HSP begeleiding Nederland
 
Greet Rekelhof.png

Amstelveen/Uithoorn - Greet Rekelhof - Hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid

Persoonlijk

Mijn naam is Greet Rekelhof (1959) eigenaresse van Hsp-atelier (gelegen in De Kwakel onder de rook van Amsterdam.

Ik ben moeder van twee prachtige volwassen kinderen en getrouwd met mijn man Hans. 
Wij hebben samen een atelier waar ik als hoog gevoeligheid specialist werkzaam ben. Hij geeft les in kunstzinnige vorming en ondersteund jongeren die extra aandacht kunnen gebruiken.

Ervaring

Ik heb veel ervaring in het begeleiden van mensen die meer in hun eigenheid willen leven. Lange tijd ben ik werkzaam geweest in het onderwijs binnen allerlei lagen van de organisatie merendeels als coördinator van zorg en begeleidster van de leerkrachten en vanaf 2004 ben ik naast mijn functies in het onderwijs werkzaam in mijn eigen praktijk als tekentherapeut en kunstzinnige coach. 

Vanaf 2016 werk ik als hoog gevoeligheid specialist in mijn eigen praktijk HSP-Atelier, waar ik tientallen mensen met de binnen/buiten methode heb mogen begeleiden. 

Het zit mij in het bloed om uitdagingen aan te gaan en dat wat helpend is om mijn cliënten verder te kunnen helpen in hun proces wil ik graag leren.  Mijn idee is dat ik daarin altijd verder kan en mag ontwikkelen. 

Hooggevoelig

Ik ben in 1959 geboren als eerste kindje uit een gezin van vier in een dorpje heel afgelegen onder de rook van Amsterdam.

Geen slaapbaby, maar een wakker mensje dat al direct wist wat ze wilde.

Er waren destijds in het gezin en in de familie zorgen die ik als baby feilloos aangevoeld heb. Ik ontwikkelde mij heel vlug tot een zo zelfstandig mogelijk individu.

Ik voelde precies wat er onderling allemaal speelde bij de volwassenen. Door mijn gedrag werd ik richting mijn omgeving een vergrootglas voor alle verhoudingen die scheef zaten. 

Tussen wat mij verteld werd en wat er werkelijk was, zat een gapend gat. Ik viel erin en kon niet anders dan mijzelf redden. Soms door recalcitrant gedrag, soms door mij te verbergen, soms door voluit op de barricade te gaan staan. En later ook door mezelf te dissociëren van de pijn en deels naast mijn lichaam te zijn. Ik koos voor het gevecht, wanneer dat niet lukte, de vlucht. Lukte dat niet letterlijk, dan door uit connectie te gaan van de pijn. 

Hier ligt voor mij de wortel van diepe patronen die ik later in mijn leven steeds weer tegen het licht mocht houden. 

Wanneer reageerde ik vanuit mijn volwassen bewuste zelf? Wanneer vooral vanuit oude nog onverwerkte kind pijn of mijn innerlijke rebel die iets in mijn omgeving wilde losmaken? En hoe lukte het mij om vanuit diep contact met mezelf in contact te blijven wanneer in mijn beleving er bedreigende situaties zich voordeden? Dat ligt heel subtiel. 

Visie

Mijn visie is dat er enorme schoonheid huist in diversiteit. Daarmee doel ik erop dat iedereen goed is zoals ie is en dat je dat vanuit je diepste verbinding mag gaan voelen en voeden om werkelijk in vrede te komen met jezelf en vanuit daar met jouw omgeving. Ik weet ook uit eigen ervaring dat vrede voelen een werkwoord is. Het gaat niet zomaar vanzelf. Ik help je graag die tools te ontdekken die voor jou werken. 

Voor mij is bruisen een soort sleutelwoord. Het zijn voor mij de momenten waarbij ik een ‘JA’ van binnenuit voel. 

Die ‘JA’, die mijn hart een dansje laat maken en mijn lichaam laat gonzen. Ik noem het zelf een bruistablet. Een ingeving die mij in actie laat komen. 

In mijn missie om mensen in te begeleiden hun eigen bruisende zelf te leven, heb ik gemerkt dat de binnen/buitenwereld methode een prachtige diepe aanvulling is in mijn werk als hoog gevoeligheid coach en therapeut. Ik weet nog goed hoe ik die ‘JA’ voelde toen ik een foto van EszenzZ langs zag komen op facebook en later in mijn eerste gesprek met Antoine.

Specialisme 

Onbewuste innerlijk kind patronen helpen op te lichten en zichtbaar te maken waardoor ze vanuit bewustzijn verwerkt en getransformeerd kunnen worden. 

Ik begeleid hoog gevoelige mannen en vrouwen om connectie te vinden met zichzelf en het lichaam, met een bruisend hart. 

