HSP begeleiding Nederland
 
Alexander Verbree.jpg

Nieuw-Vennep - Alexander Verbree - hsp begeleider, psycholoog, integratief-, en relatietherapeut

Persoonlijk

Sinds 2012 heb ik als psycholoog en integratief therapeut mijn eigen praktijk in Nieuw-Vennep. Voorheen heb ik gewerkt als beleidsonderzoeker bij verschillende overheidsorganisaties en onderzoeksbureaus. Interessant werk maar het staat erg ver van de mensen zelf. Daarom heb ik ervoor gekozen het roer om te gooien en heb ik me omgeschoold en ben ik mijn eigen praktijk begonnen.

Visie

Hoogsensitiviteit is een eigenschap net als introversie of extraversie dat zijn. Ik heb begrepen dat zo’n 15-20% van de mensheid een hogere mate van gevoeligheid hebben. Uitzonderlijk is het dus niet. Wat wel uitzonderlijk is, is dat de eigenschap tot zo’n 30 jaar geleden niet is onderkend. Wat ik merk is dat wanneer mensen de eigenschap bij zichzelf onderkennen en erkennen dat men vanaf dat moment ook meer de kwaliteiten kunnen gaan ervaren. Ik help graag in dat proces.

Werkwijze

Specifiek voor hooggevoeligheid/hoogsensitiviteit en HSP bied ik de leergang die is ontwikkeld door instituut Eszenzz. Uiteraard kan dit worden aangevuld met andere expertise die ik in de loop der jaren heb opgedaan.

Specialisatie

Naast de leergang ben ik opgeleid als integratief therapeut. Hiernaast kun je bij mij terecht voor relatietherapie (EFT). Meer informatie over mijn andere specialisaties vind je op mijn website (https://psycholoog-nieuw-vennep.nl).

Opleidingen

  • Psychologie (Universiteit Leiden, afgerond in 2000)
  • Integratieve psychotherapie (4 jaar) (Nederlandse Academie voor Psychotherapie, afgerond in 2015)
  • Leergang HSP begeleider (Instituut Eszenzz, gecertificeerd in 2014)
  • EFT basistraining (afgerond in 2016)
  • Tafelopstellingen 1 (afgerond in 2016)
  • EMDR-i (Nederlandse Academie voor Psychotherapie, afgerond in 2017)
  • Werkstress, burnout en overspanning (RINO Amsterdam, afgerond in 2018)

Lidmaatschap

  • VIT (510.17.A)
  • RBCZ (205071R)
  • EFT Nederland

Kosten

Een sessie duurt ongeveer 60 minuten. De kosten zijn 85 euro voor individuele therapie (95 euro 's avonds)

De sessies worden vaak (gedeeltelijk) vergoed via de aanvullende verzekering (zie www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychotherapie). Je betaalt GEEN eigen risico.

Kennismakingsgesprek

Eén middag (meestal dinsdag) in de maand geef ik de mogelijkheid om gratis kennis te maken. Neem hiervoor telefonisch contact met me op, indien je daar gebruik van wilt maken (tel 06-30090876). 

Neem contact op met Alexander Verbree:

Alexander Verbree

Website: psycholoog-nieuw-vennep.nl

E-mail: praktijk.verbree@ziggo.nl

Telefoon: 06-30090876