HSP begeleiding Nederland
 

Pijn bevrijden

Pijn bevrijding.jpeg

Fysieke pijn is een onbalans van lichaam-geest.

Doordat we geneigd zijn de pijnen uit de weg te gaan, en daardoor het liefst afleiding zoeken, verdoven of vluchten, hopen we dat het snel voorbij is. Zo kan het helaas wel een terugkerend patroon worden.

Wat als je nu wel aandacht geeft aan de pijn, en werkelijk voelt wat er is, je hand er bv op legt, werkelijk de pijn 'in' gaat? 

De pijn wordt meestal eerst wat erger (vandaar de neiging om te vluchten), want het krijgt eindelijk jouw aandacht. Door je er aan over te geven 'word' je helemaal de pijn en ga je steeds beter voelen wat de sensatie van de pijn is, bv stekende pijn, drukkende pijn, de plek van pijn kan verplaatsen, je wordt emotioneel, het lichaam gaat trillen, een filmpje van een conflict kan voorbij komen... Kortom, er gebeurt van alles om die donkere plek te 'verlichten'.

In zo'n moment kan er iets wonderlijks gebeuren; de pijn lost vanzelf op, het wordt totaal gezien en aanvaard, er komt een zucht, de rust en ruimte die dat geeft. Dat voelt als een bevrijding.

Pijn voelt als belemmering, maar is in werkelijkheid een mogelijkheid om te helen. Middels het loslaten van het oude pijnstuk ontstaat er ruimte voor iets nieuws.

-Seraphim-

 Terug
Geplaatst: 05-02-2018 23:41:12

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier