HSP begeleiding Nederland
 
Annelies Lesuis.jpg

Annelies Lesuis – Coaching voor Volwassenen, (HSP) Ondernemers en ZZP’ers

Persoonlijk    

Ik ben Annelies Lesuis en vanuit mijn achtergrond als psycholoog en jurist stimuleer ik mensen en (HSP) ondernemers om het beste uit zichzelf of hun bedrijf te halen.

Samen met jou zoek ik graag naar nieuwe mogelijkheden. De vraag “Wat kan wel?” en helderheid scheppen zodat iets steeds beter bij je wensen past, staat centraal.  

Door middel van coaching, persoonlijk advies en familie- & organisatieopstellingen ondersteun ik bij hoe jij jezelf of je bedrijf verder kunt laten groeien. Afhankelijk van je vraag kijken we naar persoonlijke ontwikkeling, je bedrijfsmodel, groeipotentieel, productontwikkeling of duurzaam ondernemen. Ook persoonlijk leiderschapsvragen zoals angst bij het ondernemen of ondernemen met HSP kunnen worden besproken. Ik ben aangesloten bij de vakgroep executive coaches van de NOBCO (de beroepsvereniging voor coaches) en ben door de Rijksdienst van Ondernemen (RVO) aangemerkt als SIB-coach, inhoudende dat ik bedrijven mag ondersteunen bij internationale groei.

Mijn praktijknaam De Gouden Beer staat symbool voor de zoektocht naar ons innerlijk goud, een thema vanuit de alchemie. Beer in het latijn is Ursula, mijn tweede naam. Vanuit oudsher wordt de beer gezien als krachtdier. De beer staat symbool voor kracht en verzorgend. Er wordt gezegd dat als een beer in je droom voorkomt, het tijd is om te keren en je eigen kracht op te zoeken en van daaruit te gaan leven. Net als bij coaching.

Naast coaching hou ik van reizen, kunst en creativiteit. 

Ben je op zoek naar een praktische, oplossingsgerichte en soms out of the box gerichte aanpak? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

Visie

Ik geloof in mogelijkheden en geloof dat groei en plezier in grote, maar ook zeker in kleine stappen kan zitten. Het is belangrijk dat je doet wat bij jou past en daar ondersteun ik je graag bij. Of je nou sky high wil groeien of het liever klein houdt: Believe you can, and you are halfway there. Ontdek jouw goud! 

Specialisatie

Businesscoaching, Persoonlijk Leiderschap en Familie- & Organisatieopstellingen.

Bij businesscoaching bespreken we hoe je een fundament onder je business legt, zowel zakelijke vragen als persoonlijk leiderschapsvragen kunnen aan de orde komen. De gesprekken beginnen vanaf 1,5 uur per keer, minimaal 5 sessies zijn aanbevolen.

De individuele coachingsessies voor volwassenen zijn er op gericht om beperkende patronen te doorbreken en duren gemiddeld tussen de 5 en 7 sessies.  

Tot slot onderzoek ik via Familie- en Organisatieopstellingen onbewuste patronen. Door middel van representanten in een ruimte benaderen we een vraagstuk waar je mee zit – dit kan een persoonlijke, familie-gerelateerde of zakelijke vraag zijn - en waarbij je de oorzaak niet goed weet te benoemen. Via een opstelling proberen we de onderstroom zichtbaarder te krijgen. Als je zelf geen vraag hebt maar wel als representant deel zou willen nemen, dat kan ook en laat me dat dan weten.

Mijn werkwijze is praktisch van aard, waarbij ik technieken gebruik uit het oplossingsgericht coachen, systeemtherapie, ACT en de positieve psychologie. Daarnaast kunnen ook hele concrete zakelijke aspecten aan bod komen:

 • Bedrijfsgroei
 • Beschermen van je bedrijfsidee
 • Strategie-sessies
 • HSP en ondernemen
 • Omgaan met belemmerende overtuigingen
 • Werken vanuit je kracht
 • Omzet vergroten
 • Internationaal ondernemen
 • Sociaal en duurzaam ondernemen
 • Persoonlijk leiderschap
 • Onbewuste patronen

Kennismakingsgesprek

Een vrijblijvende kennismaking duurt maximaal een half uur. Middels deze afspraak kunnen we elkaar beter leren kennen en kun je voelen of het klikt, zowel persoonlijk als op het gebied van werkinhoud. Je krijgt de ruimte om je vragen te stellen en om te vertellen wat je kwijt wilt. 

Opleidingen & trainingen

 • Psychologie, afstudeerrichting klinisch (2007), drs.
 • Rechten, afstudeerrichting Intellectuele Eigendom (2010), mr.
 • Entrepreneurship
 • Familie- en Organisatieopstellingen
 • Post-hbo counselingopleiding
 • Verschillende trainingen bij Centrum voor Leven & Intuïtie

Lidmaatschap

Praktijk De Gouden Beer is aangesloten bij de NOBCO (nr. 32382) de vereniging voor beroepscoaches. Geschillen mogen indien nodig daar voorgelegd worden via de geschillencommissie. 

Ook ben ik door de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) aangemerkt als coach voor begeleiding van ondernemers bij internationale vraagstukken, het SIB-traject.

Kosten

De kosten hangen af van het soort traject. Vanaf 80 euro p.u. Zie voor uitgebreide informatie de praktijkwebsite of neem contact op.

Vergoedingen

Bepaalde trajecten kunnen worden vergoed via zakelijke regelingen. Zoals de SIB-regeling en fiscale regelingen. En met een btw-factuur op naam van de zaak kan de begeleiding, indien toepasselijk, opgevoerd worden als functionele coaching. De kosten zijn dan aftrekbaar en je krijgt de btw terug. Neem gerust contact op of er een vergoedingsmogelijkheid voor jou is. 

Neem contact op met AU Lesuis/ Praktijk De Gouden Beer:

Telefoonnummer: 06-26997824.

Email: contact@goudenbeercoaching.nl.

Website: www.goudenbeercoaching.nl.

Kvk. 55059007.