HSP begeleiding Nederland
 
Marijn Toussaint.jpg

Marijn Toussaint - Pedagoog en Andragoog, stress-en relatie- loopbaancounselor

Persoonlijk

Ik ben Marijn Toussaint, Pedagoog en Andragoog (volwassenen), stress-en relatie- loopbaancounselor voor Jongeren en Volwassenen. Heb een dochter van 24 die Psychologie studeert en zelfstandig woont. Als ervaringsdeskundige van zowel stress als burn-out en HSP-er in hart en nieren, wil ik het lichter leven door geven. In je onderbewuste draait een programmering van vroeger dat je nu parten kan spelen. Je kan diverse saboteurs hebben zitten in je onderbewuste. Dit is te herschrijven! Meer ontspannen leven is mogelijk door je interne criticus te transformeren naar ondersteunende boodschappen in het onderbewuste. Stap voor stap ruimen we negatieve boodschappen in je onderbewuste op. Ook vervelende gebeurtenissen kunnen we transformeren zodat je er minder last van hebt.

Met het doorgeven van alle stress-reductie methoden, levens- en werkervaringen is het mijn missie mensen een ander prettiger leven te laten ontwikkelen. Als Jongere of volwassenen kan je als HSP-er ook lichter leven met je eigen sterke en mooie kanten. Ook kan je in je onderbewuste zetten dat grenzen aangeven makkelijk kan, of dat je goed voor jezelf gaat zorgen. Zelfvertrouwen is een thema dat we positief gaan invullen in je onderbewuste. Dit uit zich regelmatig in bijzondere sessies waarin je met een prettige methode meer ontspanning creëert. Ik heb ervaring met mensen uit allerlei culturen en achtergronden. Samen kunnen we veel bereiken met beider inzet. Je leven kan tijdelijk stilstaan of helemaal niet prettig voelen. Dat is het goede moment om positieve veranderingen te ondergaan.

Visie

Hsp mensen zijn bijzondere mensen. Je kan je mooie kanten inzetten in het dagelijks leven en in je werk. We gaan je speciale kanten ontdekken. Belangrijk is zelfcompassie en waardering voor jezelf!
Je zult het misschien niet geloven maar we lachen ook regelmatig in de sessies.

Leef je met stress? Ik leer je de stresshormonen stop te zetten. Pieker je veel? Dit is te doorbreken. Samen gaan we ook op zoek naar je belemmerende boodschappen in je onbewuste programmering van je brein. Deze transformeren we in prettige boodschappen. Het wordt dan een stuk makkelijker om nieuwe stappen te zetten in het leven of gewoon dichter bij jezelf te komen.

Bijna elke HSP-er wil zich inzetten voor zijn of haar omgeving en andere mensen, maar soms vergeten we ons zelf! Herken je dit?
Om tot bloei te komen kunnen we samen een zoektocht starten naar wat je nodig hebt en hoe we dit in goede banen gaan leiden. Dit leidt tot goed werkende overtuigingen in je onderbewuste brein. Ook eventueel andere keuzes maken helpt daarbij. Het proces sluiten we elke keer af door de goede uitkomst te vieren!

Specialisatie

Key counseling werkt met Psych_K (key tot het onderbewuste) en met de Mind-reset. Dit laatste leert je tools om de stress en negative gevoel flink te reduceren en meer in je lichaam te komen en voor zelf-acceptatie.

Verder werk ik met de transactionele analyse, van ik ben oke en jij bent oke.

Werkervaring heb ik oa. met verslaafden, jongeren, volwassenen, ouderen, anderstaligen, HSP, Autisme. Begeleiding ZZP-ers en hoger-opgeleiden naast MBO-ers. Ook ervaring met mantelzorg. Voor de loopbaan counseling gebruik ik o.a. ook het enneagram maar we gaan ook je kwaliteiten en vaardigheden in kaart brengen. Daarnaast intuitive loopbaanbegeleiding op basis van mijn werkervaringen bij Vrouw en werk en het CWI.

Als je stress hebt in je leven dan heb je het ook vaak regelmatig in je werk (vrijwilligerswerk).

Beschreven methoden en technieken zijn te gebruiken voor :

 • Stress
 • Angsten
 • Depressive klachten
 • Overprikkeling
 • Vermoeidheids symptomen
 • Burn-out
 • Codependentie( mede-, overafhankelijkheid)
 • Gezondheidsklachten
 • PDS prikkelbare darm syndroom.
 • Autisme
 • Enkelvoudige trauma’s

We gaan kijken waar je tegen aanloopt of last van hebt en daar stap voor stap een andere wending aan geven.

We werken aan meer zelfvertrouwen, eigenwaarde, tot je zelf komen, stress-en pieker reductie.

Aangesloten bij

ABVC en RBCZ AGB code 90064041

Kennismaking

Een kennismakingsgesprek van 45 min is gratis.

Vergoeding

Wordt vergoed door de meeste aanvullende zorg verzekeraars.
De vergoeding bedraagd meestal 40 a 50 euro per sessie.(max voor 5 keer)
Een sessie kost 50 euro per uur. Sessies duren regelmatig 1,5 uur (dan dus 75 Euro).

Mensen die een bijstandsuitkering hebben kunnen voor lager tarief in aanmerking komen.

Neem contact op met Marijn Toussaint:

Web: www.keycounselingamsterdam.nl.
E-mail: marijntoussaint@kpnplanet.nl.
Tel: 06 49 64 12 13