Ben je op zoek naar een manier waarop je jouw beste zelf kunt zijn en stevig in het leven staat op een manier die passend is voor jou?

Veel hoog gevoelige mensen hebben als overlevingsmechanisme om uit contact te gaan met zichzelf en het lichaam. Ze proberen veiligheid te vinden in externe factoren en proberen zichzelf aan te passen aan de omgeving. 

Omdat dit vaak op jonge leeftijd gebeurt, al voor de tijd waarop de hersenen zich zover ontwikkeld hebben dat er cognitieve herinnering mogelijk is, vergeten we dit. Het kan dan zorgen voor lastige situaties in het leven, waarbij je hulp probeert te zoeken, maar toch steeds niet bij de kern komt. Dit maakt dat ik heel vaak mensen begeleid die met cognitieve gedragstherapie bij de psycholoog geen diepe heling hebben kunnen vinden. 

Ik ga met je terug naar de tijd dat waarin je bent begonnen je aan te passen en buiten jezelf bent gaan leven. Op heel diep niveau ga je dan stapsgewijs opnieuw de connectie maken met jezelf, door vele opgebouwde lagen van bescherming heen, naar de kern. Naar wie jij bent. 

Je gaat in dit proces opnieuw leren om in contact met jouw wijze lichaam te vertrouwen op jouw intuïtieve zelf. 

Mijn kracht ligt erin dat ik effectief door overlevingsmechanismes heen de pure ziel kan zien en je spiegel hierin kan zijn, zodat je jezelf kunt gaan hervinden en herpakken. 

Van burn-out naar light-in.

Wil jij:

 • je grenzen herkennen en voelen;
 • begrijpen hoe je met deze grenzen om kunt gaan;
 • jezelf  kunnen geruststellen in zware tijden;
 • meer energie krijgen en dit kunnen behouden;
 • leren communiceren over je eigen behoeften;
 • voelen en begrijpen dat deze eigen behoeften er mogen zijn;
 • leren omgaan met mensen terwijl je je eigenwaarde behoudt;
 • jezelf beter leren kennen;
 • je patronen onder de loep houden;
 • tools leren om anders met je ingesleten patronen om te gaan;
 • kortom, je bruisende échte leven willen leiden?

Kennismakingsgesprek 

Maakt dit iets in je los?

Dan zou ik graag vrijblijvend kennis met je willen maken om te kijken of er een wederzijdse klik is om met elkaar te gaan samenwerken. 

Essentiële opleidingen en trainingen

Soorten begeleiding:

 • Gecertificeerd HSP begeleider > Instituut EszenzZ te Wervershoof 
 • Systemische / energetisch coaching> Vrouwenkracht Academie Te Boxtel
 • Kunstzinnige therapie > Kolam te Zutphen
 • Massage > Doterra Touch, Esalen 
 • Geboortepatronen als blauwdruk > Anna Verwaal
 • MKB en PSBK > Con Amore

Ik werk zowel online als wel op locatie in De Kwakel.  

Jij als mijn cliënt bent leidend, ik loop naast jou en spiegel je waar nodig, zodat je het zelf gaat zien. Dan komt er werkelijke transformatie. 

Aangesloten bij

 • www.hspbegeleidingnederland.nl
 • www.vrouwenkrachtakademie.nl
 • www.CAT.nl
 • www.RBCZ.nl
 • www.Tekentaal.nl

Vergoedingen

Mijn therapeutische diensten worden door veel verzekeraars vergoed in de noemer alternatieve psychosociale therapie onder prestatie code 24502.

Daarvoor dien je wel aanvullend verzekerd te zijn en moet je zelf bij jouw verzekeraar navragen zij deze code vergoeden.

Neem contact op met Greet Rekelhof:

Greet Rekelhof

info@hsp-atelier.nl

www.atelier13b.nl

www.hsp-atelier.nl

06 517 914 47

 
Marianne Blok-Meijer.jpg

Amstelveen - Marianne Blok-Meijer - Gecertificeerd HSP begeleider, verlies- en rouwtherapeut

Persoonlijk 

Mijn naam is Marianne Blok-Meijer (1976). Als geregistreerd verlies- en rouwtherapeut bied ik persoonlijke en deskundige begeleiding bij uiteenlopende hulpvragen rondom verlies en rouw.

Ooit gooide ik het roer om, omdat het pad richting leidinggeven niet genoeg bij me bleek te passen - liever gaf ik mensen bege-leiding. Daarom ontwikkelde ik mij verder als maatschappelijk werker en vervolgens als rouwtherapeut. 

Ik woon met mijn man en onze 2 katten in Amstelveen. Mijn hobby's zijn tuinieren, schrijven, fotograferen, lezen en muziek luisteren. Op Instagram (@Blokmeijerrouwtherapie) combineer ik schrijven en fotograferen met het thema rouw.

