HSP begeleiding Nederland
 
Geraldine Groot.jpg

Amsterdam/Landsmeer - Geraldine Groot - Loopbaancoach voor hooggevoeligen

Persoonlijk

Hoe kun je je hooggevoeligheid tot jouw kracht maken, zorg je ervoor dat je in je werk vitaliteit en zingeving ervaart, en zorg je voor tijd voor jezelf waarin je kunt opladen? Dit zijn de thema's waarin ik je als loopbaancoach en gecertificeerd HSP begeleider kan ondersteunen.

Loop je vast in je huidige baan omdat er geen erkenning en begrip is van je hooggevoeligheid? Of wil je graag jouw passie kwijt in je werk maar weet je niet hoe? Of weet je juist helemaal niet wat voor werk bij jou past en waar je passie ligt, en wil je dat gaan onderzoeken? Lees dan verder.

Graag begeleid ik jou als HSP'er in je persoonlijke zoektocht naar vitaliteit en zingeving. Ik bied ondersteuning om je huidige werk meer op maat te maken, kan je in een loopbaantraject coachen naar een loopbaan die bij jou past, en bied hsp-trajecten waarin je leert om je hooggevoeligheid tot een kracht te maken. Het uiteindelijke doel is dat je in je drukke leven vol met verplichtingen in werk en gezin, ervaart dat je energie hebt, eigen keuzes maakt, aan jezelf toekomt, en kunt genieten van je leven!

Visie

Ieder mens wil ergens bij horen en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat levert een gevoel van zingeving op en geeft je energie. Onderzoek waar jouw hart ligt en hoe jij je leven wilt invullen - dat kan gaan om bepaalde werkzaamheden maar ook om een bezigheid waar jij energie van krijgt. Ieder mens is uniek. En ieder mens levert een unieke bijdrage aan onze samenleving.

Ontwikkel je hooggevoeligheid tot een kracht. Door goed voor jezelf te zorgen en te ontdekken wat jij nodig hebt, ontstaat er de vrijheid om je eigen keuzes te maken.

Opleidingen

In 2017 heb ik de opleiding HSP Begeleider bij Instituut Eszenzz succesvol afgerond.

Als re-integratiebegeleider en jobcoach heb ik al 8 jaar ervaring in het begeleiden van volwassenen - meestal vanuit een uitkeringssituatie - naar en in werk. Daarnaast heb ik meerdere trainingen gevolgd, o.a. Socratisch coachen, Mindfulness, Motiverende gespreksvoering.

In opleiding en werkervaring ben ik breed georiënteerd, en daardoor heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van loopbaan en werk. Na een secretaresse-opleiding bij Schoevers en een voltooide studie Nederlands Recht heb ik jarenlang in de commerciële sector gewerkt. Daarna heb ik de PABO gedaan en in het onderwijs gewerkt, zowel voor de klas als in ondersteunende functies. Een master autisme-specialist gaf me toegang tot een functie als jobcoach en trajectbegeleider, waarin ik veel ervaring heb opgedaan in de begeleiding van volwassenen in en naar werk. Dat werk doe ik nog steeds, naast mijn eigen coachingspraktijk bij Eszenzz, als coach voor hooggevoeligen in werk en gezin.

Specialisatie

* Coaching in werk en reintegratie
Ik kan je ondersteunen als je problemen ervaart op het werk. Dat kan zijn op het gebied van grenzen aangeven, communicatie met leidinggevenden of collega's, time management, balans tussen werk en thuis, etcetera. 
Als je op dit moment ziek thuis zit en je moet zo langzamerhand weer gaan werken, en je wilt daarover in gesprek met een professional, neem dan ook contact met mij op. Ik kan je ondersteunen in het langzaam weer opbouwen van je werkzaamheden.

* Loopbaantraject:
Wil je onderzoeken wat voor werk (betaald of onbetaald) goed bij jou past en wat jou energie geeft?
En wil je een concreet actieplan voor je loopbaan voor de komende jaren?

In dit traject gaan we onderzoeken wat jouw meest vitaliserende loopbaanperspectief is. Bezieling en vitaliteit zijn de kernbegrippen - wat raakt jou in hart en ziel, en wat geeft jou energie? 
We gaan ont-dekken wat jouw passie en missie is in het leven en hoe je deze kunnen realiseren. Wat is jouw unieke bijdrage aan de maatschappij? Je verkrijgt inzicht in jouw vaardigheden, kwaliteiten en talenten, en je wordt je bewust van je valkuilen en innerlijke hindernissen. In ongeveer zes sessies werken we toe naar een steeds concreter loopbaanplan, en krijg je jouw persoonlijke verlanglijst op werkgebied helder. Daarmee gaan we op onderzoek in de arbeidsmarkt en gaan we alle bevindingen concretiseren wat betreft branche, organisatie en functie. Uiteindelijk heb je een heldere profielschets en een actieplan voor je loopbaan waar je de komende jaren mee verder kan!

* HSP-traject:
Wil je inzicht in jouw hooggevoeligheid?
We beginnen in deze leergang met bewustwording, en van daaruit naar een andere levenshouding die jou rust en geluk geeft. Je leert om je hooggevoeligheid tot een kracht te maken, en de kwaliteit van je sensitiviteit te gebruiken. De last van de prikkels vermindert wanneer je uitgaat van je eigen basis, je centrum. Je raakt niet langer overspoeld door alle prikkels van de buitenwereld of door alle gedachten die ons de hele dag zo be─Ćnvloeden. Het gaat over keuzes maken die goed voelen voor jou. En dat levert je veel vrijheid op!

Kennismakingsgesprekken

Elke vrijdagmiddag is er de mogelijkheid om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek te hebben. Bel of mail voor verdere informatie of om een afspraak te maken.

Kosten

* Loopbaan-traject
Dit traject beslaat 6 tot 8 sessies van anderhalf uur. Tussen de afspraken door werk je zelf aan een aantal opdrachten, daardoor besteden we onze tijd in de sessies zo productief mogelijk. 
Tarief: 120,00 euro per sessie.

* HSP-begeleiding: coaching gericht op jouw ontwikkeling als hooggevoelige. Leer jezelf als HSP'er kennen, ontwikkel jouw kracht en talenten, werk aan je eigen 'handleiding' en aan 'ik-versterking'. Tarief: 80 euro per uur.

* Coaching bij stress en burn-out
Indien je problemen ervaart in je werk, of je bent ziek uitgevallen, maak dan een afspraak met mij. In gesprekken en middels opdrachten krijg je veel inzicht en praktische handvatten om problemen aan te pakken en te herstellen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: inzicht in stressfactoren, balans tussen draaglast en draagkracht, energiehuishouding, passende werkzaamheden, time management, grenzen aangeven, communicatie met collega's en leidinggevenden.
Tarief: 80,00 euro per uur.

Neem contact op met Geraldine Groot:

Geraldine Groot
E-mail: geraldine@dehooggevoeligevrouw.nl
website: www.dehooggevoeligevrouw.nl
Telefoon: 06 29 12 04 34
* Praktijk ook in Wormer