HSP begeleiding Nederland
 
Caren in t Veld.jpeg

Callantsoog – Caren in ´t Veld - Systemisch & energetisch coachen met hond / HSP begeleider

Persoonlijk

Mijn naam is Caren in ´t Veld en woon met mijn gezin en spiegelhond Bodhi in Callantsoog.

Mijn praktijk is op het strand van Callantsoog waar ik systemisch coach samen met Bodhi.
Ik ben HSP, HSS en ervaringsdeskundige in overspannen zijn en burn-out. 

Na jarenlang (over)leven vanuit mijn hoofd en bewust mijn gevoel uitschakelen, ervaar ik nu rust in mijn hoofd. Daardoor heb ik weer verbinding met mijn gevoel en ontstaat ruimte voor inzicht en kracht vanuit mijn innerlijke weten. Met die inzichten kan ik nu keuzes maken vanuit mijn hart en  daar word ik veel gelukkiger van. Mijn hoog gevoeligheid ervaar ik nu als kracht, mijn zijnskracht. 

 

Visie

Gaan leven vanuit zijnskracht

De invloed van jouw plek in het gezin van herkomst heeft veel effect op de wijze waarop je functioneert in andere systemen, zoals je eigen gezin, je werk, sportvereniging, vriendengroep etc. We zijn ons daar vaak helemaal niet van bewust. Als (hoog)gevoelige vrouw kun je hieraan bijna niet ontkomen en ligt een leven van zorgen voor een ander (behalve voor jezelf), je grenzen niet aangeven, je altijd aanpassen of wegcijferen of ander (onbewust) gedrag op de loer. Door beschermingsmechanismen te ontwikkelen zoals perfectionisme en controle willen houden, proberen we ons staande te houden. 

Leef jij ook vanuit je hoofd en ga je voorbij aan je emoties en gevoel omdat je luistert naar die stem in je hoofd die je de hele dag vertelt wat je wel of niet moet doen. Ben jij ook gaan geloven dat al je gedachten en overtuigingen waar zijn, waardoor je steeds vervalt in bepaalde situaties of relaties die je niet helpen en waar je niet gelukkig van wordt. Wil je daar verandering in brengen? 

Een systemisch opstelling zorgt ervoor dat je inzicht krijgt waar jouw gedrag en gewoonten door zijn ontstaan. Dat inzicht helpt je om belemmerende overtuigingen te veranderen in helpende overtuigingen, zodat je op een andere manier gaat kijken naar jezelf en de wereld om je heen. Dat geeft ruimte voor transformatie zoals ik die heb ondergaan.  

 

Specialisatie

Ik heb een bijzondere klik met honden. Door het behalen van de geaccrediteerde jaaropleiding Systemisch en energetisch werken met honden kan ik mijn missie om (hoog)gevoelige vrouwen te willen begeleiden bij hun “struggle in life als HSP/HSS” in praktijk (aan zee) brengen.

Afhankelijk van jouw hulpvraag wordt bv een (familie)opstelling, vloerankers of coachkaart ingezet. Mijn hond is vrijwillig aanwezig en is een steunende aanwezigheid in de sessie maar zal je ook een spiegel voor houden. Een hond voelt zowel je bewuste als onbewuste gedrag en zal reageren als je b.v. iets anders zegt dan dat je van binnen voelt. Doordat we vooral aandacht hebben voor wat je voelt en niet wat je denkt, leidt dat tot mooie inzichten of antwoorden vanuit jouw innerlijk weten; jouw kompas. Het effect van een sessie aan zee waarbij gewerkt wordt in een systemisch veld, heeft een bijzondere (uit)werking op jou. Het leidt tot rust, (zelf)vertrouwen en het voelen van zijnskracht waaruit inzicht ontstaat. Uit ervaring kan ik zeggen dat die inzichten langer doorwerken en beter effect hebben. 

Wil jij net als ik een transformatie ondergaan door de last van je hoog gevoeligheid om te zetten in  zijnskracht? Doe dan de HSP begeleiding: Gaan leven vanuit Zijnskracht. 

Na een kennismakingsgesprek gaan we in 7 sessies aan de slag met o.a. de 3 belevingswerelden, Mister Mind en de ‘Binnenwereld-buitenwereld’ methode, waardoor je vanuit je veilige binnenwereld op zelfbewuste wijze ten volle in het leven kunt gaan staan. Wil je meer informatie, neem dan contact met mij op. 

Met welke vragen/thema’s kun je onder andere bij mij terecht:

 • wat is HSP of HSS en wil je daarvoor de 3-1 HSP test doen;
 • lastig vinden om je grenzen aan te geven;
 • perfectionisme;
 • piekeren/twijfelen om voor jezelf te kiezen;
 • uit balans zijn en het “even” niet meer weten door bv verlies/rouw;
 • contact met jezelf kwijt zijn; hoe kom ik in verbinding met mijn zijnskracht;
 • een negatief zelfbeeld; jezelf accepteren;
 • last van overprikkeling (bv door geluiden, geuren of stress);
 • (familie) opstelling voor meer inzicht in jouw plek in je gezin van herkomst; eigen gezin of werk.


