HSP begeleiding Nederland
 
Greet Rekelhof.jpg

Amstelveen en De Kwakel - Greet Rekelhof - Hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid

Persoonlijk

Mijn naam is Greet Rekelhof (1959) eigenaresse van Hsp-atelier (gelegen in De Kwakel, nabij Uithoorn en Nieuwveen).

Ik ben moeder van twee prachtige volwassen kinderen en getrouwd met mijn man Hans. 
Wij hebben samen een atelier waar ik als psychotherapeut werkzaam ben. 
Daarnaast geef ik les en therapie middels kunstzinnige vorming.

Ervaring

Ik heb zeer veel ervaring in het begeleiden van mensen die meer in hun eigenheid willen leven. Lange tijd ben ik werkzaam geweest in het onderwijs binnen allerlei lagen van de organisatie en vanaf 2004 ben ik naast mijn functies in het onderwijs werkzaam in mijn eigen praktijk
Sinds 2015 heb ik mij volledig verbonden aan mijn praktijk.

Hooggevoelig / hoogopgeleid

Voor mij zijn hooggevoeligheid en leergierigheid een essentiële delen van mij. 
Gaandeweg in mijn leven heb ik mij kunnen verbinden met de kracht van hooggevoeligheid en ervaar ik nu dagelijks de kwaliteit ervan. 
Ik kan vanuit al mijn opgedane ervaring en mijn vanuit mijn eigen ervarings deskundigheid jou op een voor mij heel natuurlijke manier begeleiden.
Ik ben invoelend en zal jou respectvol en direct spiegelen, waardoor je meer bij jouw eigen wezenlijke zelf kunt komen.

Aards en spiritueel

De natuur is voor mij een wezenlijk deel van mijn leven waar ik graag goed voor zorg. Ik heb goed contact met de aarde en kan mij ook goed verbinden met mijn spirituele kant. Een hele fijne en waardevolle combinatie waar ik met al mijn talenten en passie dit prachtige werk kan doen.

Visie

Wie ben jij?

Mijn visie is dat het leven bedoelt is om vanuit eigenheid en diversiteit je te verbinden met jouw ziels missie.
In eerste instantie met jouw eigen kern.
Wat maakt jouw levenspad speciaal? Waarin blink jij uit? Wat zijn jouw levenslessen en waar zitten de blokkades? 
Iedereen is uniek en anders dan de ander. Het is heel belangrijk om te weten wat wel en wat niet passend is voor jou als individu.

Bij welke potentiële delen van jouw persoonlijkheid kom jij uit wanneer alle ballast is ontdaan en je jezelf mag ontwikkelen naar jouw wezenlijke kern. 
Dit is een weg van bewustwording. Deze gaat door emoties, langs levenslessen en blokkades waar ik je graag mee help om deze op te ruimen.

Het geeft enorm veel vrijheid en ontspanning wanneer je vanuit jouw eigen intuïtie kunt gaan leven. 
Je zult ervaren dat er zoveel meer gemak en vanzelfsprekendheid ontstaat in alles wat je doet. 
Ik gun het ieder mens, ongeacht leeftijd, achtergrond of opleidings niveau.

Mijn ervaring is dat mensen er soms na een lange periode van struggelen en burn-out achter komen dat hooggevoeligheid de kern van hun ongemak is. Niet zelden vragen ze mij: "Maar kan ik dan nog wel leren hier anders mee om te gaan?" Ik zou zeggen; Juist wel, want jij bent super gemotiveerd om te leren. 
Daarnaast is er een steeds jongere groep mensen die de methode komen doen, waar ik natuurlijk heel blij van word. 
Wanneer je eenmaal geleerd hebt om vanuit het contact met jouw wezenlijke kern te leven, gaat je dat zoveel geven. Dat gun ik iedereen.
We hoeven niet eerst te struikelen om dan pas op te staan.

Jij mag er zijn!

Specialisme

Hooggevoelig / hoogbegaafd (ervarings deskundig).

