HSP begeleiding Nederland
 
Sylvia Roovers.jpg

Tilburg - Sylvia Roovers - Begeleiding & coaching bij hooggevoeligheid, burn out en loopbaanadvies

Persoonlijk

Na jarenlang gewerkt te hebben als Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP ben ik in 2012 gestart met mijn eigen praktijk Sylvia Roovers coaching en advies. Met veel plezier en passie ondersteun ik mijn cliënten om hun kracht en talenten te ontdekken en van daaruit voluit te leven en te werken. Hierdoor komen ze weer tot bloei, zijn ze een relaxter mens en ervaren ze meer kwaliteit van leven. In het bijzonder begeleid ik (hoogopgeleide) hooggevoelige mensen om hun hooggevoeligheid als kracht te gaan ervaren en inzetten en de lasten te verminderen. 

Visie

Ik geloof dat iedereen uniek is en dat wanneer je volledig gaat staan voor wie jij bent, je mogelijkheden ongekend zijn. Helaas ontmoet ik nog te veel mooie mensen die leven vanuit onzekerheid en de verwachtingen van anderen; mensen die het enorm waard zijn en met hun gevoelige karaktertrekken de wereld een stukje mooier kunnen maken. Vaak laten zij zich leiden door de 'automatische piloot' en een mentaliteit van 'nooit goed genoeg'. Hierdoor is het leven in het hier en nu geen optie en verzanden mensen in piekergedachten of doemscenario's (om maar niet te hoeven voelen). Een leven van doen, doen, doen, waarbij er onvoldoende rust en tijd voor zichzelf wordt ingebouwd om na te gaan of zij echt naar hun waarden leven. Men raakt steeds verder verwijderd van het eigen gevoel en wat werkelijk goed voelt. Vandaar dat ik ernaar streef om (hooggevoelige) professionals te begeleiden om het beste uit zichzelf te halen, te leren om afstand te nemen van belemmerende gedachten en gevoelens en flexibel mee te bewegen met de golven van het leven. Om op die manier een waardevol leven te leiden voor zichzelf en betekenisvolle mensen en doelen om zich heen.

Specialisatie

Mijn specialisatie vormt de combinatie van HSP en werk. Ik begeleid jou bij jouw reïntegratie of het omgaan met spanningsklachten. Onderdeel daarvan is het leren omgaan met je hooggevoeligheid door hier bewuster van te zijn en te leren meer van binnenuit te leven. Veel HSP-ers zijn het contact met hun belangrijkste bron, hun gevoel, verloren of maken hier niet goed gebruik van. Ik breng je weer in contact met wat je eigenlijk wilt, van binnenuit en wat echt belangrijk voor je is. Op de lange termijn en niet alleen op de korte termijn, ingegeven door angst, twijfel of onzekerheid (dat wat je mind allemaal tegen je roept). Daarnaast help ik je desgewenst bij het vinden van ander werk of het verkrijgen van inzicht in wat bij jou en jouw waarden past. De basis van mijn begeleiding vormt vrijwel altijd de Binnen-buitenwereld methode voor HSP-ers gecombineerd met principes vanuit ACT en (psychologische) oefeningen. Waar zich chronische patronen voordoen die zich moeilijk laten doorbreken, maak ik gebruik van IEMT om deze op gevoelsniveau te doorbreken. Op deze manier bied ik een compleet pakket aan dienstverlening, wat afgestemd wordt op jouw behoefte en ontwikkeling.

Opleidingen

  • Psychologie, met afstudeerrichting Gezondheid & Omgeving
  • Life coach
  • Leergang HSP begeleider
  • Basisopleiding ACT (Acceptatie en Commitment Therapie)
  • IEMT practitioner (IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy en is een methode die intens negatieve gevoelens neutraliseert of anders opslaat in het geheugen. Daarnaast werkt IEMT goed bij identiteitskwesties en het updaten van identiteitsdelen.) 

Lidmaatschap

Ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) als Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP.

Kosten

Mijn particuliere tarief bedraagt € 115,00 voor anderhalf uur begeleiding en tussentijdse (korte) overlegmomenten.

Voor scholieren, studenten en in bijzondere situaties hanteer ik een aangepast tarief van € 95,00 per sessie. 

Bij veel van mijn cliënten wordt het traject vergoed door de werkgever. Wanneer dat niet het geval is, dan zijn er via de belastingdienst mogelijkheden voor een gedeeltelijke vergoeding. 

Ik word niet vergoed door zorgverzekeraars.

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is gratis en duurt driekwartier. In dit gesprek leer ik jou en de thema's waaraan je wilt werken graag beter kennen en onderzoeken we samen welke aanpak het beste bij jou past. Mijn begeleiding is altijd maatwerk!

Neem contact op met Sylvia Roovers:

e-mail: sylvia@rooverscoaching.nl.

website: www.rooverscoaching.nl.

telefoon: 06 53 29 86 62.