HSP begeleiding Nederland
 
Mirjam Bogerd.jpg

Leerdam - Mirjam Bogerd - HSP coaching en training, auteur

Persoonlijk 

Ik ben Mirjam Bogerd (1981).  Ik ben getrouwd en moeder van 2 sensitieve lieverds. Ik ben een behoorlijke nerdy studie-freak, houd enorm van het leren van nieuwe dingen en ben veelzijdig creatief. Het resultaat is een vaak rommelig huishouden vol ‘projecten’. In mijn coaching valt op dat ik graag werk met humor en een passie heb voor het ontwikkelen van moed en authenticiteit bij mijn coachees. 

Visie 

Voor mij is hoogsensitiviteit an sich een non-issue J. Ik geloof dat sensitieve mensen mogen leren hoe ze in elkaar zitten (zelfkennis), hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen (zelfzorg) en mogen leren mild voor zichzelf te zijn voor die momenten dat het allemaal even niet zo lekker loopt (zelfcompassie). Tegelijkertijd geloof ik dat dat voor ieder mens geldt! 

Hoogsensitieve mensen hebben er enkel meer of sneller behoefte aan en merken eerder aan zichzelf als er iets mist. 

Training en coaching van hoogsensitieve mensen gaat voor mij dus over kennis van deze eigenschap en het leren van emotievaardigheden en veerkracht. 

Daarnaast geloof ik dat al deze vaardigheden in gezinnen al mogen worden toegepast en aangeleerd, omdat wat kinderen daar leren een basis vormt voor de rest van hun leven. Daarom geef ik met veel passie workshops en trainingen aan ouders, verzorgers en leerkrachten. 

Opleidingen 

Na mijn universitaire opleiding Orthopedagogiek ben ik gaan werken met kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Allereerst op een leefgroep, daarna voornamelijk bij intakes en behandelplannen. 

Lichamelijk viel het werk me zwaar en uiteindelijk ben ik gestopt en heb een periode de tijd gehad om me te gaan herorienteren. De gevoeligheid van mijn zoon bracht mij op het pad van hoogsensitiviteit en –zoals ik veel dingen graag aanvlieg- ik besloot een opleiding te gaan doen. De diepte in. 

Ik volgde de opleiding ‘De Psychologie van Hoogsensitiviteit’ bij GaveMensen. 

Het was een feest van herkenning, ook voor mezelf! 

Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk voor coaching en training en werk ik tevens als (online) trainer bij GaveMensen. Ook schrijf ik artikelen voor de engelstalige site www.highlysensitiverefuge.com

Neem contact op met Mirjam Bogerd:

Website: www.eigenwaardigleven.nl.

E-mail: mirjam@eigenwaardigleven.nl.

Telefoon: 06-5179 5182.