Veel ervaring opgedaan met clienten op het gebied van:

  • ASS ADD ADHD 
  • Burn-out
  • Beelddenken
  • Dyslectie
  • Sexueel misbruik

Kennismakingsgesprek

Je kunt je vrijblijvend aanmelden voor een kennismakingsgesprekje waarbij we afstemmen of we een klik voelen.
Dat is altijd belangrijk bij behandelingen, voor jou als HSP-er is dit van essentieel belang. Dit is kosteloos.

Essentiële Opleidingen en trainingen

Vrouwenkracht academie.
Tamara Beekmans: Jaar voor de hooggevoelige / hoogopgeleide vrouw.
Coach opleiding "vrouwenkracht academie” ( 2019/2020.

Anna Verwaal : fromwomdtoworld ( de betekenis van onze geboorte in-print in het leven).

Instituut EszenzZ
Antoine van Staveren: Gecertificeerd HSP begeleider.

Con-Amore: 
(Albert Jansen) MBK ( medische basiskennis) suma cum laude .

PSBK ( psychosociale basiskennis) suma cum laude.

Kolam: Therapeut middels beeldtaal ( zowel voor kinderen als voor volwassenen)

Aangesloten bij

VK >Vrouwenkracht/mannenkracht
HSP begeleiders > EszenzZ
CAT > Complementair Alternatief Therapeuten
RBCZ > Ring Beroepsgenezers Complementaire Zorg
VT > Vereniging Tekentaal

Vergoedingen

Mijn therapeutische diensten worden door veel verzekeraars vergoed via de prestatie code van kunstzinnige therapie 24502.
Daarvoor dien je wel aanvullend verzekerd te zijn en moet je zelf bij jouw verzekeraar navragen zij deze code vergoeden.

Neem contact op met Greet Rekelhof:

Greet Rekelhof

info@hsp-atelier.nl

atelier13b@live.nl

www.atelier13b.nl

www.hsp-atelier.nl

06 517 914 47

 
Marianne Blok-Meijer.jpg

Amstelveen - Marianne Blok-Meijer - Gecertificeerd HSP begeleider, verlies- en rouwtherapeut

Persoonlijk 

Mijn naam is Marianne Blok-Meijer (1976). Als geregistreerd verlies- en rouwtherapeut bied ik persoonlijke en deskundige begeleiding bij uiteenlopende hulpvragen rondom verlies en rouw.

Ooit gooide ik het roer om, omdat het pad richting leidinggeven niet genoeg bij me bleek te passen - liever gaf ik mensen begeleiding. Daarom ontwikkelde ik mij verder als maatschappelijk werker en vervolgens als rouwtherapeut. 

Ik woon met mijn man en onze 2 katten in Amstelveen. Mijn hobby's zijn tuinieren, schrijven, fotograferen, lezen en muziek luisteren. Op Instagram (@Blokmeijerrouwtherapie) combineer ik schrijven en fotograferen met het thema rouw.

Visie

Als verlies- en rouwtherapeut is het mijn missie om mensen met een verlieservaring te helpen om weer tot bloei te komen, om de zonzijde van het leven weer te kunnen ervaren. 

Mijn begeleiding is gericht op hulpvragen na verlies in de breedste zin van het woord. Rouw hoort bij het leven. Het is de keerzijde van liefde, van dat waar je aan gehecht bent. Bij rouw denken we al gauw aan het overlijden van een dierbare, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om het verlies van je relatie, baan of bedrijf, gezondheid of het krijgen van een miskraam. Soms zorgt een verlies voor een domino-effect in je leven, en is er sprake van gestapelde verliezen.

Een betekenisvol verlies zorgt voor een breuklijn in je leven, er is een tijd ervoor en een tijd daarna. De rouw die daarbij hoort doet een groot beroep op je veerkracht, zeker als er sprake is van gestapelde verliezen. Ik zie rouw niet als ziekte, maar als het aanpassingsproces wat nodig is om na verlies weer verder te kunnen met het leven, met behoud van de mooie herinneringen en levenslessen.

Ik kan je daarbij helpen – je moet het zelf doen, maar dat hoeft niet alleen.

