HSP begeleiding Nederland
 
Inge Rogiers.jpg

Dishoek – Inge Rogiers Life-coaching & loopbaancoaching HSP, work-life balance

Persoonlijk

Mijn naam is Inge Rogiers en ik help gedreven, ambitieuze mensen die dreigen vast te lopen in werk en leven met het creëren van meer rust, overzicht en ruimte, zodat ze gaan ontdekken wat écht bij hen past om te doen waar ze gelukkig van worden. 

Mijn praktijk heet “Ontspannen Keuzes Maken”. Uit ervaring weet ik hoe het is om in een “ratrace” te leven en te voldoen aan andermans verwachtingen. Het is mij gelukt om hieruit te komen door mezelf beter te leren kennen en anders met dingen om te gaan. Want als ik één ding weet dan is het wel hoe moeilijk het kan zijn om tot je kern te komen. Evenals bij jou is mijn leven er één van af en toe storm en dan weer kalme, strak, blauwe zee. Óók ik zette vaak een masker en durfde me niet te laten zien, wie ik nu daadwerkelijk was en wat ik wilde. Wat ik heb geleerd is om mijn eigen vuurtoren te zijn en op mijn eigen kompas te varen.   

Als mensen mij vragen: Wie ben jij? Dan zeg ik: “begeleider in jouw keuzeproces die je graag wil laten schitteren”.

Iemand die staat voor persoonlijke groet, maatwerk met diepgang, betrokkenheid, eerlijkheid, oprechtheid, resultaatgerichtheid en actie.

Mijn cliënten beschrijven me als een toegankelijke persoon met een no-nonsens mentaliteit en praktische aanpak gecombineerd met een gezonde dosis relativeringsvermogen en speelse humor.

Mijn visie

Ik geloof in het unieke talent van ieder mens en dat je hier bent om het verschil te maken. Je taak is om dit op een manier vorm te geven die volledig bij jou past en waarin je het beste van jezelf kunt laten zien. Als je een bijdrage aan de maatschappij kunt leveren in deze betekeniseconomie geeft dat je energie. 

Werkwijze

De methodiek die ik gebruik heb ik genoemd: Het Vuurtorentraject. Omdat ik ervan overtuigd ben dat je je eigen baken kunt zijn, je fundering kunt verstevigen, tegenwind kunt trotseren en je eigen veilige thuishaven kunt vinden.

Lighthouses don’t go looking for boats to save; they just stand there shining (Ann Lamott)

Het is een individueel coachingtraject van 6 modules verdeeld over 4 maanden, bestaande uit een praktische bundeling van theorie, opdrachten en (ontspannings)oefeningen, die je ondersteunt in het nemen van al je beslissingen. Het programma bied ik ook aan met een Retreat by the Sea.

Ik help je met: 

Het doorbreken van de cyclus van geleefd worden
Het verkrijgen van meer rust, overzicht en energie
Het naar boven halen van je pure, ware ik
Van inzicht naar overzicht en uitzicht te komen
Je kwaliteiten en talenten te ontdekken
Je koers te bepalen en hoe hierin te navigeren
Je belemmerende overtuigingen om te buigen
Je nieuwe veranderingen in communicatie en gedrag te verankeren
Een goede work-life balans te verkrijgen en te houden 
Keuzes te maken die écht bij jou passen in werk en leven
Vanuit authenticiteit kun jij ook keuzes maken die je gelukkig stemmen en je meer energie geven. Iedereen bewandelt hierin zijn eigen pad, op eigen-wijze en in eigen tempo.

Opleiding en ervaringen

Mijn achtergrond is een aaneenschakeling van studie, opleidingen, werk, levenslessen, cursussen en trainingen.

In 2016 heb ik de opleiding HSP begeleider bij Instituut Eszenzz succesvol afgerond en ben ik gecertificeerd HSP begeleider. Verder heb ik de volgende opleidingen gedaan: Personeel & Arbeid, Coaching, NLP Master Practitioner, Arbeidsdeskundige, Psychologie en Acces Bars.

Mijn werkervaring heb ik opgedaan in HRM, verzuimbegeleiding en re-integratie, waarin ik diverse rollen heb vervuld o.a. als intercedent, trainer, re-integratiecoach, mentorcoach en arbeidsdeskundige. 

Mijn levenslessen hebben me mede gemaakt tot de persoon die ik nu ben, zoals het wonen en studeren in Spanje, het wonen en werken in het Midden-Oosten en het zijn van mantelzorger.

Op latere leeftijd heb ik ontdekt dat ik hooggevoelig was en er ging een wereld voor me open. Vanuit de Wet van Aantrekking komen vaak mensen met deze mooie eigenschap op mijn pad. Aspecten zoals het herkennen en erkennen van hooggevoeligheid, het effectief omgaan met de lasten die je ervaart en het kiezen van het juiste werk voor jou, zitten verweven in mijn programma. 

Specialisaties

Mijn specialisatie is om jou meer work-life balans te laten ervaren door je vanuit een stresssituatie te begeleiden naar een leven waarin je voluit voor jezelf kiest in leven en werken. Met als resultaat: meer rust, focus, ruimte en energie.

Ik richt me zowel op life-coaching als loopbaancoaching, zodat je weer de regie krijgt op je leven en je loopbaan.  

Kennismakingsgesprekken

We beginnen altijd met een vrijblijvend focusgesprek. We zoomen in op jouw verhaal en ik leg je uit of en hoe ik je kan helpen. We krijgen zo een indruk van elkaar en of het programma voor jou het resultaat kan opleveren waar je naar op zoek bent. 

Kosten

Ik lever maatwerk en 1:1 begeleiding in zowel het Vuurtorentraject als in de Retreat by the Sea. De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wel heb je de mogelijkheid om de kosten als studiekosten op te voeren bij de fiscus, waardoor je een deel terugkrijgt. Voor meer info zie site: www.belastingdienst.nl of bel (0800-0543).

Ook bestaat de mogelijkheid om vergoeding te vragen via je werkgever. Zij willen vaak investeren in hun werknemers, zodat jouw persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit van toegevoegde waarde kan zijn en blijven in de organisatie. Vraag dit na bij je werkgever.

Zie het als een investering in jezelf die het meer dan waard is.

Neem contact op met Inge Rogiers:

Inge Rogiers

Coachpraktijk Ontspannen Keuzes Maken

Website: www.ontspannenkeuzesmaken.nl

E-mail: inge@ontspannenkeuzesmaken.nl