HSP begeleiding Nederland
 

Ben ik goed genoeg?

FB_IMG_1i.jpeg

Wanneer ben ik goed genoeg? Wanneer doe ik ertoe of deed ik ertoe? Ben, of was ik zinvol genoeg in het leven dat ik leef? Wat laat ik achter als ik er niet meer ben? Wordt er van mij gehouden?

Het feit alleen al dat je werkelijk beseft dat je bestaat, dat het leven zelf, wat jij bent, je heeft neergezet op een wijze waarvan er nergens op aarde een tweede van te vinden is. 
Met al je warme bedoelingen, je ware wensen voor anderen, voor je kinderen, je woorden in situaties, je gemeende intenties. Er is niemand zoals jij. Is dat niet prachtig op zichzelf? 

Zonder jouw aanwezigheid was er geen enkele interactie met wie dan ook mogelijk. En hoe ver jouw woord reikt weet je zelf niet. Slechts één plotselinge zin uit jouw mond, kan een ander leven radicaal veranderen, zonder dat je het ooit te weten zal komen. Zonder jou waren wij met zijn allen niet compleet, omdat jij een radar bent in onze gezamenlijke levensklok. Zonder jou, is onze tijd op.

De aanwezigheid van jou, kan voor een rimpeling zorgen aan de andere kant van de wereld. Waardoor?

Omdat we verbonden zijn in het levensweb, en daar hoor jij nu bij. Omdat je er al bent.

Dankzij jou ontstaat er wellicht een nieuw leven in je leven, wat zichzelf kan gaan beleven als kind. Dankzij jou kan het zichzelf gaan herkennen als Liefde. Hoe zinvol is dat? 

Alleen al jouw aanwezigheid in de moeilijke momenten in iemands leven kunnen zorgen voor een onzichtbare aanraking in het hart. En bovenal kan jouw aanwezigheid met jezelf in moeilijke tijden de aanraking met je eigen hart verdiepen, als je vanuit het oog van Liefde naar jezelf durft te kijken, en niet vanuit de verwachtingen en hoe het zou horen of moeten zijn. Is dat niet waar het werkelijk om gaat? 

Het leren van de waarde om in Liefde met jezelf te gaan leven, door kwetsbaar te durven zijn naar de wereld, en bovenal, naar jezelf. Zonder angst, maar in vertrouwen. Om lief en warm te zijn naar jezelf. Om jezelf te leren omarmen, om jezelf te leren liefhebben in wie je bent. Uiteindelijk maakt het je vrij. Echt vrij. 

Jouw geleefde en beleefde aanwezigheid behoort juist tot de grote dingen die resteren als je er op een dag niet meer bent. Dat je er was, in nabijheid, in aandacht, in Liefde. Dan leef je voort zonder woorden in harten, in het energetische onvergetelijke.

Het gaat er niet om wat je doet.
Het gaat er om dat je er bent.

Dat je jezelf bent.

 Terug
Geplaatst: 25-07-2019 10:03:09

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier