HSP begeleiding Nederland
 
Sarina Kooij.jpg

Zeewolde - Sarina Kooij - Begeleider voor hoogsensitiviteit, loopbaancoach en trainer

Persoonlijk

Ik ben Sarina Kooij loopbaancoach, trainer en eigenaar van Rightinplace. Daarnaast ben ik co-trainer bij GaveMensen.

Wanneer je mij tegen komt ontdek je dat ik meestal vrolijk, enthousiast en een beetje gek ben met een flinke vleug zachtheid. Ik kan oprecht verwonderd, geraakt of tot tranen geroerd zijn, door een goed gesprek, stilte of wanneer iemand ontdekt waar zij of hij daadwerkelijk voor wil gaan. Ik ben een Popeye op hakken. Ik vind het prettig dat wat ik doe ik vanuit de wetenschap kan onderbouwen, maar uiteindelijk gaat het mij om wie jij bent, wat jij wilt en vooral dat je goed bent zoals je bent. 

Mijn fundament is personeel en organisatie en dat boeit me nog steeds mateloos. Waarbij het bij mij draait om mensen, mensen en….mensen. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Als hoogsensitief persoon heb ik meestal met plezier en energie gewerkt. Ik kan bijvoorbeeld prima werken in een kantoortuin en de eigenschap hoogsensitiviteit zorgt voor talenten die mij uniek maken. Deze talenten en sterke punten die ik heb kunnen ontwikkelen zijn vaak ondersteunend geweest aan het positief functioneren en het plezier in mijn werk. Toch heb ik in mijn leven en in het werk wel ervaren dat ik ‘anders’ was dan misschien wel het grootste deel van de mensen in mijn omgeving. Om in verbinding te blijven had ik strategieën en gedrag ontwikkeld die niet altijd ondersteunend waren voor de langere termijn en de richting waar ik eigenlijk heen wilde. Ik was hierdoor mijn eigen rem in het gaan doen wat ik echt graag wilde, wat mij zingeving gaf, waar ik blij van werd. Totdat ik leerde wat hoogsensitiviteit was, hoe je veerkracht opbouwt en verbinding houdt als je toch jezelf bent. 

Geïnspireerd door het unieke van ieder mens, mijn werk, wat ik leerde tijdens mijn opleidingen, de behoefte van mensen aan verbinding met hun omgeving en zichzelf is Rightinplace ontstaan en heb ik o.a. de trajecten hspower@work en veerkracht@work ontwikkeld. 

Visie

Ontdekken dat wat jou ‘anders’ maakt je kracht is. Dat je al in je hebt zitten wat nodig is, dit zichtbaar mag (leren) maken en werk gaat vinden en doen dat écht bij je past, energie en plezier geeft.

Je wilt gaan ervaren dat je hoogsensitiviteit ondersteunend kan zijn bij wat je doet en wie je bent. Als mens kunnen zijn, genieten en gaan voor waar jij in gelooft en je hiermee positief zichtbaar maken. Je weet ook dat dat in je zit, een betrokken  mens met passie, talenten, sterke punten en ideeën die het verschil kan maken. Het verschil tussen een leven leven en écht leven. Je voelt dat het tijd is dat jij begint, ontdekken wat je hebt bij te dragen, wat je wilt en hoe je daar je dat verbind met je werk.  

Jij hebt als hoogsensitief persoon op de plek waar je nu staat in je leven de keuze om te beginnen met werk te gaan doen dat écht bij je past en daarbij gebruik te maken van je hoogsensitiviteit. De trajecten en trainingen van Rightinplace zijn hiervoor ontwikkeld. 

 Opleidingen

  • Psychologie van Hoogsensitiviteit (GaveMensen)
  • Moed om te Falen (GaveMensen)
  • Lef om te Stralen (GaveMensen)
  • Loopbaan- en talentcoach (Windesheim)

Specialisatie

Werk en hoogsensitiviteit, stress en burnout

Travel with me for a while, discover what in your job makes you smile 

  • HSPower*@work: Loopbaancoaching op maat voor hoogsensitieve medewerkers
  • Veerkracht@work: Coachtraject op maat voor hoogsensitieve medewerkers met stressklachten en/of burnout
  • Training De reis naar werk dat echt bij je past
  • Imperfect Onderweg: Training van GaveMensen met coaching
  • Training Moed om te Falen
  • Mindful walk (vanaf najaar 2019)

Kennismakingsgesprek

Kennismakingsgesprekken en intakegesprekken zijn vrijblijvend. Ik vind het belangrijk om naar je te luisteren en in te schatten of ik je kan helpen bij jouw vraag. 

Kosten

Veel werkgevers vergoeden een loopbaantraject of training. De kosten zijn verschillend en variëren van €395,= (tweedaagse training De reis naar werk dat echt bij je past) tot €2750,= (coachtraject van 9 maanden.) Op de website vind je meer informatie over de kosten. 

Neem contact op met Sarina Kooij:

Website: www.rightinplace.nl

E-mail: Sarina@rightinplace.nl

Telefoon: 06 121 752 35