HSP begeleiding Nederland
 
Maaike Schothorst.jpg

Emmen- Maaike Schothorst- HSP coach en lifecoach

Mijn verhaal en mijn missie

In de tijd van een burn-out ontdekte ik dat ik hoogsensitief ben. Er gebeurde veel in die periode en ik had niet de tijd genomen om alles diep te verwerken. Dit was ik niet gewend en ik wist niet dat ik dat nodig had. Ik had nog niet geleerd hoe mijn sensitieve systeem werkte en bleef steeds tegen dezelfde muur van vermoeidheid oplopen. Ik wist na lang worstelen dat dit niet ging werken en ben me gaan verdiepen in (mijn) hoogsensitiviteit en wat ik nodig heb om hier mijn kracht van te maken. 

In de loop van de tijd merkte ik ook (aan de hand van een bore-out en de zoektocht naar werk dat bij mij past) dat ik het liefst voor mezelf wilde gaan beginnen door een eigen coachpraktijk te starten. Ik wil graag mensen helpen hun bewustzijn en inzicht op het gebied van hoogsensitiviteit te vergroten en dat mensen weer vol van energie in hun kracht komen te staan. Ik zie hoogsensitiviteit als een goed gevulde gereedschapskist waarmee je veel kanten op kunt en mooie dingen kunt doen. Ik wil mensen helpen hun gereedschapskist te ontdekken en te kijken hoe ze dit gereedschap, hun sensitiviteit, zo goed mogelijk kunnen inzetten. Zo wordt hoogsensitiviteit niet een zware kist die je achter je aan zeult, maar een handige toolbox waar je allemaal mooie dingen mee kunt doen. 

Zet je licht aan 

Hoogsensitieve personen zijn vaak veel gericht op de omgeving, op de buitenwereld. Maar vergeten zichzelf, hun eigen grenzen en gevoel in hun binnenwereld. Alsof je een gloeilamp bent die doorzichtig is en niet aan staat. Daardoor dringt het licht van andere lampen helemaal tot je door en overspoelt dit licht je (zoals de emoties van de ander je kunnen overspoelen). Wanneer je je eigen lamp aan zet en je eigen unieke licht gaat uitstralen, voel je beter aan welke kleuren andere lampen om je heen uitstralen, maar komen ze niet meer zo binnen. Je blijft voelen, zonder overspoeld te raken. Word je meer bewust van jezelf, van je lichaam, van je gevoel. Straal jouw eigen unieke licht uit. Zo wordt hoogsensitiviteit jouw kracht.

Coaching bij hoogsensitiviteit

Wil jij…

 • beter aanvoelen wat van jou is en wat van de ander is
 • beschermd blijven voor emoties van anderen
 • minder vanuit je hoofd en meer vanuit je hart leven
 • grenzen leren herkennen en deze effectief aangeven
 • gemakkelijker keuzes leren maken
 • meer te weten komen over jouw sensitiviteit 

Kennismaken

Het kennismakingsgesprek is gratis. Samen kijken we of we een klik ervaren, het goed voelt, of ik jou als HSP-coach kan helpen, wat jouw doelen zijn en vertel ik iets over mijn werkwijze. 

Locatie coaching, cursussen en lezingen

Eén op één coaching is beschikbaar in Emmen. Cursussen en workshops zijn beschikbaar door heel noord Nederland. Lezingen zijn door heel Nederland mogelijk.  

Kosten

Per coachsessie zijn de kosten €65. De duur van een sessie is gemiddeld 1,5 uur. Omdat ik werk met één vaste prijs per sessie, is de tijd minder van belang of drukkend aanwezig. Voor mensen met een uitkering, laag inkomen of voor studenten is een aanpassing op de kosten mogelijk. 

De HSP-coaching is ook in cursusvorm beschikbaar voor kleine groepen met tussen de 4 en 5 deelnemers en is in heel noord Nederland beschikbaar. Voor 7 bijeenkomsten zijn de kosten €350.  

Specialisaties en opleidingen 

Ik werk vooral met praktische oefeningen die je thuis kunt (blijven) doen. Ik ben (ervarings-) deskundige op het gebied van hoogsensitiviteit, burn-out en bore-out. En ik werk zowel vanuit wetenschappelijke kennis als met salie, aurasprays en edelstenen.

 • Leergang HSP begeleider (gecertificeerd), Instituut EszenzZ, 2019
 • Praktijkgericht werken met hooggevoeligheid, Hooggevoelig Heel Gewoon, 2019
 • Lifecoach, Civas, 2016 – 2018
 • Cursus inspiratiecoach, Bureau Cato, 2015
 • Master Theologie en geestelijke verzorging, Universiteit Utrecht, 2012 – 2014

Neem contact op met Maaike Schothorst-Emmaneel:

Website: www.maaikeschothorst.com.

E-mail: maaikeschothorst@outlook.com.

Telefoon: Maak via de website een belafspraak.