HSP begeleiding Nederland
 
Johan Haagsma.jpg

Avenhorn/ NH-Noord - Johan Haagsma - Bewustzijnscoach

Persoonlijk

Toen ik me bewust werd van mijn hoogsensiviteit (HSP), zocht ik naar manieren om hier beter mee om te gaan. Maar in plaats van sterker te worden, voelde ik mij juist steeds kwetsbaarder. 

Het constant balanceren tussen ontspanning en spanning, en het vertrouwen op meditatie, de natuur en rust, was ontmoedigend en frustrerend. Ik voelde mij slachtoffer van mijn hooggevoeligheid…

Toch heb ik mijn HSP-uitdagingen overwonnen. Ik heb daardoor een nieuwe vrijheid ontdekt om mijn leven vorm te geven. Technieken zoals visualisatie, mindfulness, yoga en meditatie hebben een nieuwe betekenis gekregen. Het zijn krachtige instrumenten geworden voor mijn verdere persoonlijke ontwikkeling, niet slechts om mijn HSP-klachten te ‘managen’.

Visie

Als HSP’er heb je een gevoeliger zenuwstelsel en ben je meer bewust van signalen in jezelf en je omgeving. Veel HSP’ers ervaren stressklachten, die zij vaak toeschrijven aan hun hoogsensitiviteit. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

Onderzoek toont aan dat vrijwel alle HSP’ers een andere stressreactie ontwikkelen door stressvolle ervaringen die ze vroeg in hun leven opdoen. Dit zorgt ervoor dat het angstcentrum in de hersenen sneller geactiveerd wordt bij zintuiglijke prikkels.

Gebeurtenissen tijdens de conceptie, ontwikkeling in de baarmoeder en rondom de geboorte kunnen hierbij een rol spelen. Dit kan leiden tot problemen zoals energieverlies, onduidelijke grenzen, snel overprikkeld zijn, vermijden of pijn vinden in aanrakingen, angst voor ziekte, pijn, vermoeidheid of de dood, een constante alertheid op de omgeving en problemen met relaties (bindings- en verlatingsangst).

Werkwijze

In de eerste 4 sessies werk je aan basale overtuigingen, een veilige hechting en haal je de stress uit belangrijke relaties. Ik leer je hoe je, met behulp van een eenvoudig vijfstappenplan, zelfstandig (trauma)triggers kunt aanpakken – iets wat ik ‘EMDR in je broekzak’ noem. Hiermee bouw je een stevig fundament op, waarop je direct zelf verder kunt gaan bouwen, ook na onze sessies.

Nadat de basis is gelegd, werk ik doelgericht met jou samen. Je kunt kiezen voor een traject van drie maanden of losse sessies. We gebruiken je onderbewuste vermogen om, bijvoorbeeld, prenatale trauma's en conditioneringen aan te pakken. Dit verandert hoe je reageert in (stressvolle) situaties, zodat je niet terugvalt in oude gewoontes en stresspatronen.

Wat je ook kiest, gedurende jouw tijd met mij zul je een verschuiving ervaren van ‘overgevoeligheid’ naar ‘verfijnde sensitiviteit’. Hierdoor worden jouw unieke HSP-kwaliteiten versterkt én gevierd.

Wil je niet direct aan de slag maar eerst kennismaken? Dat kan! Plan een gratis reset kwartier in.

Opleidingen

  • Bewustzijnscoach
  • Live The Connection Coach
  • PSYCH-K Facilitator
  • Mind Shifting Coach
  • Ontstress Teacher
  • De Wet van Eén beoefenaar


Kosten

De kosten zijn afhankelijk van jouw inkomen. Ik hanteer een regulier, verlaagd en sociaal kortingstarief.

Vergoedingen

Helaas voldoet mijn werkwijze nog niet aan de vereisten van een collectief. Dit komt omdat mijn aanpak verschilt van zowel reguliere als de meeste alternatieve behandelwijzen. 

Heb je laag inkomen? Dan ik ook. Ik kom je graag tegemoet. Check hier of je in aanmerking komt voor een verlaagd of sociaal tarief.

Contact

Telefoonnummer: 0636175036

E-mail: Johan@transformeermij.nu

Website: http://ikheel.nu en https://transformeermij.nu/hsp-begeleiding/