HSP begeleiding Nederland
 
Britt Gerhardt.jpg

Oegstgeest - Britt Gerhardt - HSP begeleider, ADD, Autisme. jongeren en jongvolwassenen

Persoonlijk

Mijn naam is Britt. Ik ben een introverte hsp (INFJ) die gek is op muziekmaken. Daarnaast ben ik eigenaar van Praktijk Bright. Wat ik allemaal doe? Begeleiding, (online) trainingen, massage en communicatie/social media advies. Ik begeleid vooral jongeren en jongvolwassenen bij overprikkeling en het durven aangeven van grenzen. Dat zijn soms jongeren met labels als HSP, ADD of ASS. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik geloof niet zo in labels en zie veel meer overeenkomsten. Ik heb ook een podcast rondom het thema prikkels; de PrikkelPub, en ontwikkel een gelijknamige (online) cursus.

Na mijn studie Televisiewetenschappen, volgde ik in 2011 de HSP-begeleiders opleiding bij Instituut EszenzZ (gecertificeerd HSP begeleider) met de bedoeling de methode door te geven. Het had mij zelf namelijk levens veranderend geholpen toen ik nog cliënt was. Ik startte sinds 2017 met begeleiden in mijn eigen praktijk. Sinds enkele jaren ben ik werkzaam in de wereld van chronische ziekten en handicaps, waar ook veel overprikkeling wordt ervaren. Ik heb me daarom bijgeschoold met diverse coach-workshops en trainingen o.a bij FLOOR jongerencoaching. 

Ik breng mee: een bak aan levenservaring, mijn intuïtie, veel humor, mijn opleidingen en de passie om jongeren te helpen bij het zoeken naar hún gebruiksaanwijzing. Herken je je in HSP, ADD of autisme, of ook zonder ‘labeltje’; als je last hebt van prikkels, ben je bij mij op het juiste adres. 

Visie

Mijn visie hoeft jouw visie niet te zijn. Ik geloof er ontzettend in dat je zelf de oplossing wel weet te vinden. Je weet misschien alleen niet altijd waar te zoeken. En dan loop je vast. Ik heb dat zelf meerdere malen ervaren, al heel vroeg in mijn leven en ook op latere leeftijd. Ik zei altijd: “Ik ben mijn eigen ergste vijand.” Inmiddels is dat heel anders, ik hoop dat jij dat ook gaat ervaren. Als je wilt zoeken naar een oplossing en durft te gaan luisteren naar jezelf, is er veel meer mogelijk dan je vooraf dacht. Je hoeft geen prikkels uit de weg te gaan of het leven te vermijden. Overprikkeling kan echt, dankzij o.a. de Binnenwereld-Buitenwereld methode, echt minimaal tot niet meer voorkomen. Mits je oefent. 

Je prikkelgevoeligheid heeft zoveel voordelen en talenten die mooi zijn. Ook als je een label hebt, waar je je wel of niet in herkent. Je hoeft niet je eigen ergste vijand te zijn. Je moet alleen even weten hoe je precies in elkaar steekt: wat voor je werkt en wat niet. Ik zie veel herkenning bij gasten en luisteraars van de PrikkelPub podcast.  Dat maakt het gemakkelijker voor hen om jezelf ook te érkennen, precies zoals je bent. Ik vind het belangrijk dat jij ervaart dat je regie hebt over je leven en aan de slag kunt in het hier en nu. Ik reik je handvaten aan, jij kiest hoe dat bij je past. 

Werkwijze

Je bent dus bij mij op het juiste adres als je moeite hebt met prikkels en regelmatig last hebt van overprikkeling, en als je het moeilijk vindt om bij jezelf blijven, grenzen aan te geven, en liefde voor jezelf te voelen. Ook als je het contact met je lichaam en emoties verloren hebt, of last hebt van angst en depressieve gevoelens ben je welkom. Kortom: Als je vastgelopen bent in je leven en niet meer weet welke richting je op moet: zoek hulp. Bijvoorbeeld bij mij.

De eerste afspraak is altijd een gratis kennismakingsgesprek, zodat we kunnen bepalen of we een klik hebben en samen verder willen. Ik bekijk heel goed of je bij mij aan het juiste adres bent of dat doorverwijzing misschien beter is. 

Als we een klik hebben onderzoeken we samen op welke gebieden je disbalans ervaart en waar je verbetering wilt, wat je doelen zijn. Die stellen we dan samen op. Realistische doelen die we gaan bereiken in behapbare stappen. Ik koppel daaraan diverse oefeningen. 

We zullen veel lichaamsgericht werken, omdat de kans groot is dat je erg in je hoofd zit; dan kun je weer je lichaam gaan voelen.  Dat is een prachtige methode. 

Maar ook maak ik soms gebruik van Person Centered Planning; een methode die vooral je sociale netwerk betrekt bij het behalen van je doelen. 

We stellen samen dan een toekomstplan op en je gaat behapbare stappen zetten, net genoeg buiten je comfortzone. Uiteindelijk dus een combinatie van oefenen, oefeningen maken, ook thuis, theorie en opdrachten om te bekijken hoe anderen kunnen ondersteunen bij jouw doelen. 

Dat klinkt misschien als een contrast met de HSP Begeleiding, waarbij je vooral weer op jezelf leert te vertrouwen. Person Centered Planning heeft dezelfde insteek, alleen gaat het daar om vanuit jouw eigen vertrouwen, hulp durven vragen aan mensen die bepaalde kwaliteiten of contacten hebben. 

In de basis is de begeleiding erop gericht jou te ondersteunen bij je doelen, waarbij de ‘prikkellast’ vaak de belangrijkste vraag is. 

Je kunt losse afspraken maken of een ‘PrikkelPakket’ van 10 afspraken. 

Doelgroep

 • Jongeren en jongvolwassenen (15-30)
 • Overprikkeling en uit balans (herkenning in bijvoorbeeld HSP, ADD en Autisme)
 • Mensen met chronische ziekten
 • Mensen met lichamelijke handicaps

Opleidingen

 • Televisiewetenschappen en minor Genderstudies
 • Gecertificeerd HSP Begeleider bij Instituut EszenzZ
 • Basis en gevorderdencursus intuïtieve massage bij massageopleiding Luna
 • Person Centered Planning jongerencoach bij stichting FLOOR jongerencoaching
 • Coach workshop bij De Eerste Verdieping
 • Diverse korte (online) workshops op het gebied van autisme en HSP

Specialisaties

 • Overprikkeling
 • Persoonlijke Toekomstplanning
 • Grenzen aangeven
 • Angst en paniek

Tarieven

Gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten, overige afspraken 65 euro per keer. Ook is het mogelijk om een 'Prikkelpakket' van 10 sessies te kopen voor 495 euro ipv 650. Voor massage-tarieven, zie website.

Neem contact op met Britt Gerhardt:

Mail naar: britt@praktijkbright.nl.

Tel. nr: 06 28 22 61 20.

Voor meer info kijk vooral op mijn website: www.praktijkbright.nl of volg me op Instagram: www.instagram.com/praktijkbright.