HSP begeleiding Nederland
 
Inge Hofman.jpg

Rotterdam - Inge Hofman - HSP begeleiding, Sociaal Pedagogisch Werk, sensitherapie, kindercoaching

Persoonlijk

Mijn naam is Inge Hofman en als ervaringsdeskundige begrijp ik heel goed waar je als hsp-er tegen aan kunt lopen (zelf ben ik een extraverte hsp-er met een sterke wil, ook wel hss genoemd). Sinds 2010 begeleid ik daarom ook hooggevoelige kinderen en volwassenen. Ik ben moeder van 2 hooggevoelige tieners en getrouwd met een zeer sensitieve man, dus hsp is op geen enkele manier meer weg te denken uit mijn leven.

Visie 

Ik geloof dat ieder mens uniek is en ik kijk altijd achter eventuele labels en stickers. Ik zie het inmiddels als een soort missie om meer informatie over hsp te verstrekken en mensen die hooggevoelig zijn en hierin vastlopen, weer in hun kracht te laten staan. De 3 pijlers zijn bij mij: herkenning, erkenning en acceptatie.

Ieder mens is geboren om te stralen. En ik zie het als mijn taak als coach om samen met jou, jouw lichtje weer te laten schijnen. Als hooggevoelig persoon ben ik vaak genoeg vastgelopen in mijn leven en voelde ik me onbegrepen, eenzaam, had ik behoefte aan gelijkgestemden. Ook mijn cliënten worstelen hier regelmatig mee en daarom heb ik in oktober 2016 het 'HSP Café Rotterdam' opgericht. Elke 2e donderdag van de maand komen we bij elkaar om te praten over verschillende thema’s. Zo mooi om te ontdekken dat vele mensen inmiddels al de weg hiernaar toe hebben gevonden.

Werkwijze

We starten meestal met een kennismakingsgesprek. Als je het gevoel hebt dat er een klik is, maken we afspraak voor een intakegesprek, dit duurt ongeveer een uur. Na dit gesprek krijg je van mij een formulier mee om je doelen helder te krijgen. De keer erna neem ik ruim de tijd om deze met je door te nemen, hier komen vaak al vele mooie inzichten vandaan. We gaan samen kijken en werken aan je doelen, waar loop je in het hier en nu vast.

De begeleiding is een combinatie van cognitief en praktisch, d.m.v kennis en huiswerkopdrachten. Inzicht verkrijgen hoe werken processen van interne en externe overprikkeling, zodat je van je last een kracht kunt maken. HSP begeleiding is zeer geschikt als je meer gebruik wilt kunnen maken van je sensitiviteit, meer rust in hoofd en lichaam ervaren, alles wilt leren over overprikkeling, hoe het ontstaat en je eigen EHBO kit( eerste hulp bij overprikkeling kit) hierin kan maken, grenzen wilt leren voelen en aangeven, communiceren vanuit jezelf, jezelf en je hsp eigenschappen leren omarmen, inzicht krijgen in eigen handelen, emoties en gedachten, wil leren leven vanuit het hier en nu vanuit jouw eigen unieke prachtige kern.

Specialisatie

Ik werk zelf intuïtief en stem mijn begeleiding helemaal op jou af. Mijn begeleiding is een combinatie van lichaamsgerichte benadering en verschillende coachingstechnieken.  Door mijn eigen ervaring als hss kan ik juist ook de extraverte hsp goed begeleiden. 

Opleidingen en workshops

SPW (Sociaal Pedagogisch Werker), sensi-therapie, kindercoaching (Sonneveldt opleidingen), gecertificeerd hsp begeleider (Instituut EszenzZ), sensikids-coach ( het geven van de 'ik ben oké trainingen' voor gevoelige kinderen), poptalk, creatieve coachopleiding (Marion van der Laarse), kinderen begeleiden mbv tekenen (de toverboom), yogamassage (thai-twist), theekransjes.

Aangesloten bij

Sensikidsplatform

HSP begeleidersnetwerk

Kosten 

Een sessie kan variëren van 60-90 minuten en is compleet op jou afgestemd. Het tarief is 60 euro per uur inclusief btw. Na afloop kan je de factuur contant of per pin voldoen.

Frequentie: 1x per 2 weken.

Kennismakingsgesprek

Het is mogelijk om eerst een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek aan te vragen. Dit gesprek duurt ongeveer een half uurtje. En is bedoeld om te kijken of er een wederzijdse klik is en er is ruimte om vragen te stellen. Tevens zal ik ook iets vertellen over mijn werkwijze zodat je goed kunt kijken of dit bij jou past.

Neem contact op met Inge Hofman:

Website: www.balancingpraktijk.nl

Email: info@balancingpraktijk.nl

Telefoon: 0611645825.

Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram