HSP begeleiding Nederland
 

Wijsheid

18508-earth-eye 2.jpg

Wijsheid is reageren en handelen vanuit daadwerkelijk inzicht.

Inzicht ontstaat vanuit waarachtig besef. Vanuit woordenloze helderheid. Vanuit doorzien en doorvoelen. Vanuit dat gaat een innerlijk licht branden.

Wijsheid ontstaat door het openlijke zelfonderzoek naar wie je Bent door je onechte zelf tegen te komen en te laten ineenstorten middels de kracht van kwetsbaarheid en oprechte liefde.

Moed is hierbij onmisbaar om het onechte, destructieve, vaak als een open wond gekwetst ego te kunnen doorzien. Zonder moed en zonder inzicht zal het valse ego handhaven en zijn innerlijke macht willen uitbreiden naar uiterlijke macht.

Reagerend vanuit pijn, reagerend vanuit onwetendheid (jij doet mij pijn dus doe ik jou ook pijn), reagerend vanuit zelfverrijking ten koste van alles en iedereen probeert het ego zijn illusoire tijdelijke positie te behouden om het gevoel van een iemand te mogen zijn te kunnen ervaren. Het reageert vanuit pijn. Het reageert vanuit oncontroleerbare kinderlijke emoties dat het tegenovergestelde van wijsheid laat zien. Het heet geestelijke en gevoelsmatige armoede.

Wijsheid zal deze stuiptrekking van het ziekelijke denken doorzien en de keuze schenken aan het hart om te reageren en te handelen. Maar daar is inzicht voor nodig, evenals gevoelens voor saamhorigheid, verbinding, eenheidsbeleving en universele liefde.

Helaas hebben juist de meeste wereldleiders op deze planeet de minste wijsheid.

 Terug
Geplaatst: 24-06-2017 13:45:29

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier