HSP begeleiding Nederland
 
Monique Velle.jpg

Hoorn - Monique Velle - Gecertificeerd HSP begeleider, life coach, bewustzijnscoach

Persoonlijk
Als jong kind werd ik in mijn beleving niet goed begrepen waardoor er allerlei lichamelijke klachten uit voortvloeiden zoals nachtelijk overgeven, buikpijn en migraine. Nadat ik aan mezelf ging werken deed ik later allerlei interessante opleidingen en kwam ik bij Instituut EszenzZ terecht voor de opleiding HSP begeleider. Voor mij een verademing met allemaal gelijk gestemde mensen. Op dat moment ging er een wereld voor me open ik ben "hoogsensitief", Heel fijn om daar bewust van te zijn en nu zeer fijn om ermee te mogen werken.

Visie

Als ervaren HSP coach help ik je graag bij het leren omgaan met je hoogsensitiviteit of als je wilt weten of je zelf een HSP (Hoog Sensitief Persoon) bent. Door meer inzicht te krijgen in je hooggevoeligheid, wat het voor jou betekent en wat je ermee kunt, zal er een acceptatieproces op gang komen wat zal zorgen voor meer rust. Je zelfvertrouwen en stemming zullen verbeteren en je zelfveroordeling zal afnemen. Tevens ga je met jezelf aan de slag met veel praktische handvatten en tools.

Werkwijze

Loop je even mee?

Dat is wat een coach onder andere doet, een poosje meelopen met iemand. Allereerst door stil te staan. Tegenstrijdig? Dat lijkt zo. Soms heb je het nodig of er behoefte aan om stil te staan bij jezelf, je leven. Je loopt vast in je werk of je gezin, je hebt te weinig energie, je zou ander werk willen of anders in je werk willen staan. Dan kan het nodig zijn om iemand in te schakelen.

Als coach help ik je om bij jezelf stil te staan, houd ik je een spiegel voor, stel je belangrijke vragen om helder te krijgen welke ontwikkeling gewenst is en hoe je jezelf in beweging kunt zetten. Ik loop met je mee in je ontwikkeling, volg je aandachtig en steun je in de stappen die je zet met als doel dat je zonder mij weer verder kunt.

Een coachingstraject bij mij kun je onderverdelen in drie fasen. Fase 1 is de kennismaking en intake, fase 2 de gesprekken en in fase 3 evalueren we en kijken we vooruit.

Fase 1

Je leest mijn website uit nieuwsgierigheid of omdat je een coach zoekt en je je herkent in de vragen. Je mailt of belt me om een vrijblijvend kennismakingsgesprek af te spreken. Tijdens het kennismakingsgesprek onderzoeken we je coachvraag, leg ik uit hoe ik werk en wat ik je te bieden heb. 

Fase 2

We starten met het coachingstraject. Dat bestaat meestal uit vijf tot tien gesprekken. De gesprekken vinden plaats met een tussenpoos van een, twee of meer weken, al naar gelang het proces. Vaak zijn aan het einde van het traject de periodes tussen de gesprekken wat langer. Je maakt van elk gesprek een verslag en stuurt dat voor het volgende gesprek naar mij. Daarnaast ga je altijd met bij jou passende, concrete werkpunten aan de slag. Tussendoor evalueren we of we nog op het goede spoor zitten.

Fase 3

Tijdens het laatste gesprek blikken we terug en kijken we naar de toekomst. In de meeste gevallen is één traject voldoende om verder te kunnen. Soms komt uit een coachingstraject een vervolgvraag voort en dan is het natuurlijk mogelijk om een nieuw traject te starten.

De individuele coaching vindt plaats in de praktijk van Hsp coach Hoorn op de Sonckstraat Hoorn.

Specialisaties

 • Live/bewustzijn coach
 • Gelaatkundige
 • Lichaamsleer
 • Communicatie style
 • Huidspecialist

Opleidingen

 • Communicatie stylen
 • Lifecoach
 • Bewustzijncoach
 • Medische, psychosociale basiskennis
 • Gelaatkunde/psychognomie
 • HSP coach/ gecertificeerd HSP begeleider
 • BMR Therapie

Lidmaatschap

HSP Begeleiding Nederland.

Kennismaking

Ben je als HSP op zoek naar de juiste coaching in Hoorn? Door mijn ruime ervaring en mijn eigen hooggevoeligheid kan ik je voorzien van de inzichten en handvatten die je nodig hebt. Je leert je HSP-zijn accepteren en gebruiken als jouw eigen unieke kracht. Ook als je buiten Hoorn woont is HSP coaching mogelijk via bijvoorbeeld beeldbellen. Neem contact met mij op voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

Neem contact op met Monique Velle:

Website: www.hspcoach-hoorn.nl.
E-mail: info@hspcoach-hoorn.nl.

HSP coach-Hoorn
Sonckstraat 19
1623 JH in Hoorn
Telefoon: 06 132 421 09