HSP begeleiding Nederland
 

Gecertificeerde HSP begeleiders

 
Dia1 5.jpg

Wie zijn dat?

De gecertificeerde HSP begeleiders op deze website hebben een intensieve training van drie maanden gevolgd bij Instituut EszenzZ  en zijn aangesloten bij het landelijke HSP Begeleiders Netwerk (HSPBN).

Gerichte doorverwijzingen, eventuele supervisie, advisering, ondersteuning en samenwerkingen zijn hierin mogelijk.

Je kunt de gecertificeerde HSP begeleiders herkennen aan de vetgedrukte markering in de teksten bij de desbetreffende begeleider, psycholoog of therapeut.

Uiteraard kunnen er ook andere therapeuten en psychologen op deze website worden vermeld die deze opleiding niet hebben gevolgd, maar een andere gedegen achtergrond hebben en werken voor de doelgroep 'hooggevoelige personen'. 

 

 
Vlinder 5 (2).png

De vlinder als symbool

Het gezamenlijke logo van de gecertificeerde HSP begeleiders die zijn opgeleid bij Instituut EszenzZ is de prachtig gekleurde vlinder.

Waarom een vlinder?

De vlinder symboliseert een transformatie zoals wij die zelf kunnen ondergaan in een proces waarin we zoeken naar persoonlijke vrijheid. De vlinder begint zijn leven als rups en gaat in zijn cocon een heel proces tegemoet.

Maar voordat hij dat proces ingaat moet hij over genoeg energie beschikken. Daarom eet een rups de hele dag. Hij is voortdurend met zichzelf bezig om de toekomstige transformatie te kunnen doorstaan. Hij schenkt zichzelf van rups tot vlinder alle aandacht. Zo is de natuur, het handelt op dat moment alleen voor zichzelf. Dat is niet zelfzuchtig, maar verzorgend en intelligent.

In de cocon, zijn eigen binnenwereld, vindt de verandering plaats. Deze veilige ruimte realiseert hij voor zichzelf zodat alle aandacht kan worden geschonken aan het geleidelijke groeiproces. Geduld is hierin belangrijk om volledig tot bloei te komen. Daarna verschijnt het in zijn puurste schoonheid. De pracht van de binnenwereld wordt middels de nieuwe uiterlijke vorm als vlinder aan de wereld getoond. Zijn liefde danst en is zorgzaam voor andere levensvormen, waaraan de vlinder via de bestuiving hun voortbestaan gunt. 

Een totale transformatie in, voor en met zichzelf, teneinde de natuur te dienen. 

Een gecertificeerd hsp begeleider reikt jou de hand, om samen met jou middels de juiste aandacht en energie in de leergang je persoonlijke transformatie als hooggevoelig persoon te stimuleren. Op zoek naar jouw binnenwereld, jouw veilige plaats, teneinde een vlinder te worden.

Dan danst ook jouw liefde. 

 
Dia1 6.jpg

Leergang: HSP begeleider

Praktisch leren werken met hooggevoeligen: Leergang HSP begeleider.

Het uitgangspunt en de basis van deze leergang, en voor vrijwel iedere HSP, is de lasten om te zetten in een 'zijnskracht'. Deze kracht wordt gevonden in jezelf en niet buiten jezelf. In je basis staan, je eigen centrum ervaren, je eigen ruimte, ofwel je binnenwereld beleven en van daaruit handelen is het startpunt. Het proces van 'buitenstebinnen leven' wordt middels de eigen ontwikkelde binnenwereld-buitenwereld methode tijdens de leergang totaal omgezet naar 'binnenstebuiten leven'. Voor velen betekent dat een grote verandering in het beleven van het (dagelijks) leven en van het beleven van het eigen persoonlijke zelf. Er ontstaat een gewenste rust en ontspanning en een gevoel van ruimte en vrijheid. De kern is niet 'afsluiten' middels bijvoorbeeld visualisaties maar juist: 'Bewust-er-zijn'. Uit het hoofd, en in je eigen ruimte leven.

Tevens grenzen leren kennen, voelen en leren aangeven, werken aan zelfvertrouwen en jezelf ontdekken. Want, wie ben ik eigenlijk? 

Theorie, praktijk en oefening zijn hierin uitermate belangrijk, als ook dat iedere deelnemer zelf de hooggevoelige eigenschappen bezit.

In maart en september starten er jaarlijks nieuwe leergangen voor cursisten en daardoor groeit het netwerk zodat hooggevoeligen op een effectieve manier kunnen worden ondersteunt.

Deze gespecialiseerde leergang wordt al gegeven sinds 2007. Ook nieuwe de opleiding 'HSP Professional' wordt jaarlijks in september aangeboden.

Meer weten over de leergang 'HSP begeleider'?

Kijk dan eens op de website van: Instituut EszenzZ.