Vanuit een rijkgevulde ‘gereedschapskist’(denk aan bijvoorbeeld de Empty chair techniek, narratieve of creatieve methodes, zingevende gespreksvoering, tafelopstellingen, Focusing, Voice Dialogue, mindfulness technieken en uiteraard het therapeutische gesprek) onderzoek ik samen met jou wat je het beste helpt om om te kunnen gaan met de moeilijkheden die een groot verlies met zich meebrengen. Soms is het helpend om een huiswerkopdracht te doen, bijvoorbeeld een schrijfopdracht. Een partner- of gezinsgesprek behoort ook tot de mogelijkheden, ik kan systemisch werken.

Ik vind het belangrijk om je te helpen op een plek die voor jou goed voelt. Daarom werk ik ambulant, wat betekent dat ik bij je thuis kan komen. Daarnaast kan ik gebruik maken van een fijne praktijkruimte. Een andere mogelijkheid is een sessie in de buitenlucht (wandelcoaching) of via beeldbellen. Ik ga uit van de eigen kracht van mensen en wil een traject niet langer laten duren dan nodig is. 

Ik vind het belangrijk dat mijn begeleiding voldoet aan de hoogste kwaliteitscriteria. Daarom ben ik aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (N.F.G.).

Specialisatie

Voor hoogsensitieve mensen kan rouw bijzonder intensief zijn, als gevolg van de aard van het beestje. Het helpt als je daarbij hulp kunt krijgen van een hsp-gespecialiseerde therapeut. Vaak gaat het bij verlies- en rouwtherapie niet alleen over het ‘verwerken’ van verlies, maar ook over persoonlijke ontwikkeling, het verder gaan na een crisis in je leven, zingeving. Een goed begrip vanuit scholing en ervaring is van belang om jou als hoogsensitief persoon daar goed bij te kunnen ondersteunen.

Dankzij mijn werkervaring en brede scholing ben ik daarnaast gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (en hun naasten).

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend en duurt maximaal een uur. We bespreken je hulpvraag en of en hoe ik je daarbij helpen kan. Daarnaast is een goede klik heel belangrijk. 

Opleidingen en trainingen

  • HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening (Hogeschool van Amsterdam, cum laude)
  • Gecertificeerd HSP begeleider (Instituut EszenzZ)
  • Verlies- en rouwtherapie (Sociale Academie Utrecht, magna cum laude)

Lidmaatschap en vergoedingen

Ik sta als gecertificeerd psychosociaal therapeut geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Vanuit de aanvullende zorgverzekering is (gedeeltelijke) vergoeding in veel gevallen mogelijk. Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk om de kosten van psychosociale therapie te betalen uit het budget voor persoonlijke ontwikkeling/bijscholing. Informeer naar de mogelijkheden bij je werkgever. 

Kosten

Individuele begeleiding
Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos en duurt maximaal een uur. Een vervolgconsult duurt een uur en kost € 78,00 (vrijgesteld van BTW).

Een consult in de avonduren of op zaterdag is in overleg mogelijk. Hiervoor geldt een aangepast tarief. Een consult in de avonduren of op zaterdag kost € 93,00.

Wanneer het consult ambulant is (dat wil zeggen: bij jou thuis), komen daar nog reiskosten bij: € 0,19 per km. De praktijk is gevestigd in Amstelveen. Het werkgebied voor ambulante begeleiding bevindt zich in een straal van ca. 10 km rond Amstelveen: Uithoorn, Amsterdam (deels), Aalsmeer en Ouderkerk aan de Amstel. Buiten dit gebied in overleg.

Partner/gezinsgesprek
Een partner- of gezinsgesprek behoort ook tot de mogelijkheden. Een partner- of gezinsgesprek duurt 5 kwartier en kost € 100,00 ('s avonds en op zaterdag: € 120,00)

Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Neem contact op met Marianne Blok-Meijer:

web: www.blokmeijerrouwtherapie.nl.
mail: info@blokmeijerrouwtherapie.nl.
tel: 06-3399 2251.