HSP begeleiding Nederland
 
Fleur Smelt.jpg

Haarlem - Fleur Smelt - HSP begeleider, loopbaancoach, studiebegeleider, reintegratie, burnout

Persoonlijk

Mijn naam is Fleur Smelt

Vanuit mijn ervaring en hooggevoeligheid begeleid ik je op een liefdevolle en praktische manier bij vragen rondom hooggevoeligheid, loopbaan en studie(keuze) en burn-out. Ik ben gecertificeerd HSP-begeleider, jurist en yogadocent. Mijn jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen en processen combineer ik met diepgaande kennis van coaching, psychologische processen en spiritualiteit.

Visie

In de begeleiding en inspiratie die ik bied, staat altijd ons ‘zijn’, ons wezen centraal. Wie wij zijn, onze natuurlijke aard, is uniek en perfect. En eigenlijk ook heel gewoon en dichtbij. Door te ont-dekken wat het is dat je van nature goed af gaat en gelukkig maakt, wat bij je past, waar je naar verlangt en door uit te vinden wat je tegenhoudt om deze dingen (weer) te doen, kom je op je pad. En kun je het leven leiden en het werk doen dat bij je past, waardoor je vanzelf de bijdrage levert die je te leveren hebt. 

Ik word in mijn leven en werk geïnspireerd door verschillende paden van zelf-onderzoek die zowel in spirituele als in filosofische en psychologische stromingen te vinden zijn. Ik heb mij vanaf mijn 18ebezig gehouden met meditatie en de vraag naar onze ware aard. Non-dualiteit, het pad van Een cursus in wonderen en andere spirituele tradities bieden een inbedding voor mijn vorm van begeleiding die uitgaat van het weten dat we ten diepste volkomen vrij, heel en perfect zijn. En dat er dus in wezen niets gefixt hoeft te worden; we kunnen ont-spannen in ons ZIJN en groeien in vertrouwen. Vanuit dit ZIJN kunnen we van alles doen en bereiken; je kunt midden in het leven staan en geven en delen wat je bent.

Werkwijze

In de begeleiding wordt een brug geslagen tussen coaching, therapie en spiritualiteit. Ik kijk naar de totale mens en werk met zowel persoonsgerichte therapievormen (gericht op het versterken van de identiteit) als met Zijns-gerichte methoden (die meer gericht zijn op het ervaren van je wezenlijke aard, je ‘zijn’). Doel van de begeleiding bij hooggevoeligheid is:

 • Het verkrijgen van nieuwe inzichten over jezelf en je functioneren
 • Het transformeren van beperkende overtuigingen
 • Bewustwording van je lichaam en je eigen identiteit
 • Vermindering van de lasten die je ervaart
 • Het ontstaan van ruimte om vermogens en kwaliteiten in werk en leven in te zetten. 

Dit betekent dat, na het volgen van het traject, je in staat bent om deel te nemen aan het dagelijks leven op een manier die bij je past en die bevredigend en effectief is. En dat je je thuis voelt in het leven.

Bij de loopbaan en bij de studie (-keuze) begeleiding gaan we daarnaast specifiek kijken naar de aspecten waardoor je vast loopt in werk of studie en bied ik een traject aan waarin duidelijk wordt wat je blokkeert en hoe je weer in beweging kunt komen. En hoe je datgene wat je echt graag doet in je dagelijks leven of werk vorm kunt geven. Waardoor je een geïnspireerd leven kunt leiden, waarin je vrijheid en ruimte ervaart.

De begeleiding bij burn-out en re-integratie is als eerste gericht op het verkrijgen van inzicht in het mechanisme/patroon dat ten grondslag ligt aan de burn-out. Daarnaast begeleid ik je bij het leren doseren van inspanning en het creëren van ontspanning, het ontwikkelen van nieuw gedrag, het verkrijgen van een visie op een manier van werken/functioneren die passend is, het implementeren van inzichten en nieuw gedrag en, indien nodig, begeleiding bij het vinden/creëren van passend werk.

Specialisatie

Mijn specialisaties zijn:

 • Omgaan met hooggevoeligheid
 • Loopbaanbegeleiding
 • Studie(-keuze) begeleiding
 • Burn-out en re-integratie

Opleidingen

 • Gecertificeerd HSP-begeleider bij Instituut EszenzZ      
 • 3-jarige opleiding bij het ITIP (Instituur voor Toegepaste Integrale Psychologie) tot coach/begeleider
 • Studie Nederlands Recht
 • Opleiding tot Mindfulnesstrainer bij het ITIP
 • Opleiding tot facilitator Attitudinal Healing 
 • 3-jarige opleiding tot Transformatief Yogadocent bij Sai Mithra
 • Opleiding bij Mens&Intuïtie

Kosten

De kosten per sessie zijn 75 euro (incl. 21% BTW).