Visie

Als verlies- en rouwtherapeut is het mijn missie om mensen met een verlieservaring te helpen om weer tot bloei te komen, om de zonzijde van het leven weer te kunnen ervaren. 

Mijn begeleiding is gericht op hulpvragen na verlies in de breedste zin van het woord. Rouw hoort bij het leven. Het is de keerzijde van liefde, van dat waar je aan gehecht bent. Bij rouw denken we al gauw aan het overlijden van een dierbare, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om het verlies van je relatie, baan of bedrijf, gezondheid of het krijgen van een miskraam. Soms zorgt een verlies voor een domino-effect in je leven, en is er sprake van gestapelde verliezen.

Een betekenisvol verlies zorgt voor een breuklijn in je leven, er is een tijd ervoor en een tijd daarna. De rouw die daarbij hoort doet een groot beroep op je veerkracht, zeker als er sprake is van gestapelde verliezen. Ik zie rouw niet als ziekte, maar als het aanpassingsproces wat nodig is om na verlies weer verder te kunnen met het leven, met behoud van de mooie herinneringen en levenslessen.

Ik kan je daarbij helpen – je moet het zelf doen, maar dat hoeft niet alleen.

Vanuit een rijkgevulde ‘gereedschapskist’(denk aan bijvoorbeeld de Empty chair techniek, narratieve of creatieve methodes, zingevende gespreksvoering, tafelopstellingen, Focusing, Voice Dialogue, mindfulness technieken en uiteraard het therapeutische gesprek) onderzoek ik samen met jou wat je het beste helpt om om te kunnen gaan met de moeilijkheden die een groot verlies met zich meebrengen. Soms is het helpend om een huiswerkopdracht te doen, bijvoorbeeld een schrijfopdracht. Een partner- of gezinsgesprek behoort ook tot de mogelijkheden, ik kan systemisch werken.

Ik vind het belangrijk om je te helpen op een plek die voor jou goed voelt. Daarom werk ik ambulant, wat betekent dat ik bij je thuis kan komen. Daarnaast kan ik gebruik maken van een fijne praktijkruimte. Een andere mogelijkheid is een sessie in de buitenlucht (wandelcoaching) of via beeldbellen. Ik ga uit van de eigen kracht van mensen en wil een traject niet langer laten duren dan nodig is. 

Ik vind het belangrijk dat mijn begeleiding voldoet aan de hoogste kwaliteitscriteria. Daarom ben ik aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (N.F.G.) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (R.B.C.Z.).

Specialisatie

Voor hoogsensitieve mensen kan rouw bijzonder intensief zijn, als gevolg van de aard van het beestje. Het helpt als je daarbij hulp kunt krijgen van een hsp-gespecialiseerde therapeut. Vaak gaat het bij verlies- en rouwtherapie niet alleen over het ‘verwerken’ van verlies, maar ook over persoonlijke ontwikkeling, het verder gaan na een crisis in je leven, zingeving. Een goed begrip vanuit scholing en ervaring is van belang om jou als hoogsensitief persoon daar goed bij te kunnen ondersteunen.

Dankzij mijn werkervaring en brede scholing ben ik daarnaast gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (en hun naasten).

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend en duurt maximaal een uur. We bespreken je hulpvraag en of en hoe ik je daarbij helpen kan. Daarnaast is een goede klik heel belangrijk. 

Opleidingen en trainingen

 • HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening (Hogeschool van Amsterdam, cum laude)
 • Gecertificeerd HSP begeleider (Instituut EszenzZ)
 • Verlies- en rouwtherapie (Sociale Academie Utrecht, magna cum laude)
 • ACT trainer (See True)


Lidmaatschap en vergoedingen

Ik sta als gecertificeerd psychosociaal therapeut geregistreerd bij de N.F.G. en de R.B.C.Z. Vanuit de aanvullende zorgverzekering is daardoor (gedeeltelijke) vergoeding in veel gevallen mogelijk. Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk om de kosten van psychosociale therapie te betalen uit het budget voor persoonlijke ontwikkeling/bijscholing. Informeer naar de mogelijkheden bij je werkgever. 

Kosten

Individuele begeleiding
Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos en duurt maximaal een uur. Een vervolgconsult duurt een uur en kost € 85,00 (vrijgesteld van BTW).

Een consult in de avonduren of op zaterdag is in overleg mogelijk. Hiervoor geldt een aangepast tarief. Een consult in de avonduren of op zaterdag kost € 100,00.

Partner/gezinsgesprek
Een partner- of gezinsgesprek behoort ook tot de mogelijkheden. Een partner- of gezinsgesprek duurt 5 kwartier en kost € 100,00 ('s avonds en op zaterdag: € 135,00)

Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. 

Neem contact op met Marianne Blok-Meijer:

web: www.blokmeijerrouwtherapie.nl.
mail: info@blokmeijerrouwtherapie.nl.
tel: 06-3399 2251.