HSP begeleiding Nederland
 
Foto Manon Zennor.jpg

Alkmaar - Manon Castricum - Hypnotherapeut, psychosociaal therapeut, HSP-begeleider

Persoonlijk 

Mijn naam is Manon Castricum, hypnotherapeut, psychosociaal therapeut en HSP-begeleider. Het onbewuste fascineert mij enorm en elke keer is het bijna magisch wat er allemaal in beweging gezet kan worden.

Naast het mooie vak van hypnotherapeut ben ik ook docent, examinator en afstudeeropdrachtbegeleider bij Academie Hypnos voor de opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie. En verzorg ik verschillende trainingen voor de kinderopvang.
 

Visie

Ik ga ervanuit dat wanneer je geboren wordt, je alle mogelijkheden met je meedraagt. Je bent nog puur en onbeschreven. Gaande het leven doe je ervaringen op, positieve maar ook negatieve. Al deze ervaringen worden opgeslagen in je onbewuste. Deze ervaringen maken hoe jij je voelt, gedraagt en reageert. 

Tijdens mijn werkperiode in de psychiatrie is de vraag “hoe komt het dat iemand is zoals hij is?” ontstaan, die een grote passie en interesse in de mens losmaakte. Ik zag hoe kwetsbaar de mens kan zijn. Daarnaast heb ik jarenlange ervaring in de kinderopvang en heb ik met de ‘schatten’ van het leven mogen werken. Hier heb ik bij vele kinderen gezien hoe het bouwen van het (emotionele) fundament verloopt. 

Door de verschillende kanten te belichten heb ik veel kennis op gedaan over emotionele veiligheid en hechting van het jonge kind. Ik zie het jonge kind als een spiegel van jezelf. Jouw eigen pijnen en gevoel wordt gespiegeld, waarbij ik erin geloof dat gedrag een uiting van liefde is of een vraag om liefde, bij jong en oud. Door met je eigen pijnen, ervaringen en gevoel te werken, werk je direct aan het fundament van je kind. Dit maakt dan ook dat ouders van het jonge kind één van mijn specialisaties is binnen mijn praktijk. 


Specialisatie

Wanneer je bij mij in de praktijk komt werk ik afgestemd op jou. Jouw hulpvraag, gevoel en ervaring staan centraal. Waarin ik je begeleid en een veilige ruimte creëer zodat jij aan je oude pijnen, gevoel, overtuigingen en ervaringen kan werken. 

Naast dat iedere hulpvraag welkom is heb ik binnen mijn praktijk heb ik extra aandacht voor:

 • Hoogsensitiviteit (HSP)
 • Ouders (Van het jonge kind)
 • Zwangerschap

Kennismakingsgesprek

Ik kan mij goed voorstellen dat je eerst kennis wilt maken om na te gaan of het goed voelt. Een kennismakingsgesprek duurt maximaal 30 minuten en kan per telefoon, beeldbellen of natuurlijk bij mij in de praktijk. 


Opleidingen en trainingen 

 • Hypnotherapie en psychosociale therapie (incl. PSBK), Academie Hypnos, Voorthuizen
 • Werken met ouders en de relatie met hun kind(eren), Academie Hypnos, Voorthuizen
 • Sociaal Panorama I & II, Academie Hypnos, Voorthuizen
 • Opvoedcoach, Civas, Haarlem
 • Leergang HSP begeleider, Instituut EszenzZ, Wervershoof
 • Ik (er)herken dat ik hooggevoelig ben (Innerlijk Kind), Instituut EszenzZ, Wervershoof
 • Train de trainer Werken met baby’s, Edux

Lidmaatschap en vergoedingen

Ik ben aangesloten bij:

 • NBVH, Nederlandse Beroepsvereniging van hypnotherapeuten
 • HSPBN, HSP begeleiders Netwerk Nederland

Hypnotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering onder de noemer alternatieve geneeswijzen of alternatieve zorg. Er wordt geen beroep gedaan op het eigenrisico.

Ben je aanvullend verzekerd en wil je weten welk deel jouw zorgverzekeraar vergoed? Dan kan je het beste contact opnemen met jouw zorgverzekeraar. 

Je bent zelf verantwoordelijk voor declaratie van de factuur bij de zorgverzekeraar. 

Kosten

Intakegesprek van ongeveer anderhalf uur € 120,-

Consult van één tot anderhalf uur € 120,-

Pakket, 5x consult (inclusief intakegesprek) € 537,50. Bij het afnemen van een pakket dient het bedrag in één keer te worden betaald. 

Hypnotherapie en psychosociale therapie zijn vrijgesteld van BTW.

 

Neem contact op met Manoin Castricum: 

Manon Castricum

Zennor

Website: www.zennor.nl

E-mail: info@zennor.nl

Telefoon: 06-10194916

Facebook

Instagram

 

Mijn praktijk is gevestigd in het mooie pand van De OndernemersTuin (voorheen VSM) in Alkmaar.