Bij vergoeding door de werkgever zijn de kosten 100 euro (excl. 21% BTW). Vaak reserveert je werkgever een budget voor ontwikkeling van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit ontwikkelbudget en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag je werkgever of hij/zij wil investeren in je groei en ontwikkeling of re-integratie bij burn-out of overspannenheid. Wanneer de werkgever bereid is de kosten te betalen, stel ik na het eerste gesprek in overleg een offerte op en worden de kosten direct bij de werkgever in rekening gebracht.

Voor mensen met een uitkering is in overleg een lager tarief mogelijk.

Duur sessie: 1 á 1.15 uur.

Kennismakingsgesprek

Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Neem contact op met Fleur Smelt:

Voor meer informatie of het maken van een afspraak van een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je mij mailen, bellen of een appje sturen. Mailadres: f.smelt@live.nl, 0654387025. Of op mijn site kijken: www.fleursmelt.nl.

 
Jolanda Spoor.png

Haarlem - Jolanda Spoor - HSP begeleiding en Acceptance & Commitment Therapy voor (jong)volwassenen

Persoonlijk

Mijn naam is Jolanda Spoor. Coach voor (jong )volwassenen vanaf 18 jaar.

Visie 

Waarom voelen,denken en ervaren we wat we voelen,denken en ervaren? Dat is een vraag die mij altijd al bezig heeft gehouden.

Ieder mens is uniek!! Er is er maar 1 zoals jij. Alles wat jij waarneemt, denkt en beleefd is hierin ook uniek. We ervaren allen weleens pijn in ons leven. Frustratie,teleurstellingen,afwijzing of verlies. Het komt in ieders leven voor en deze directe ervaringen doen pijn. Maar gaan we deze pijn steeds herbeleven, herinneren en blijven we hangen in deze pijnen/teleurstellingen uit het verleden of eventuele toekomstige gebeurtenissen dan kun je het gaan ervaren als lijden.

Je voelt je somber, piekert veel, voelt je overprikkeld, rusteloos. Het leven is overleven geworden. Samen wil ik met jou gaan kijken hoe je je bewust kan gaan worden van deze gedachten stromen zodat ze je niet meer afremmen in je pogingen om voluit te leven. Of je nu HSP bent, tegen een burn-out aanzit, vastloopt in je studie, werk, sociale leven etc.. We gaan samen door middel van praten, oefeningen en verschillende technieken kijken wat het beste bij jou past en waar jij je goed bij voelt. Er gaan namelijk ook dingen wel goed in je leven en waar je je happy bij voelt.

Daarnaast ga ik je ook uitleggen hoe dit alles werkt om zo weer te kunnen genieten van je leven met daarin acceptatie wat er allemaal in voorbij komt.

Specialisatie

HSP begeleiding en ACT Acceptance and Commitment Therapie.

Dit is een nieuwe therapievorm uit de Boedhistische Psychologie stroming.
Een verdieping op Mindfulness.

Kennismakingsgesprek

Je bent welkom voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten waarin we kijken of we samen aan het werk kunnen gaan met je hulpvraag.

Opleidingen en trainingen

 • Creatief-Akademie Industriele Vormgeveing Spirituele Psychologie (ISSP)
 • Mindfulness based Cognitieve Therapie
 • Lifecoach
 • HSP begeleiding, gecertificeerd HSP begeleider (Instituut EszenzZ)
 • ACT (Acceptance & Commitment Therapy) 
 • Rouw & Verliesverwerking
 • Heling bij Stress en Trauma
 • Communicatie omgaan met overdracht en tegenoverdracht
 • Claim je kracht
 • Holistische massage 

Kosten 

De duur en kosten van het traject is afhankelijk van je hulpvraag. De aard en complexiteit van het probleem, tevens jouw betrokkenheid en inzet, spelen hierin een rol. Je mag uit gaan van 8 tot 12 sessies. 50 minuten met eventuele uitloop van 15 minuten euro 85.- (vrijgesteld van BTW).

Voor diegene die weinig financiële middelen tot zijn/haar beschikking heeft zijn er mogelijkheden. Per situatie gaan we bekijken of er een oplossing voor is. 
Iedereen verdiend hulp en aandacht. 

Neem contact op met Jolanda Spoor: 

Website: www.jolandaspoor.nl

Tel: 06-24644572.