HSP begeleiding Nederland
 
Nancy Bakker.jpg

Amsterdam - Nancy Bakker - Coach en psychosociaal begeleider

Persoonlijk

Mijn naam is Nancy Bakker-Wulms (1974), coach en psychosociaal begeleider. Ik help jou weer te ontdekken wie jij bent en wat jij wilt, waar je heen wilt. En ik laat je ervaren wat je je rust geeft en dat je sterker bent en/of meer (aan) kunt dan je in eerste instantie denkt. Daarnaast leer ik je hoe je kunt omgaan met alle drukte, teleurstellingen, eisen en verwachtingen uit je omgeving. Waardoor je weer blij, vol energie en vertrouwen verder kunt met je leven. Ik zet waar mogelijk en nodig mijn hond in als co-coach. Ik werk het liefst in de natuur, omdat dat het gevoel van vrijheid en rust versterkt.

Gedreven door mijn passie voor dieren, met name honden en het gevoel dat honden iets bijzonders voor mensen kunnen betekenen, ben ik gestart met de opleiding Dog Assisted Coaching. Tijdens deze opleiding heb ik niet alleen veel geleerd over hoe je mensen kunt begeleiden en hoe je daarbij je hond kunt inzetten. Maar heb ik vooral veel over mezelf geleerd. Ik ontdekte steeds meer kwaliteiten van mezelf en belangrijker nog ik durfde er ook op te vertrouwen dat dit ook echt mijn kwaliteiten zijn.

Ik wil je graag laten ervaren dat ook jij mooie kwaliteiten in je hebt, maar dat je ze alleen nog mag gaan ontdekken. Jij bent mooi zoals je bent en daar mag je op vertrouwen!

Visie en missie

Ik werk vanuit een holistisch perspectief (balans lichaam, psyche en intuïtie), gebaseerd op de psychologische uitgangspunten van Rogers, mindfulness en haptonomie. En dat is ook mijn benaderingswijze. Ik bekijk hulpvragen altijd vanuit de context en betrek er meerdere aspecten bij, dus niet alleen vanuit het individu, maar bijvoorbeeld ook het systeem (gezin, omgeving) er om heen, neem ik mee.

Verder werk ik vanuit de visie van de positieve psychologie. Een relatief jonge, maar snel groeiende stroming in de psychologie die zich richt op hoe je een plezierig en zinvol leven kan leiden, waarin je je goed voelt en de veerkracht en flexibiliteit hebt om om te gaan met tegenslagen en negatieve emoties. Ik richt me in mijn begeleiding vooral op wat al wel goed gaat en kijk vooral vooruit: waar wil jij naar toe groeien? Ik ben ervan overtuigd dat zelf ervaren, leidt tot beter inzicht. 

Mijn missie is: mensen weer terugbrengen naar hun essentie. Wie ben jij vanuit de kern? Voelen vanuit je hart wat echt bij jou past. Je hoeft je niet anders voor te doen, dan je bent. Jij bent mooi en sterk; precies zoals je bent! Zonder je te laten afleiden door de verwachtingen van de omgeving. Zonder je te laten afleiden wat “je ego”, gevormd door allerlei (beperkende) overtuigingen,  er van vindt. Uit je hoofd, in je hart! En leren luisteren naar je lijf en vertrouwen op je intuïtie. Dat is waar het om gaat.

Waarom met honden?

Dat honden iets bijzonders voor mensen kunnen betekenen, heb ik zelf ervaren met mijn honden die ik als kind heb gehad. Ik was enig kind en mijn hondje was als een zusje en vriendinnetje voor mij. Ook in mijn eigen praktijk zie ik wat mijn coachhond betekent voor kinderen en volwassenen. Door het doen van activiteiten en het opdoen van de directe (gevoels)ervaringen, begrijpen kinderen meteen waar het om gaat. Ook bij volwassenen raken honden meteen de (vaak onbewuste) kern. Ze zijn expert in non-verbale communicatie. In onze verbale cultuur is dat soms iets wat we uit het oog verliezen. En dit terwijl we minder dan 20% van onze communicatie via woorden overbrengen. Communicatie verloopt dus vooral via lichaamstaal. We beredeneren dingen met ons hoofd in plaats van naar ons gevoel te luisteren. Honden voelen echter vaak wel feilloos aan hoe je gemoedstoestand is en reageren daarop. De hond is wat dat betreft een prachtige leermeester.

Verder zijn honden aandachtig aanwezig, zonder oordeel, in het moment. Als voorbeeld van mindfulness. Sterker nog: honden ZIJN mindfulness. Vanuit een open houding observeren en willen zij begrijpen wat er aan de hand is. Honden hebben het vermogen om mensen te raken. 

Opleidingen

Ik heb Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Een interdisciplinaire studie waar aspecten van de psychologie, sociologie, pedagogiek, culturele antropologie bij elkaar komen.

In 2017 heb ik mijn coachingsopleiding Dog Assisted Coaching bij Pets4Care afgerond. Een opleiding waar ik veel geleerd heb over verschillende coachingstechnieken, waaronder natuur- en wandelcoaching en het inzetten van mijn hond als co-coach. Daarnaast ben ik gecertificeerd Rots en Water trainer, na afronding van mijn opleiding aan het Gadaku instituut.

