HSP begeleiding Nederland
 
Antoine van Staveren.jpg

Wervershoof - Antoine van Staveren - Hooggevoeligheid, eet-, angst-, dwang- en identiteitsproblemen

Persoonlijk

Mijn naam is Antoine van Staveren (1968), oprichter van Instituut EszenzZ (2003) en het EszenzZ Centre (2006).

Visie

Ik werd geïnspireerd door verschillende spirituele leraren en stromingen zoals het Boeddhisme en de Advaita. 
Mijn individuele ervaringen hieromtrent, mede opgedaan tijdens mijn verblijf in India, kunnen gezien worden als een levenshouding die in de begeleiding zonder expliciet overtuigende ideeën naar jou toe als verbredend kan werken. 
Een ziens- en zijnswijze die dan ook na de begeleidingsperiode door jou als groei- en ontwikkelingsproces verder kan worden toegepast. Ik vind dit belangrijk, omdat het werken aan 'jezelf' tijdens de leergang voor verandering en groei zorgt. Vervolgens dient zich daarna regelmatig een nieuwe fase aan. In deze situatie kunnen mogelijkheden worden gecreëerd om indien gewenst de ‘individuele groei’ in een ruimere vorm van bewustzijn zelf voort te zetten. 
Introspectie (naar binnen keren) is hierbij het uitgangspunt, met als doel zelfsturing en automatische gedragsveranderingen. De leergangen zijn zeer praktisch met vele bruikbare tools voor het dagelijks leven. Bovenal met een doelgericht resultaat, namelijk om het vanuit je ware Zelf te bewerkstelligen.

De paraplu boven de leergangen is de boeddhistische (ook wel contemplatieve) psychologie. De leergang is geen therapievorm. Je gaat dus niet in therapie. Daarom spreken we niet van 'patiënten' of 'cliënten' maar ben je een student op zoek naar dat wat je vanuit je eigen beleving echt bent. Dat kan een boeiende reis zijn. Onze gereedschappen helpen je bouwen aan je eigen ontworpen zandkasteel. Je gaat het dus zelf doen en ontdekken. Zo wordt het je eigen creatie! Je zult begrijpen dat het zand eerst gezeefd dient te worden.. De begeleider helpt je bij het zuiveren/transformeren van je probleem of klacht, want dat is vaak de aanleiding om een dergelijke leergang te starten.
Uiteraard krijgt iedere deelnemer een studiemap mee inclusief theoretisch en praktisch huiswerk.

We bieden geen overtuigende oosterse filosofieën maar we plukken wel graag de juiste vruchten die gezond zijn. 
Deze combinatie met westerse zienswijzen blijkt effectief. We gaan er hierbij vanuit dat er geen 'goed' of 'slecht' is. Geen 'positief' of 'negatief' etc. Het IS, en meer niet.. Zo is berusting eerder voor de hand liggend en kunnen we met een ander perspectief naar anderen en bovenal ook naar onszelf gaan kijken. Dus zonder oordeel. Dit vermengd met andere benaderingen naar jou toe als 'totale persoon' zorgt voor verandering van je klachten. Want wij gaan er vanuit dat als jíj verandert je klachten mee veranderen. En dat blijkt ook zo te zijn.
Onze leergangen worden veelal als bijzonder en vernieuwend ervaren daar er een scala aan mogelijkheden en diversiteit wordt aangeboden. Deze mogelijkheden worden aandachtig gebruikt om je doelstellingen te bereiken.

Opleidingen

Aan de Academie voor Eclectische Psychotherapie (SETH) te Utrecht volgde ik de post-hbo beroepsopleiding Hypnotherapie/ eclectische psychotherapie. Een opleidingsorganisatie op het gebied van psychische en psycho-sociale hulpverlening met een NEN-EN-ISO 9001 kwalificering. Hierop volgde een specialisatie in Tunesië met betrekking tot Fibromyalgie bij de Post Graduate "Centartium."

In 2003 rondde ik de opleiding Mentaal Emotieve Training af bij Instituut IMET. Een vernieuwende specialisatie voor eet-, angst-, dwang- en identiteitsstoornissen. Instituut EszenzZ begeleidt mensen met bijvoorbeeld BED, anorexia en boulimia.

De afgelopen 15 jaar verdiepte ik me in de Advaita en de Boeddhistische (contemplatieve) Psychologie. 

In 2019 werd Antoine uitgeroepen tot HSP Professional van het jaar.

Eigen methode

Ik ontwikkelde de EszenzZ methode, die vorm kreeg in de opleiding 'HSP begeleider' die voor het eerst voor professionals in 2007 werd gegeven.
Twee keer per jaar start er een nieuwe groep. Inmiddels werken zo'n 50-60 psychologen/therapeuten en begeleiders met deze methodiek in Nederland. Je herkent ze ook op deze website wanneer er gecertificeerd HSP begeleider wordt vermeld. 

Lidmaatschap

Oprichter HSP Begeleiders Netwerk Nederland.

Specialisatie

Het is dus belangrijk om niet alleen de klacht maar juist de oorzaak te benaderen. 
Mijn ervaring is dat indien je als persoon verandert, je gedrag vanzelf mee verandert. Daarom wordt er altijd naar jou als totale persoon gekeken. 
In eerste instantie is er een kort voortraject wat begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierna vindt er een uitvoerig intakegesprek plaats waarbij je 
alle, voor de leergang belangrijke, informatie weergeeft. Naar aanleiding van de hulpvraag worden er vervolgens individuele doelstellingen geformuleerd, en samen met jou wordt vervolgens de opbouw van de leergang besproken. Dan start de daadwerkelijke individuele leergang.

Ik ben gespecialiseerd in begeleiding bij hooggevoeligheid, bewustwording, eetstoornissen (anorexia, boulimia, BED), angststoornissen, dwangstoornissen en identiteitsproblemen.

Kennismakingsgesprekken

Een kennismakingesgesprek is belangrijk om te kijken of het goed voor je voelt om te gaan starten. Tijdens zo'n gesprek hoef je niet alles te vertellen zoals bij een intakegesprek vaak wel het geval is. Dat geeft je meer ruimte en vrijheid om zelf te beslissen of je wilt starten bij ons of juist niet.

Veelal zijn individuele gratis vrijblijvende kennismakingsgesprekken bij mij persoonlijk (of een directe collega) mogelijk. In een uur wordt uitgelegd wat een individuele leergang inhoud en tevens kun je alle vragen stellen. Ik krijg meer informatie over je specifieke situatie. Vanuit die situatie gaan we verder kijken en kunnen we mogelijk een intakegesprek gaan inplannen. Bel  of mail gerust voor een afspraak.

Kosten

Een bijeenkomst kost 90 euro incl. materiaal en persoonlijke ondersteuning  bij opdrachten tussen de bijeenkomsten.

Neem contact op met Antoine van Staveren:

Antoine van Staveren
Website: www.eszenzz.nl
E-mail: info@eszenzz.nl
Telefoon:  0228 23 50 23

 

Samenvatting HSP lezing metaal kathedraal Utrecht