HSP begeleiding Nederland
 
Inge Hofman.jpg

Rotterdam - Inge Hofman – HSP/HSS coach, systemisch werk

  

Persoonlijk

Door mijn sociaal pedagogische achtergrond en mijn gevoeligheid kan ik me goed inleven in volwassenen en kinderen. Ik kijk graag naar de mens in zijn geheel. Iedereen is uniek en goed zoals hij/zij is. Doordat ik twee hoogsensitieve (inmiddels volwassen) kinderen heb en zelf hoogsensitief ben, weet ik uit ervaring hoe je met gevoeligheid kunt omgaan, maar ook welke struikelblokken je tegen kunt komen, zeker als je daarnaast ook nog HSS (high sensation seeker) bent of last hebt van traumatische ervaringen. In mijn praktijk wil ik jou door middel van coaching en training helpen om de weg weer naar jezelf te (her)vinden. Zodat je kunt ervaren dat je hoogsensitiviteit ook als kracht kunt inzetten!
 

Visie 

Ik geloof dat ieder mens uniek is en ik kijk altijd achter eventuele labels en stickers. Gedrag is logisch, je doet omdat je niet anders weet of kan. Vaak is het overlevingsstrategie ontstaan door (traumatische) gebeurtenissen. Ik zie het inmiddels als een soort missie om meer informatie over hsp te verstrekken en mensen die hoogsensitief zijn en hierin vastlopen, weer in hun kracht te laten staan. Want hoogsensitiviteit is iets heel moois als je het kunt omarmen. De 4 pijlers zijn bij mij: herkenning, erkenning en acceptatie en leven. Want je zult eerst moeten herkennen waar je in vastloopt, dan volgt de erkenning, ja je bent hoogsensitief en daarna kan pas de acceptatie komen en kun je er ook de mooie kanten van gaan ervaren. Zodat jij weer helemaal Krachtig Sensitief kunt zijn. Ieder mens is geboren om te stralen. En ik zie het als mijn taak als coach om samen met jou, jouw lichtje weer te laten schijnen.  “Het mooiste wat je kunt worden is jezelf”

Werkwijze

Het is mogelijk om eerst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan te vragen. Dit gesprek duurt ongeveer een half uurtje (mijn praktijk of online via Zoom) en is bedoeld om te kijken of er een wederzijdse klik is. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Tevens zal ik ook iets vertellen over mijn werkwijze zodat je goed kunt kijken of dit bij jou past. Wil je graag 1 op 1 met mij aan de slag, dan plannen we een intakegesprek, waarbij ik uitgebreid stil sta bij jouw proces en waar je nu staat.  Na dit gesprek krijg je van mij een formulier mee om je doelen helder te krijgen. De keer erna neem ik ruim de tijd om deze met je door te nemen, hier komen vaak al vele mooie inzichten vandaan. We gaan samen kijken en werken aan je doelen, waar loop je in het hier en nu vast. Omdat ik zelf werk vanuit wat zich aandient in het moment en wat nodig is voor jou, kan ik niet aangeven wat we op voorhand gaan doen. De begeleiding is een combinatie van cognitief, praktisch, en lichaamsgericht. Inzicht verkrijgen in hoe werken processen van interne en externe overprikkeling, zodat je van je last een kracht kunt maken. HSP begeleiding is zeer geschikt als je meer gebruik wilt kunnen maken van je sensitiviteit, meer rust in hoofd en lichaam ervaren, alles wilt leren over onder- en - overprikkeling, hoe het ontstaat en je eigen EHBO kit( eerste hulp bij overprikkeling kit) hierin kan maken, grenzen wilt leren voelen en aangeven, communiceren vanuit jezelf, minder gevoelig leren worden voor de mening van de ander, op je eigen grond blijven staan, jezelf en je hsp eigenschappen leren omarmen, inzicht krijgen in eigen handelen, emoties en gedachten, wil leren leven vanuit het hier en nu vanuit jouw eigen unieke prachtige kern.

Specialisatie

Ik werk holistisch(body, mind, spirit) en ben gespecialiseerd in begeleiding bij hoogsensitiviteit, traumatische ervaringen, systemische werk, afwijzingsgevoeligheid en High Sensation Seeker (het zoeken naar prikkels.)  Daarnaast werk ik heel nauw samen met mijn man die gespecialiseerd is in leefstijl, massage en ademwerk. 

Opleidingen en workshops

 • SPW (Sociaal Pedagogisch Werker)
 • Sensi-therapie
 • Kindercoaching (Sonneveldt opleidingen)
 • Gecertificeerd hsp begeleider (Instituut EszenzZ)
 • Creatieve coachopleidingen (Marion van der Laarse en de Toverboom)
 • Trama Collapse Technique (Nieuwetijdsopleidingen)
 • Systemisch werk (Smara opleidingen)
 • Rejection Sensitivity(Saskia Klaaysen) 
 • Trauma Informed Training (Nikki Nooteboom)

Diverse losse workshops gericht op trauma, lichaamsgericht werken, mindset.

Aangesloten bij 

HSP begeleiders netwerk Nederland.

Kosten 

Er zijn meerder mogelijkheden om ondersteuning of coaching van mij te ontvangen. Wil je graag 1 op 1 coaching, dan is het Krachtig Sensitief traject iets voor jou. Dit traject is altijd volledig afgestemd op jou. Afhankelijk van vragen, wensen, vorm en duur, doe ik een trajectvoorstel op maat voor een traject van 4 of  8 maanden. Kijk voor het volledige aanbod en investering op mijn website. Betalen in termijnen is mogelijk.

Inhoud Krachtig Sensitief traject 8 maanden.

 •  Intakegesprek, stellen van doelen en uitgebreide hoogsensitiviteitsanalyse
 • 12 individuele sessies
 • Tussen sessies ondersteuning via whatsapp
 • EMB bloedtest, incl uitgebreide analyse en verslag, exclusief evt. aanvullende supplementen
 • Uitgebreid werkboek
 • Levenslange toegang tot de online leeromgeving

 Frequentie: 1x per 2-3 weken.

Neem contact op met Inge Hofman:

Website: www.balancingpraktijk.nl

Email: info@balancingpraktijk.nl

Telefoon: 0611645825.

Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram.