. Ik rolde van de ene opleiding in de andere. Volgde cursussen en kon niet stoppen met het lezen over hsp, chronische stress, trauma. Maar ook over onzekerheid, zelfbeeld en eigenwaarde. Ik ontdekte hoe geest, lichaam en emoties elkaar beïnvloeden. In 2015 startte ik mijn praktijk aan huis waarin ik kinderen, jongeren en volwassenen behandel en/of begeleid die hooggevoelig zijn, last hebben van emotionele lading uit het verleden, (chronische) stress- of burn-out klachten hebben op basis van lichaamsgerichte therapie en/of coaching.

Visie

Ik ben ervan overtuigd dat het fysieke lichaam een belangrijke signaalfunctie heeft om aan te geven dat ergens een onbalans is ontstaan. Ons lichaam is een bibliotheek van alles wat we meegemaakt hebben in ons leven. Alles wordt opgeslagen. Alles wat ooit geparkeerd is, soms met een groot slot erop, vraagt op een bepaald moment in ons leven om gezien, erkend en gevoeld te worden. Emoties die er mogen zijn, komen op, komen tot een hoogtepunt en ebben weer weg. Emoties achter slot en grendel zorgen voor blokkades. Dit geeft vervelende klachten.

Op het moment dat je emoties de ruimte geeft, ontstaat er ruimte in je lichaam, je krijgt letterlijk meer lucht en de energie stroomt weer beter. Bovendien is slechts ca 10% van wat we denken en doen, bewust. De overige ca 90% is onbewust. Vanaf onze kindertijd maken we van alles mee en de eerste zes jaar van ons leven is ons denkraam zo’n beetje gevormd; onze bril waardoor we de wereld bekijken en ervaren.

Veel indrukken en ervaringen zijn ‘woordeloos’ opgeslagen, het zijn ‘slechts’ indrukken, gevoelens. Onze beschermingsmechanismen die we allemaal hebben ontwikkeld (onbewust) om met moeilijke, lastige, pijnlijke dingen om te gaan zijn in ons volwassen leven vaak niet meer functioneel. Als HSP ben je vaak gericht op de ander en daardoor heb je vaak eerder oog voor de behoeften van de ander dan die van jezelf. Laat staan dat je (nog) goed kunt ‘voelen’ wat er gebeurt in je lichaam en wat het je aan wil geven.

Door de sessies kunnen op onbewust niveau overtuigingen en beschermingsmechanismen in het bewustzijn komen, zodat ze hun ‘kracht’ verliezen. Wanneer je je daarvan bewust bent heb je een keuze om het vanaf nu, stapje voor stapje, anders te gaan doen. Verder kom je meer in contact met jezelf, je eigen behoeften waardoor je tot inzichten kunt komen en vicieuze cirkels waar je in vast zat, kunt doorbreken. 

Werkwijze

De lichaamsgerichte therapie richt zich op het herstellen van de balans zodat het lichaam zijn zelfgenezend vermogen aan kan spreken. De therapie is goed te combineren met andere vormen van therapie en reguliere zorg. 
De coaching/ begeleiding richt zich op jou. Waar sta je nu, waar loop je tegenaan en waar wil je naartoe. Je leert jezelf beter kennen en aanvoelen, leert je grenzen kennen, leert je gevoeligheid te accepteren zodat je je gevoeligheid als iets moois kunt gaan zien. Het is namelijk een hele mooie eigenschap. Als HSP kun je bijvoorbeeld genieten van kleine dingen, je bent empathisch, invoelend en meelevend. Je intuïtie is sterk ontwikkeld. Je hebt diepgang, bent eerlijk en rechtvaardig. 

Vooral bij lichamelijke (spannings)klachten is een combinatie van behandeling/ coaching zeker aan te raden.

Verder verzorg ik samen met een collega Rots & Water trainingen, infoavonden over HSP, gastlessen op scholen, workshops voor kinderen, ouders en leerkrachten.

Specialisatie

HSP, stress-gerelateerde klachten, burn-out, trauma.

Opleidingen

HBO Psychosociale Basiskennis (2019)
HBO Medische Basiskennis (2018)
Eclectisch Medium Therapeut (2017)
Energetisch Management (2016)
SensiIntence begeleiding (2016)
SensiModule (2016)
Life Coach voor gevorderden (2016)
SensiPlus therapie (2016)
Nieuwetijds kindercoach (2015)
HSP coach (2015)
Life coach (2015)
Sensitherapie (2015)
Reiki (2014)

Lidmaatschap

Ik ben erkend aanvullend therapeut, level III, aangesloten bij CAT-complementair, waardoor gedeeltelijke vergoeding mogelijk is vanuit de aanvullende zorgverzekering van verschillende zorgverzekeraars.

Kosten

Behandelingen: variërend van 45 euro tot 70 euro, afhankelijk van leeftijd en duur van de sessie.
Coach-gesprek: 60 euro voor 60 – 75 min. 
Meer info op de website.

Kennismakingsgesprek

Een gratis kennismakingsgesprek van ca 30 minuten is altijd mogelijk. 

Contact 

Rosita van Geersdaele
InBalans Zaamslag
Telefoon: 0115-431096
www.inbalans-zaamslag.nl
info@inbalans-zaamslag.nl