HSP begeleiding Nederland
 
Jantsje Dekker.jpg

Gouda - Jantsje Dekker - HSP, Orthomoleculaire therapie, Klassieke homeopathie

Persoonlijk

Mijn missie is: de wereld vrolijker achter te laten dan ik haar vond!

Na de Opleiding aan het Kon. Conservatorim te den Haag, heb ik met heel veel plezier les gegeven aan de leerlingen van het Voortgezet Onderwijs: Muziek, Toneel, Drama en beweging, maar ook Yoga. Dat laatste was hard nodig. Het was behelpen:stoelen en tafels op de gang en 30 leerlingen op een matje.

In 1998  volgde ik twee Opleidingen aan twee Academies en begon mijn Praktijk in Gouda in 2005, als klassiek Homeopaat.

Ik vind de Energetische geneeskunde ontzettend boeiend en al snel kwamen er veel Hoog Sensitieve mensen op mijn pad.

De Klassieke Homeopathie kan daar zo veel mee. Het is een energetische geneeskunde.
De geneesmiddelen kennen geen bijwerkingen en ik vond het mooi dat veel mensen  goed zijn geholpen hiermee.

Ikzelf ben mij rond 2014 bewust geworden van mijn eigen HSP zijn. Na een poos werd ik mij ook bewust van de talenten die ons zijn gegeven, de blijdschap daarover, naast de momenten van diepe dalen, die ook op mijn pad kwamen. Ik ben er blij mee, want het is moeilijk om mensen te helpen als je het zelf niet hebt meegemaakt.
Op mijn websites kun je daar veel meer over lezen, en vertel ik ook over de kracht van Yoga en de Chi Neng opleiding.

Vandaar mijn leergierigheid en dus ook de vele  andere opleidingen,  specialisaties en workshops die ik heb gedaan, de opleiding  Innerlijk Kind, Emotiemanagement, The Present Child enz.

 

Visie

Sinds een aantal jaar ben ik er van overtuigd, dat ziekte het natuurlijke helingsproces is naar gezondheid. Het lichaam vertelt je iets. De reguliere geneeskunde richt zich op de symptomen alleen, op dus de gevolgen van een oorzaak. De oorzaken kunnen in je kindertijd liggen, je krijgt een schok. Je drukt het weg, om allerlei redenen maar later kun je daar de problemen van ervaren in je dagelijks leven. Je hoeft niet te “graven”, maar je kunt er  wel een ”Eureka” gevoel door krijgen als je die problemen oplost zodat die lessen niet meer op je bord worden gelegd. Daarbij kan ik je ondersteunen met Ortho Moleculaire supplementen of de Klassieke Homeopatie.

 

Werkwijze

Als je bij mij komt voor een consult, krijg je een uur tot anderhalf uur de tijd om mij uit te leggen wat jouw probleem nu is. Wanneer is dat probleem ontstaan? Wat is er gebeurd in je leven, toen dit ontstond? War raakte je?

Maar, soms weet je dat niet eens. En het kan dan best uit je stamboom voortgekomen zijn. Jij maakt door aan dit probleem te willen werken, ALS je het weet, je stamboom schoon. Je geeft het gevoel van dit probleem niet door. Zelfs als je geen kinderen heb om door te geven. Want je kunt het ook doorgeven tijdens je omgang  met andere mensen. Want wij spiegelen elkaar.

Ik luister goed naar de stem, die kan niet liegen, ook de handdruk is belangrijk. De manier waarop je je auto parkeert, je uitstraling.

Ik hecht grote waarde aan de Holistische Oogdiagnose, die ik vaak mag uitvoeren. Ik maak een foto van je ogen, de spiegels der ziel. Je krijgt zo een preventieve gezondheidscheck en ook geef ik aandacht aan je talenten die ik mag zien, maar ook je eventuele valkuilen.

Ook de specialisatie Tinnitus, oorsuizen, komt vaak voor bij de hoog sensitieve mens. Omdat ik de Chinese geneeskunde mocht leren, is het duidelijk dat dit soms iets met de nieren te maken kan hebben, bv angst. Maar er kunnen wel 400 oorzaken zijn.

Ik zal je vragen een vragenlijst in te vullen.

Ik ben erg nieuwsgierig naar jou!

 

Tarieven

Alle tarieven staan op de website vermeld.

 

Neem contact op met Jantsje Dekker:

Westhaven 54
2801 PM Gouda
Tel:0182-584053
Web: www.gezondheidshuisgouda.nl

Tot gauw! Leuk je te ontmoeten.