HSP begeleiding Nederland
 
Rosita van Geersdaele.jpg

Zaamslag – Rosita van Geersdaele - Lichaamsgerichte therapie/coaching bij stress, burn-out en HSP

Persoonlijk

Ik ben Rosita van Geersdaele (1968). Jaren geleden startte mijn zoektocht; ik las over hoogsensitiviteit en er vielen zoveel puzzelstukjes op hun plek. Met vallen en opstaan leerde ik mezelf kennen. Ik rolde van de ene opleiding in de andere. Volgde cursussen en kon niet stoppen met het lezen over hsp, chronische stress, trauma. Maar ook over onzekerheid, zelfbeeld en eigenwaarde. Ik ontdekte hoe geest, lichaam en emoties elkaar beïnvloeden. In 2015 startte ik mijn praktijk aan huis waarin ik kinderen, jongeren en volwassenen behandel en/of begeleid die hooggevoelig zijn, last hebben van emotionele lading uit het verleden, (chronische) stress- of burn-out klachten hebben op basis van lichaamsgerichte therapie en/of coaching.

Visie

Ik ben ervan overtuigd dat het fysieke lichaam een belangrijke signaalfunctie heeft om aan te geven dat ergens een onbalans is ontstaan. Ons lichaam is een bibliotheek van alles wat we meegemaakt hebben in ons leven. Alles wordt opgeslagen. Alles wat ooit geparkeerd is, soms met een groot slot erop, vraagt op een bepaald moment in ons leven om gezien, erkend en gevoeld te worden. Emoties die er mogen zijn, komen op, komen tot een hoogtepunt en ebben weer weg. Emoties achter slot en grendel zorgen voor blokkades. Dit geeft vervelende klachten.

Op het moment dat je emoties de ruimte geeft, ontstaat er ruimte in je lichaam, je krijgt letterlijk meer lucht en de energie stroomt weer beter. Bovendien is slechts ca 10% van wat we denken en doen, bewust. De overige ca 90% is onbewust. Vanaf onze kindertijd maken we van alles mee en de eerste zes jaar van ons leven is ons denkraam zo’n beetje gevormd; onze bril waardoor we de wereld bekijken en ervaren.

Veel indrukken en ervaringen zijn ‘woordeloos’ opgeslagen, het zijn ‘slechts’ indrukken, gevoelens. Onze beschermingsmechanismen die we allemaal hebben ontwikkeld (onbewust) om met moeilijke, lastige, pijnlijke dingen om te gaan zijn in ons volwassen leven vaak niet meer functioneel. Als HSP ben je vaak gericht op de ander en daardoor heb je vaak eerder oog voor de behoeften van de ander dan die van jezelf. Laat staan dat je (nog) goed kunt ‘voelen’ wat er gebeurt in je lichaam en wat het je aan wil geven.

Door de sessies kunnen op onbewust niveau overtuigingen en beschermingsmechanismen in het bewustzijn komen, zodat ze hun ‘kracht’ verliezen. Wanneer je je daarvan bewust bent heb je een keuze om het vanaf nu, stapje voor stapje, anders te gaan doen. Verder kom je meer in contact met jezelf, je eigen behoeften waardoor je tot inzichten kunt komen en vicieuze cirkels waar je in vast zat, kunt doorbreken. 

Werkwijze

De lichaamsgerichte therapie richt zich op het herstellen van de balans zodat het lichaam zijn zelfgenezend vermogen aan kan spreken. De therapie is goed te combineren met andere vormen van therapie en reguliere zorg. 
De coaching/ begeleiding richt zich op jou. Waar sta je nu, waar loop je tegenaan en waar wil je naartoe. Je leert jezelf beter kennen en aanvoelen, leert je grenzen kennen, leert je gevoeligheid te accepteren zodat je je gevoeligheid als iets moois kunt gaan zien. Het is namelijk een hele mooie eigenschap. Als HSP kun je bijvoorbeeld genieten van kleine dingen, je bent empathisch, invoelend en meelevend. Je intuïtie is sterk ontwikkeld. Je hebt diepgang, bent eerlijk en rechtvaardig. 

Vooral bij lichamelijke (spannings)klachten is een combinatie van behandeling/ coaching zeker aan te raden.

Verder verzorg ik samen met een collega Rots & Water trainingen, infoavonden over HSP, gastlessen op scholen, workshops voor kinderen, ouders en leerkrachten.

Specialisatie

HSP, stress-gerelateerde klachten, burn-out, trauma.

Opleidingen

HBO Psychosociale Basiskennis (2019)
HBO Medische Basiskennis (2018)
Eclectisch Medium Therapeut (2017)
Energetisch Management (2016)
SensiIntence begeleiding (2016)
SensiModule (2016)
Life Coach voor gevorderden (2016)
SensiPlus therapie (2016)
Nieuwetijds kindercoach (2015)
HSP coach (2015)
Life coach (2015)
Sensitherapie (2015)
Reiki (2014)

Lidmaatschap

Ik ben erkend aanvullend therapeut, level III, aangesloten bij CAT-complementair, waardoor gedeeltelijke vergoeding mogelijk is vanuit de aanvullende zorgverzekering van verschillende zorgverzekeraars.

Kosten

Behandelingen: variërend van 45 euro tot 70 euro, afhankelijk van leeftijd en duur van de sessie.
Coach-gesprek: 60 euro voor 60 – 75 min. 
Meer info op de website.

Kennismakingsgesprek

Een gratis kennismakingsgesprek van ca 30 minuten is altijd mogelijk. 

Neem contact op met Rosita van Geersdaele:

Rosita van Geersdaele
InBalans Zaamslag
Telefoon: 0115-431096
www.inbalans-zaamslag.nl
info@inbalans-zaamslag.nl