HSP begeleiding Nederland
 

Acceptatie

10996995_816251451756051_5062427230370528774_n.jpg

Door een dominante opvoeding kunnen we gehoord en geleerd hebben dat we niet oké zijn. De ander was beter, of meer aanwezig, drukker, mooier, grappiger, of je stelde je altijd aan zeiden ze, of je werd gepest, ontkent, vermeden, niet gezien en niet gehoord of letterlijk telkens pijn gedaan. Zo logisch dat we dan die versie die anderen over ons hebben gaan geloven en vervolgens na langere tijd vanbinnen gaan voelen om het daarna helemaal te worden... De versie van de door anderen gemaakte jij is gevormd. Het is als klei. Het is hard gemaakt en door anderen in hun vorm gegoten. Het heeft alleen niks met jou te maken. 

Oorspronkelijk is er echter nergens iets mis. Zonder de onbewustheid, eigen pijnen en onkunde van die anderen die je geprogrammeerd hebben BEN je gewoon. Je bent gewoon jij met alle knoppen, toeters en bellen die bij jouw karakter, vorm en persoonlijkheid op het levenstoneel horen. Daarin bestaat er geen goed of fout echter slechts jouw weergave van jou. En daar is er maar een van. Van jouw oorspronkelijkheid, je natuur, je echtheid en spontaniteit. Dat wil alleen maar toegelaten en tot uitvoer gebracht worden. 

Alleen jij zelf kan dat doen doordat er innerlijk een 'ja' in je ontstaat om jezelf echt te gaan laten zien en horen. Kosten wat kost. Gewoon omdat je BENT. 

Omdat er altijd van alles twee kanten bestaan heeft iedereen ook mooie en minder mooi beoordeelde kanten. Je bent dan precies zo, zoals het zijn moet. Je bent de verschijning van liefde omdat liefde niets uitsluit. De gevormde zware jas van anderen wordt dan niet gedragen. Dat leeft luchtig en je huppelt iets makkelijker het leven door. 

Het gaat er niet om of je er mag zijn. Het gaat erom dat je gevoelsmatig beseft dat je er al BENT. Al jaren. 

Het leven zelf heeft je al die tijd al onvoorwaardelijk geaccepteerd. Moeiteloos en totaal welkom. 

Je BENT al toegelaten. Je hebt je geboortediploma al in je zak. Anders was je er niet geweest. 

Als alles eenheid is, zijn wij zonder jou niet compleet. 

Dank dat jij er bent.

 Terug
Geplaatst: 24-06-2017 13:34:47

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier