HSP begeleiding Nederland
 
Dree Andrea foto.JPG

Amsterdam - Dree Andrea - Coach voor anders gevoelige kinderen en volwassenen

Persoonlijk

Wat je eet, beweging, wat je voelt, wat je denkt en zegt, creatief zijn, je omgeving, het heeft allemaal invloed op jouw persoonlijke energie. Ben je hoogsensitief of empaat, of heb je kinderen waarvan je vermoedt dat ze worstelen met het (onbewust) oppikken van andermans gevoelens en emoties, dan weet je dat een positieve balans vinden en ervaren lastiger kan zijn dan dat voor de ‘gemiddelde’ mens is. 

Pas in 2010 besefte ik dat er woorden waren voor waar ik het zelf zo moeilijk mee gehad heb. Langzaam maar zeker ontdekte ik dat de termen empaat en HSP elkaar overlappen in hun betekenis, en hoe waardevol het is om de verschillen te gaan begrijpen. Ik hoop jou en je familie een positief, creatief en effectief inzicht te geven hoe die mooie maar soms ingewikkelde eigenschappen van de gevoeligere mens (beter) te leren navigeren. 

Visie

Vanaf 2008 ben ik mijn werkzaamheden als filmmaker, schrijver, illustrator, chef en keramiste gaan combineren met het coachen van andere gevoelige mensen die, net zo als ik zelf ooit, 'vastliepen'. Wat mij betreft heeft creativiteit een zeer positieve invloed op onze levensenergie en balans. Ook dat zal daarom deel uit gaan maken van ons traject samen. 

De laatste vijf jaar heb ik me verdiept in de relatie tussen trauma (angst) en het vervagen van grenzen van de zeer empatische persoonlijkheid. Vanuit die interesse heb ik mijn kennis over neuroscience en psychologie uitgebreid, en heb ik families waarvan een gezinslid bijvoorbeeld een alleen geboren tweeling, hoogbegaafd of autistisch is, kunnen assisteren in het vinden van een nieuwe, positievere balans.  

Vertel me en ik luister, laat me zien en ik kijk, laat het me beleven en ik leer. 

- Lao Tzu

Opleidingen en trainingen

Tijdens onze samenwerking put ik uit zowel persoonlijke ervaringen als de kennis die ik tijdens mijn eigen 'ontdekkingsreis' opdeed bij onder andere: 

  • Instituut Eszenzz HSP Begeleider (2018)
  • Drs. Esther Bergsma Begrijp & Begeleid kinderen met hoogsensitiviteit (2018)
  • Judith Orloff MD, Dr. Brian Weiss en The International Academy for Consciousness (trainingen en masterclasses, USA 2010 - 2017)
  • Four Winds opleiding, Alberto Villoldo (USA en Peru, 2006 - 2008)
  • The Natural Gourmet Institute of Health and Healing (NY, 2005)

Specialisatie

Empathie. Als je denkt dat je (onbewust) de fysieke, emotionele of eventueel zelfs de mentale energie van andere mensen en je omgeving absorbeert, is het moeilijk vast te stellen waar jij (jouw eigen energieveld) ‘eindigt’ en de ander ‘begint’. 

Om je een idee te geven van mijn visie, wie ik ben en of ik eventueel wat voor je zou kunnen betekenen, kan het fijn zijn mijn zesdelige blog serie Het Empatisch Spectrumhttps://hoogsensitief.nl/author/dreeandrea/ te lezen of te beluisteren - onderaan elk deel van de geschreven blog vindt je de link naar de luisterversie ervan op YouTube. 

Soms vinden mensen bij wie de ‘diagnose’ HSP wordt gesteld, maar die extreem empathisch zijn, tijdens een HSP-begeleiding geen volledige oplossing voor hun problemen. Door je 'persoonlijk energieveldveld' goed te leren kennen en begrijpen, kun je je fysieke, etherische, emotionele, mentale en spirituele energielichaam (terug) in balans brengen en 'gronden'. Er ontstaat (meer) duidelijkheid betreft de grens tussen jezelf en anderen. De absorptie van de energie van anderen kan jaren geleden plaats gevonden hebben, en toch nog steeds deel uit maken van de HSP of empaat, die worstelt met overprikkeling. Ondertussen gaat de dagelijkse opname van energieën in het heden ook door. We beginnen tijdens een samenwerking met een analyse van het 'spons en kameleon' effect (in hoeverre neem je (onbewust) energie van anderen op en verlies je tijdens dat proces misschien soms zelfs ongemerkt een deel van je eigen identiteit).

Het is belangrijk de volgende vragen te kunnen gaan beantwoorden: Wat is van mijzelf? Wat is van anderen? Welke energie voel ik in verband met recente of directe ervaringen en welke energie komt voort uit het ongeadresseerde verleden, misschien zelfs wel van je (voor)ouders? De vaak lang verborgen gebleven oorzaak van de fysieke, emotionele of mentale klachten van de empaat of (hoog empathische) HSP gaan begrijpen is vaak het begin van de oplossing van de voorheen onverklaarbare problemen.

Kennismakingsgesprek

Denk je, eventueel naar aanleiding van het lezen van of luisteren naar (delen) van mijn blogserie, dat ik iets voor je kan betekenen, bel me dan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Kosten en vergoedingen

Een sessie kost 95 euro. Helaas wordt mijn energy coaching nog niet door zorgverzekeringen vergoed. Mocht het zo zijn dat je je in het bovenstaande herkent maar financieen een probleem voor je zijn, kun je me bellen om te overleggen of er toch een manier is waarop ik je een helpende hand kan bieden (sliding scale).

Neem contact op met Dree Andrea:

Web: EmpaatofHSP.nl.

Mail: dree_andrea@hotmail.com.

Tel: 06 3310 2161.