HSP begeleiding Nederland
 
Dorke Verhagen.jpg

Gemert - Dorke Verhagen Hulpverlener, Coach, Ervaringsdeskundige, Empowering HSP women

Persoonlijk

Van onbewust hoogsensitief naar bewust hoogsensitief

Na zelf een zoektocht afgelegd te hebben van ongeveer tien jaar, op zoek naar rust en antwoorden, kreeg ik enkele jaren terug een belangrijk antwoord: ik ben HSP.

Steeds meer puzzelstukjes vielen op zijn plek. Nú weet ik waarom ik mij zo anders voel. Het werd mij op meerdere fronten duidelijk dat ik vaak in mijn leven niet gehoord en gezien werd. De vraag die hierbij een belangrijke rol speelde: hoe kan ik zorgen voor mijn eigen houvast?

Langzaam maar zeker leerde ik steeds meer om voor mezelf een rots in de branding te zijn.  Mijn bewustzijn groeide en groeide, ik ging steeds helderder zien. Bergen heb ik hiervoor verzet en deze parel, die ik heb geslepen wil ik graag doorgeven aan andere hoogsensitieve mensen.

Als ervaringsdeskundige kan ik je helpen vanuit de plek waar jij je bevind en kan ik je tools aanreiken waardoor jij weer positief in het leven komt te staan. Ik help je je sensitieve hindernissen te overwinnen en deze te integreren in je leven.

Missie

In FLOW zijn

Ik ben HSP coach geworden omdat ik mensen zo goed mogelijk wil helpen op een natuurlijke manier, onder andere vanuit eigen ervaring. Ik ben toegewijd aan liefde, gezondheid en aan de natuur.  Het lichaam is een netwerk van pure, oneindige intelligentie, daar mogen we steeds subtieler naar leren luisteren. Iets wat soms uitdagingen met zich meebrengt als je veel indrukken te verwerken krijgt op een dag. Het begint met de verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid te nemen en liefdevol voor jezelf te zorgen. Mijn missie is om mensen op een duurzame en natuurlijke manier weer in FLOW te laten leven.

Ik leer je hoe essentieel het is om je pijn serieus te nemen, dat je hier eerst naar zult moeten kijken voordat je het kunt oplossen.

Samen kijken we hoe we dit kunnen omzetten naar positiviteit en ik leer je hoe je contact kan maken met jezelf en je gevoel. We brengen in kaart welke doelen je voor ogen hebt en maken samen een stappenplan zodat er rust, acceptatie en zelfaanvaarding ontstaat voor jouw gevoelige karakter.

Resultaat:

 • Steviger staan (eigen centrum)
 • Zelfaanvaarding
 • Innerlijke rust ervaren
 • Geen stress en onrust
 • Vrij van piekeren
 • Geaard zijn
 • Liefdevolle relaties
 • Niet zomaar meegaan in de energie van iemand anders 
 • Niet zomaar overwhelmed worden
 • Bewuste en duidelijke keuzes maken
 • Zelfverzekerd / zelfvertrouwen / leven vanuit innerlijke centrum
 • Agenda inplannen / verbeteren / afgestemd op eigen energie
 • Meer in hier en nu


Passie

Mijn passie is om mensen zichzelf meer te laten beleven op een natuurlijke manier en dus de beste versie van zichzelf te laten zijn. Wat ik kan zien is dat we in een individualistische samenleving leven. Ik sta voor liefdevolle verbinding met jezelf en met elkaar. Graag laat ik je zien dat wij onderdeel zijn van een groter geheel, zodat jij weer IN FLOW kunt komen. En als je goed voor jezelf zorgt, zorg je goed voor moeder aarde en alles wat er leeft. 

We leven in een snel evoluerende wereld, in een ratrace, waar we onszelf heel gemakkelijk kunnen verliezen. De diepmenselijke verbinding lijkt soms ver van ons vandaan.

Stress, burn-out, depressie en welvaartsziekten dat zijn de aandoeningen van de 21eeeuw. Hoe kan je in deze Westerse wereld toch vanuit jezelf, vanuit jouw eigen centrum jouw leven leiden?

Als hooggevoelige personen worden we overspoeld met prikkels, (misschien ben jij je er nog niet van bewust?)

Vind jij het moeilijk om jezelf staande te houden in deze maatschappij?

Voel jij je ook zo anders? Overprikkeling, eenzaamheid, de weg kwijt zijn, je niet ‘heel’ voelen?

Ervaar jij intense geluksmomenten als je in de natuur bent, bij het luisteren naar mooie muziek?

Kun jij heerlijk wegdromen als je verliefd bent?

Voel jij ook intense dankbaarheid voor het leven?

Werkwijze

Koffiedate

Misschien weet je nog niet dat je hoogsensitief bent, of heb je het juist net ontdekt. Graag nodig ik je uit om onder het genot van een kopje koffie, helderheid en inzichten te krijgen op het gebied van hoogsensitiviteit. In deze vrijblijvende kennismakingssessie leren wij elkaar beter kennen en neem ik je mee in mijn manier van werken. Mocht je twijfelen of je HSP bent? Dan beginnen we met een HSP-test. Verder richten wij ons eerst op bewustwording en gaandeweg ontdek je de mogelijkheden van deze eigenschap. Zo help ik je graag op weg naar een vrijer en gelukkiger leven.

Lidmaatschap

HSP begeleiders Nederland


Opleiding

Ik ben gestart met de opleiding tot hulpverlener en later heb ik mij gespecialiseerd in hoogsensitiviteit bij Antoine van Staveren. Dankzij het pad wat ik heb mogen bewandelen kan ik mij nu ervaringsdeskundige noemen. Mijn pad van zelfontdekking bestaat onder andere uit:

 • Eigen angsten aangaan
 • Verzorgende IG
 • Gecertificeerd HSP begeleider
 • Lichaamsgericht hypnotherapeut in opleiding
 • Yoga
 • Mediteren

Kosten

€ 75,00 inclusief BTW voor 1,5 uur.

Neem contact op met Dorke Verhagen:

Website: www.serenity-coaching.nl

Email: info@serenity-coaching.nl

Telefonisch: 06 549 139 60.