In 2018 heb ik mijn diploma voor kindercoach (bij CIVAS opleidingen) behaald. Ook bij bij Pets4Care heb ik aanvullend nog de opleiding tot kindercoach gevolgd; over hoe ik de hond kan inzetten in de coaching en begeleiding van kinderen.

Daarnaast heb ik nog verschillende specialisatiecursussen gevolgd, zoals autisme, ADHD, stress en burn-out, verlies- en rouwverwerking en eetstoornissen.

Specialisatie

Ik ben gespecialiseerd in begeleiding bij bewustwording, zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling. Ik begeleid kinderen en volwassenen, die erg onzeker zijn, hooggevoelig en (te) perfectionistisch.  

Wandelcoaching

In beweging zijn en tegelijk werken aan een bepaalde hulpvraag? Dan kan door middel van wandelcoaching. Door naar buiten te gaan, voel je je over het algemeen vrijer. De frisse lucht en de beweging doet je goed. Het geeft je een enorme positieve boost en je voelt je daarna heerlijk ontspannen en vol positieve energie.

Loopbaantraject

Zit je al jaren in dezelfde functie? Wil je eens wat anders? Vraag je je af of je wel op je plek zit? Wil je weten wat bij je past, vanuit je hart? Wat geeft jou energie? Waar wordt jij blij van? In een loopbaantraject ga je ontdekken wat je kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen zijn en wat voor soort functie in wat voor branche daar bij past. We eindigen met een concreet stappenplan hoe nu verder.

Omgaan met rouw en verlies

Als er iemand overlijdt of je verliest iemand door bijvoorbeeld een scheiding dan voel je de grond soms bijna letterlijk onder je voeten wegzakken. Je raakt soms ook een stukje van jezelf kwijt. Je weet even niet meer hoe je verder moet. Ik help je om te gaan met je verlies, zodat je uiteindelijk je leven weer kunt oppakken.

Kindercoaching

Kindercoaching met de hond als co-coach is laagdrempelig en leuk! Spelenderwijs leren kinderen nieuwe vaardigheden als: hoe ga je om met leeftijdsgenootjes, hoe wordt je weerbaarder, hoe ga je om met alle drukte om je heen. Ook op het gebied van autisme en ADHD kan de hond behulpzaam zijn. Door middel van activiteiten met de hond leren kinderen hoe ze de rust kunnen bewaren, emoties kunnen reguleren of structuur kunnen aanbrengen. Deze geleerde vaardigheden kunnen ze vervolgens toepassen in het dagelijkse leven.

Coachen met honden

Mijn hond is bij allerlei hulpvragen een mooie spiegel van het eigen gedrag, een oefenmaatje voor bijvoorbeeld kinderen, of een prachtig voorbeeld van bijvoorbeeld het leven in het hier en nu (mindfulness).

Werkwijze

Ik maak gebruik van technieken uit counseling, NLP, mindfulness, oplossingsgericht werken, systemisch werken en haptonomie. Ook zet ik visualisatietechnieken, meditatie- en ontspanningsoefeningen en creatieve (spel) activiteiten in.

Ik werk indien mogelijk het liefst vrij in de natuur. 

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is gratis. Ik vind het belangrijk dat we elkaar eerst leren kennen en dat er een klik is. Tijdens het gesprek hoor ik graag wat je hulpvraag is en kun je natuurlijk ook jouw vragen aan mij stellen. Iedere week heb ik één dagdeel ingepland voor kennismakingsgesprekken. Bel of mail me voor meer informatie of om een afspraak te maken in het EszenzZ Centre.

Kosten

Eigenlijk spreek ik liever over investering, dan kosten. Een investering in jezelf, zodat jij weer blij en vol energie en vertrouwen het leven tegemoet kan treden.

Een losse sessie kost € 95,- en duurt maximaal 1,5 uur. We kijken per keer waar je tegenaan loopt, waar jij behoefte aan hebt en wat jij de komende tijd nodig hebt. De frequentie van de sessies wordt in onderling overleg besproken.

Persoonlijk coachingstraject: Wil je gedurende een langere tijd (bijvoorbeeld een aantal maanden) door mij begeleid worden en wil je daarnaast ook aanvullende opdrachten, (online) modules en persoonlijke ondersteuning en support van mij krijgen? Dan is een coachingstraject iets voor jou. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we de inhoud en investering bespreken.

De kosten worden in principe niet vergoed door de zorgverzekeraar. Tegenwoordig zijn er wel veel werkgevers die graag willen investeren in hun werknemers, omdat jouw persoonlijke ontwikkeling direct effect heeft op jouw functioneren binnen het bedrijf. Vraag daarom bij je werkgever na wat de mogelijkheden zijn. 

Ik ben SKJ geregistreerd, waardoor er ook vergoedingsmogelijkheden kunnen zijn via de gemeente.

Neem contact op met Nancy Bakker:

Nancy Bakker

Website: www.coachhond.nl

E-mail: nancy@coachhond.nl

Telefoon: 06 186 42 861