HSP begeleiding Nederland
 
Kay Bezemer.jpg

Castricum - Kay Bezemer - Gecertificeerd HSP begeleider

Persoonlijk

Mijn naam is Kay Bezemer. Ik ben gecertificeerd HSP begeleider, vader van 4 kinderen, leerkracht op een vrijeschool en zelf ook hoogsensitief. Naast mijn werk als leerkracht, begeleid ik in mijn praktijk hoogsensitieve kinderen en volwassenen. Mijn praktijkruimte is in Castricum.

Visie

Hoewel de naam van mijn praktijk Fijn!gevoelig is, kan lang niet iedereen van zichzelf zeggen dat het fijn is gevoelig te zijn. Voor veel volwassenen en kinderen is het een enorme last of belemmering om gevoelig te zijn. Toch is die gevoeligheid een prachtige karaktereigenschap die uit kan groeien tot een kracht die je leven en de wereld warmte, kleur en nuance kan geven.
Door te oefenen en te leren deze karaktereigenschap te begrijpen, door te leren hoe je zo voor jezelf kunt zorgen dat je in je kracht komt en blijft, zal het steeds minder een last worden en steeds meer een zegen. 
Met heel veel plezier begeleid ik volwassenen, kinderen en hun ouders bij het vinden van hun eigen manier waarop zij om willen gaan met hun sensitiviteit. Steeds als iemand zijn begeleidingstraject heeft afgerond en mijn praktijk verlaat, ben ik dankbaar dat ik mocht meegenieten van een prachtige transformatie. Van het licht en de vreugde die gevonden werden.  

Werkwijze volwassenen

In persoonlijke sessies werken we aan bewustwording. Wat betekent het voor jou om hoogsensitief te zijn? Wat zijn jou persoonlijke lasten en wat wil je daar mee? 
We stellen dan samen doelen op, iets om naar toe te werken en ook daadwerkelijk te bereiken gedurende het traject. Met oefeningen, in de sessies en thuis en met duidelijke informatie over deze bijzondere karaktereigenschap leer je je eigen weg te vinden en je sensitiviteit in te zetten als kracht en kwaliteit. 

Werkwijze kinderen

Spelletjes, motorische oefeningen, concentratie- en aandachtsoefeningen afgewisseld met creatieve opdrachten als tekenen, boetseren en muziek maken, vormen de basis van de begeleiding. In dit, op het individuele kind afgestemde traject, groeit het vermogen de eigen gevoeligheid als kwaliteit te gebruiken. Zonder veel specifieke aandacht te geven aan de problemen, maar door handvatten te bieden en oplossingen te zoeken komt het kind weer in zijn of haar kracht te staan. Lasten vallen dan vaak haast onopgemerkt weg. 
Omdat kinderen veel meer dan volwassenen afhankelijk zijn van hun omgeving is het belangrijk die mee te nemen in de begeleiding. Ouders worden steeds betrokken en vaak is er ook samenwerking met de school. Observaties in de klas en gesprekken met leerkrachten kunnen een wereld van verschil maken voor een hoogsensitief kind.

Werkwijze pubers

Deze prachtige groep jonge mensen vraagt een heel eigen manier van werken. Te groot voor spelletjes en nog jong voor zelfscholing. Een tussenvorm van uitleg en oefeningen, gesprekken en verwoorden van idealen die op de leeftijd is afgestemd.
Wie ben ik, wat voor mens wil ik zijn, wat vind ik zelf? En bovenal zelfstandig worden en verantwoordelijkheid willen nemen. 
Hoewel het traject voor pubers meer van hen zelf is, worden de ouders ook betrokken. En al meerdere keren ben ik getuige geweest van pubers die plotseling vanuit hun gevoeligheid zich konden openen voor hun ouders. Soms spannende en vaak ontroerende gesprekken tussen ouder en kind.   

Specialisatie: begeleiding met ezels 

Leidinggeven vanuit gevoeligheid, met gezonde kracht, respect en afstemming kan een hele klus zijn. Ezels zijn prachtige dieren die het voor minder niet doen. Zij vragen een combinatie van zelfvertrouwen, initiatief, duidelijkheid, afstemming, gevoeligheid en respect. Een ezel draag je niet op wat hij moet doen, want net als hoogsensitieve mensen hebben ezels een hekel aan het werkwoord ‘moeten’. Als je laat zien stevig en sensitief genoeg te zijn, zal hij voor je willen werken. Je wint zijn vertrouwen en wint daarmee ook de samenwerking. 
Vaak worden ezels gezien als koppig. Dat zijn ze echter maar zelden. Als ze onbeweeglijk worden, ligt de oorzaak meestal in angst of gebrek aan vertrouwen in de begeleider. 
Ezels zijn altijd eerlijk en spiegelen heel goed wat er bij jou van binnen gebeurt. Door daar naar te kijken en te werken aan je innerlijke houding kun je grote stappen maken in je mogelijkheid tot effectief en sensitief leidinggeven in de breedste zin van het woord. 
Leiding kun je geven in een bedrijf, voor de klas, in je gezin, op de vereniging en in je vriendengroep. En als je dat met duidelijkheid, eerlijkheid, respect en sensitiviteit doet, wordt dat enorm gewaardeerd en raak je niet van je stuk als je eens wat ‘koppigheid’ ontmoet.

Opleidingen

Ik ben gecertificeerd HSP begeleider (Instituut EszenzZ Amsterdam, 2014)

Bevoegd Bal-A-Vis-X® begeleider (2016)

Hogeschool Helicon, vrijeschoolpabo (2002)

Aangesloten bij

Het HSPBN (HSP Begeleiders Netwerk Nederland) 

Fijn!gevoelig staat ingeschreven bij de KvK in Amsterdam onder nummer 63313472

Kosten

Een begeleidingstraject begint in mijn praktijk altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van ongeveer een uur. In dat gesprek maken we kennis en kunnen we onderzoeken wat je vragen zijn en of je in mijn praktijk op de juiste plek bent. Als je er een goed gevoel over hebt, kunnen we een afspraak maken voor de intake.

Een sessie duurt ongeveer een uur en kost €75,-

Een kinder/puber sessie duurt 3 kwartier tot een uur en kost € 60,-

Voor een sessie met ezels geldt een uurtarief van €75,-
Deze sessies duren, in overleg, meestal 1,5 tot 2 uur.

De begeleiding wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Ik stuur een factuur voor je eigen administratie. Het komt wel voor dat werkgevers willen bijdragen in de kosten. Ook wordt ik wel eens betaald vanuit een pgb.

Neem contact op met Kay Bezemer: 

Kay Bezemer

Website: www.fijn-gevoelig.nl.

E-mail: hspbegeleiding@gmail.com.

Telefoon: 06 144 470 79