Kennismakingsgesprek is gratis

Ik vind het prettig om eerst kennis te maken door middel van een telefoongesprek van ongeveer 45 minuten. Het is voor mij belangrijk dat we een klik hebben en dat jij je veilig en ontspannen voelt om met mij “in zee te gaan”. In dat gesprek gaan we onderzoeken welke hulpvraag jij hebt en welk doel je met de sessie wilt bereiken. Voelt het over en weer goed, dan maken we een afspraak op het strand bij Callantsoog. 

Wil je graag je eigen hond meenemen in een sessie en jij denkt dat hij/zij dat fysiek/emotioneel en spiritueel aankan, is dat natuurlijk ook prima. Belangrijk is voor mij dat de sessie jouw of mijn hond op geen enkele manier schaad.

 

Opleiding en trainingen

 • gecertificeerd HSP begeleider (EszenzZ);
 • 2 daagse training: Zijnskracht (EszenzZ)
 • geaccrediteerde jaaropleiding Systemisch en energetisch werken met honden (Kernkracht Academie)
 • 1 daagse praktijkles: In verbinding met je wezen/ziel (Instituut KIV);
 • 1 daagse praktijkles: Innerlijk kind (Instituut KIV).

 

Lidmaatschap en vergoedingen

Aangesloten bij HSPBN: HSP Begeleiders Netwerk Nederland

Coaching met behulp van spiegelhond wordt (nog) niet vergoed door een zorgverzekeraar. 

Tip: informeer bij je werkgever of je coaching of HSP begeleiding vergoed kan worden in het kader van persoonlijke ontwikkeling of – leiderschap. 

Informeer bij het UWV of er financiële middelen zijn voor je herstel en re-integratie.

 

Kosten

Een systemische coachsessie met spiegelhond op het strand bij Callantsoog duurt 90 minuten en kost € 95,00.  

HSP begeleiding: Gaan leven vanuit Zijnskracht, bestaat uit: een gratis kennismakingsgesprek en 7 persoonlijke sessies van 90 minuten per sessie, totaal € 525,00.

 

Neem contact op met Caren in ´t Veld

Telefoonnr: 06 - 1512 6081

Email: carenintveld@ziggo.nl   of  info@strandcoachingmethond.nl

Website: www.strandcoachingmethond.nl

 

Recensies

Dankbaar voor de mooie inzichten die ik heb gehad en het gevoel van vertrouwen dat ik in mijzelf heb teruggekregen door de invoelende coachsessie met Caren en Bhodi. Het is moeilijk in woorden te vatten wat ik vandaag allemaal heb ervaren en gevoeld. De zee, de ruimte, de duinen, de lucht en de wind. Wat een geweldige omgeving voor een coachsessie.  Alleen dat al helpt om uit je hoofd te komen en al je zintuigen in te zetten om te voelen en te ervaren. Caren hielp mij goed om stil te staan met wat er in mijn lijf allemaal te voelen valt. Voor mij niet heel gewoon want ik ben echt een denker. Als ik kwam bij een gevoel en er hakkelend en zoekend woorden aan probeerde te geven kwam Bhodi mij met zijn neus een klein duwtje geven tegen mijn hand. Dit voelde als ‘een handreiking’: je zit op het goede spoor. Ook drukte hij zich soms even tegen me wat voor mij voelde als: kom maar, leun maar even op mij. Ik zie jou, je bent niet alleen. Caren stelt mooie vragen en ik voelde een fijne verbinding met haar waardoor ik me veilig voelde om ook dieper te gaan naar intens verdriet, onmacht en het gevoel van onvermogen wat dat bij me oproept. Het mooie was dat ik het daarna ook los kon laten en vertrouwen voelde dat het goed komt en zelfs al goed is. Ik voel me nu lichter, levendiger en vol vertrouwen en daardoor kan ik ook beter afstemmen op wat mijn kinderen van mij nodig hebben. Caren en Bhodi hebben dat in 1 sessie bereikt. Bedankt Barbara

Recensie sessie met Timo
Afgelopen zondag een ontzettend mooie sessie van Caren mogen ontvangen op het prachtige strand van Callantsoog. Ik mocht mijn hond Timo meenemen om samen de sessie mee te doen. Ik had door de telefoon al een ontzettend fijne klik met Caren en had er een fijn en vertrouwd gevoel bij. Op de dag zelf mocht ik veel inzichten ontvangen middels vloerankers die ik zelf had uitgekozen en ook Timo gaf mij de nodige inzichten. Caren begeleidde de sessie ontzettend fijn , ze heeft een fijne stem en was echt aanwezig voor mij en Timo. Ook de nazorg was erg fijn want een paar dagen na de sessie vroeg ze belangstellend hoe het met ons beiden ging. Het was echt ontzettend de moeite waard.
Orsetta Megale