HSP begeleiding Nederland
 

In je kracht staan

ganesh-chaturthi-cover photos-for-facebook-timeline-176.jpg

Als het gevoel ontstaat om daadwerkelijk voor jezelf te kiezen in alles wat je doet en bent, ontstaat de warme kracht van de innerlijke en uiterlijke creatie. Alles begint zich anders om je heen te vormen en jij vormt alles anders om je heen.

Als we niet in onze kracht staan trekken we diverse situaties aan die de kracht juist willen gaan versterken, ook al denken wij dat het leven ons een beetje loopt te pesten omdat het vaak geen fijne situaties zijn.
 Het is een groot mysterie in het leven, de wet van de aantrekkingskracht. Het is zo liefdevol voor zichzelf dat het er echt alles aan doet om alle facetten van zichzelf openbaar te maken en expressief te uiten. Dat 'zichzelf', dat ben jij.

Het leven geeft ons, door 'onstabiele' situaties op ons af te sturen, de mogelijkheid om innerlijke nieuwe handelingen mogelijk te maken die deze kracht zullen vertegenwoordigen. Het is je innerlijke kracht van Zijn, van ‘oké-heid’, van in jezelf staan, van neerzetten wat je innerlijke voelt, van je innerlijke ruimte. Het is de stabiliteit in jezelf en die wordt daardoor geuit in de wereld. Daarnaar handelen is geen egoïsme, maar intelligentie.

Als je niet in je kracht staat heeft dat wellicht ook een onstabiele relatie en/of werkplek tot gevolg. Je maakt dan situaties mee waarin het leven je telkens opnieuw uitnodigt uit liefde voor jezelf te kiezen, jezelf te verdedigen en/of voor jezelf op te komen. Kosten wat kost, al raak je daardoor alles 'kwijt'. Kwijtraken is slechts het gezond maken van een juiste ondergrond op je eigen akker voor een nieuw seizoen. Geen bloemkolen van andere mensen meer op je heilige grond.

Het leven wil middels jou namelijk zo graag zichzelf zijn dat het de kracht mogelijk gaat maken door dergelijke situaties telkens opnieuw te scheppen. Elke keer opnieuw een liefdevolle uitnodiging voor ons, ook al doet het soms erg pijn.

Als dat niet meer nodig is, wanneer de stabiliteit geleefd wordt, zal een rustiger vaarwater ontstaan. Zowel in relaties als op de werkvloer. Het leven heeft zijn schijnbare doel bereikt.

Ervaar deze uitnodigingen, al zijn ze soms zwaar, pijnlijk en onduidelijk. Alles is een uitnodiging van het leven om zoveel mogelijk facetten die je in je starterspakket bij de geboorte hebt meegekregen, te openbaren. Dat wil het leven dat jij bent. Het wil uniek zijn, middels jou.

Hoe prachtig is dat?

Je BENT al goedgekeurd. Anders was je er niet.
Deze goedkeuring is als een kracht op zichzelf.
Wees het, voel het, omarm het en straal het.

Er is niemand zoals jij in de eenheid die we zijn.
Je hoeft en kan niemand anders zijn.
Dat is juist jouw kracht.

Leef de ingrediënten van je eigen starterspakket.

Uit het boek Zijnspiraties (5,50 euro).

 Terug
Geplaatst: 11-07-2017 10:36:29

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier