HSP begeleiding Nederland
 
Roel van Heel.jpg

Oosterhout - Roel van Heel - HSP, stress, burn-out, kinderen

Persoonlijk

Ik ben Roel van Heel. In mijn praktijk begeleid ik mensen die na een periode van stress, burn-out of ziekte het roer willen omgooien. Veel van mijn klanten zijn hooggevoelig, misschien ook hoogbegaafd, en ervaren stress doordat ze zich te lange tijd hebben aangepast aan anderen. Ze hebben zichzelf door de jaren heen een denk- en handelswijze aangeleerd waarbij ze alleen maar gas blijven geven en te weinig aan zichzelf denken. Op een gegeven moment grijpt het lichaam in en stuurt het een serieus waarschuwingssignaal op je af in de vorm van stress, een burn-out of een ziekte.

Visie

Omgaan met je gevoeligheid of met stress is helemaal niet zo moeilijk, als je maar de juiste stappen, met de juiste aandacht in de juiste volgorde zet. Ik krijg veel klanten in mijn praktijk die er enorm van balen dat ze maar geen rust kunnen vinden, ondanks dat ze toch al aan yoga of mindfulness doen. Ze hebben al een aantal psychologen gesproken, maar hebben nog steeds het gevoel dat ze geen stap verder zijn. Aan de hand van mijn eigen ontwikkelde methode, de Leef in Balans methode, kan ik ze laten zien hoe dit komt.

Voordat je gaat werken aan je mindset, aan het anders leren denken en handelen, is het eerst belangrijk om opnieuw te leren ontspannen. Wanneer je beter naar de signalen van je lichaam leert luisteren, ben je in staat om het rustiger te maken in je hoofd, waardoor je verborgen gaven en talenten als vanzelf weer boven komen drijven. Met mijn methode besteed ik zowel aandacht aan het zichtbare deel van stress, als het onzichtbare deel wat vaak overgeslagen wordt.

Werkwijze

Mijn trajecten beginnen met een gezondheidsscan. Met zo’n scan geef ik jouw lichaam een stem en mag jou lichaam eindelijk aangeven wat het al die jaren al heeft willen zeggen. Stress hoopt zich namelijk op als energieballetjes op jouw zwakke plekken in jouw lichaam. Wanneer je maar gas blijft geven ontstaan op die plekken de eerste klachten. Veel mensen blijven dan gas geven waardoor de klachten in een ziekte kunnen veranderen. Met de gezondheidsscan breng ik die zwakke plekken in kaart en laat ik je zien met welke stappen jij het je lichaam makkelijker kan maken. Je krijgt twee van die scans in mijn praktijk.

Tussen de scans in begeleid ik je intensief volgens de 8 stappen van de Leef in Balans methode. In de eerste helft van het traject help ik je ontspannen. Hoe gaaf is het als je ’s morgens vroeg fris kan opstaan met energie voor 10? Wanneer je over voldoende energie beschikt kan er van alles gebeuren wat stress geeft, maar zul je toch overeind kunnen blijven staan. Hoe gaaf is het dan dat je zo goed naar je lichaam kan luisteren dat je kan ingrijpen op het moment dat je lichaam de eerste signalen afgeeft en dat je zo kan voorkomen dat het uit de hand loopt ? Ik leer je hoe je als het ware je hersenen opnieuw kan programmeren zodat je het leven kan leiden waar je altijd al van gedroomd hebt.

In de tweede helft van de training leer ik je hoe je omgaat met negatieve energie van anderen, hoe je in je kracht kan blijven staan, hoe je moeilijke gesprekken voert en hoe jij beter je grenzen kan aangeven. Ik leer je een techniek aan die je altijd en overal kan toepassen en waarmee jij moeilijke momenten verandert in een eenvoudige uitdaging. Zo blijf je in je kracht staan en neem je zelf de controle over je hoofd, je lichaam, maar ook over de situatie zelf, zoals een moeilijk gesprek.

Opleidingen

  • Gecertificeerd HSP Begeleider - Instituut EszenzZ
  • Ik ben oké - Sensikids
  • Power Pubers - Sensikids
  • Beelddenk Coach - Tineke Verdoes
  • Master Burnout Coach - Vitaliteitsgroep

Lidmaatschap

HSP Begeleiders Nederland

Vitaliteitsgroep

Binnen Leef Intens zijn er diverse mogelijkheden voor jou om te leren hoe jij het roer moet omgooien. Ik werk zowel 1-op-1, als in groepen, online en offline. Ik bied je graag een half uurtje aan waar ik je uitleg hoe ik te werk ga en hoe ik jou kan helpen om het roer om te gooien. Samen kijken we naar de werkvorm die het beste bij jou past.

Neem contact op met Roel van Heel:

Leef Intens - neem de regie over eigen gedachten en lichaam

www.leefintens.com.

E roel@leefintens.com.

T 06 21 390 312

Facebook : www.facebook.com/leefintens.

Instagram : www.instagram.com/leefintens.

LinkedIn : www.linkedin.com/company/leefintens.