HSP begeleiding Nederland
 
Inge Hofman.jpg

Rotterdam - Inge Hofman – HSP/HSS coach, systemisch werk

Persoonlijk

Mijn naam is Inge Hofman en als ervaringsdeskundige begrijp ik heel goed waar je als hsp-er tegen aan kunt lopen (zelf ben ik een extraverte prikkelzoekende hsp-er met een sterke wil, ook wel HSS genoemd). In 2010 startte ik mijn praktijk waar ik hoogsensitieve mensen begeleid. Ik ben moeder van 2 hooggevoelige tieners en getrouwd met een zeer sensitieve man, dus hsp is op geen enkele manier meer weg te denken uit mijn leven.

Visie 

Ik geloof dat ieder mens uniek is en ik kijk altijd achter eventuele labels en stickers. Ik zie het inmiddels als een soort missie om meer informatie over hsp te verstrekken en mensen die hooggevoelig zijn en hierin vastlopen, weer in hun kracht te laten staan. De 3 pijlers zijn bij mij: herkenning, erkenning en acceptatie. Want je zult eerst moeten herkennen waar je in vastloopt, dan volgt de erkenning, ja je bent hooggevoelig en daarna kan pas de acceptatie komen en kun je er ook de mooie kanten van gaan ervaren.

Ieder mens is geboren om te stralen. En ik zie het als mijn taak als coach om samen met jou, jouw lichtje weer te laten schijnen. Als hooggevoelig persoon ben ik vaak genoeg vastgelopen in mijn leven en voelde ik me onbegrepen, eenzaam, had ik behoefte aan gelijkgestemden. Ook mijn cliënten worstelen hier regelmatig mee en daarom heb ik in oktober 2016 het 'HSP Café Rotterdam' opgericht. Elke 2e donderdag van de maand komen we bij elkaar om te praten over verschillende thema’s. Zo mooi om te ontdekken dat vele mensen inmiddels al de weg hiernaar toe hebben gevonden. Je bent van harte welkom om eens langs te komen.

Werkwijze

Ik bied de mogelijkheid om eerst even kennis met mij en mijn werkwijze te komen maken in mijn praktijk, of telefonisch, dit duurt ongeveer half uurtje. Wil je graag met mij aan de slag, dan plannen we een intakegesprek, waarbij ik uitgebreid stil sta bij jouw proces en waar je nu staat.  Na dit gesprek krijg je van mij een formulier mee om je doelen helder te krijgen. De keer erna neem ik ruim de tijd om deze met je door te nemen, hier komen vaak al vele mooie inzichten vandaan. We gaan samen kijken en werken aan je doelen, waar loop je in het hier en nu vast.

De begeleiding is een combinatie van cognitief en praktisch, d.m.v kennis en huiswerkopdrachten. Inzicht verkrijgen hoe werken processen van interne en externe overprikkeling, zodat je van je last een kracht kunt maken. HSP begeleiding is zeer geschikt als je meer gebruik wilt kunnen maken van je sensitiviteit, meer rust in hoofd en lichaam ervaren, alles wilt leren over onder- en - overprikkeling, hoe het ontstaat en je eigen EHBO kit( eerste hulp bij overprikkeling kit) hierin kan maken, grenzen wilt leren voelen en aangeven, communiceren vanuit jezelf, jezelf en je hsp eigenschappen leren omarmen, inzicht krijgen in eigen handelen, emoties en gedachten, wil leren leven vanuit het hier en nu vanuit jouw eigen unieke prachtige kern.

Specialisatie

Mijn coaching bestaat uit een combinatie van allerlei methoden, zoals familie opstellingen, creatieve coaching, lichaamsgerichte, trauma reset en HSP-begeleiding. 

Ik ben gespecialiseerd in begeleiding bij hooggevoeligheid, traumatische ervaringen, systemische werk, afwijzingsgevoeligheid en High Sensation Seeker (het zoeken naar prikkels.) 

Opleidingen en workshops

  • SPW (Sociaal Pedagogisch Werker)
  • Sensi-therapie
  • Kindercoaching (Sonneveldt opleidingen)
  • Gecertificeerd hsp begeleider (Instituut EszenzZ)
  • Creatieve coachopleidingen (Marion van der Laarse en de Toverboom)
  • Trama Collapse Technique (Nieuwetijdsopleidingen)
  • Systemisch werk (Smara opleidingen)
  • Rejection Sensitivity(Saskia Klaaysen) 

Aangesloten bij

  • HSP-begeleidersnetwerk
  • Balansportaal

Kosten 

Een uitgebreid intakegesprek van 1-1,5 uur kost €90,00. Bij de start van een vervolgtraject neem ik deze kosten voor mijn rekening en is dit gesprek voor jou dus gratis.

Maatwerk

Een traject is altijd volledig afgestemd op jou. Afhankelijk van vragen, wensen, vorm en duur, doe ik een trajectvoorstel op maat voor een traject van 5 à 6 maanden. De kosten zijn afhankelijk van frequentie, duur en de intensiteit van het coachingstraject. In overleg is betalen in termijnen mogelijk.

Bij de prijs zit alles inbegrepen: intakegesprek, coachingsafspraken, sessies, btw (voor zakelijke klanten ex btw), materiaal, tussentijds mail-, whatsapp- en/of telefonisch contact, verslagen, advies en/of tips voor thuis, eventuele bezoeken aan school of werkplek en eventuele samenwerking met andere professionals. Ook krijg je van mij dan een leuk welkomstpakketje 😊

Frequentie: 1x per 2 weken.

Kennismakingsgesprek

Het is mogelijk om eerst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan te vragen. Dit gesprek duurt ongeveer een half uurtje. En is bedoeld om te kijken of er een wederzijdse klik is en er is ruimte om vragen te stellen. Tevens zal ik ook iets vertellen over mijn werkwijze zodat je goed kunt kijken of dit bij jou past.

Neem contact op met Inge Hofman:

Website: www.balancingpraktijk.nl

Email: info@balancingpraktijk.nl

Telefoon: 0611645825.

Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram.