HSP begeleiding Nederland
 
Esther van den Berg.jpeg

Westland - Esther van den Berg - Coach voor sensitieve vrouwen, hoofd & hart in balans

Persoonlijk

Mijn naam is Esther van den Berg, holistisch coach bij praktijk HartsTocht. Ik coach sensitieve vrouwen in hun tocht van hoofd naar hart. 
Leven vanuit je hart betekent voor mij in verbinding zijn met je eigen unieke weg: in balans, in liefde en in verbinding met al wat is, zodat je natuurlijk kunt ZIJN.

Voel jij het verlangen om minder vanuit je hoofd en meer vanuit je hart te leven en te luisteren naar je intuïtie? Ben je op zoek naar innerlijke rust, maar voel jij je nu vooral onrust en weet je niet zo goed welke kant je nu op moet in je leven? Heb je misschien zelfs het gevoel dat je meer aan het overleven bent dan aan het leven? En wil je graag van je sensitiviteit je kracht maken?
Dan is het coachtraject ‘krachtig sensitief’ wellicht iets voor jou!

Visie

Mijn coachmethode is erop gericht op jou (weer) in contact te brengen met de stem van je hart, dit doe ik door te werken vanuit de holistische visie. 
Holisme komt van het Griekse woord holos dat ‘heel’ betekent. Binnen de holistische visie wordt de mens gezien als een eenheid van lichaam, ziel en geest. Deze eenheid kent fysieke, mentale, emotionele en spirituele niveaus. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op de andere niveaus. Er kunnen klachten ontstaan op fysiek, mentaal, emotioneel of spiritueel niveau. Met name het lichaam is een goede graadmeter van hoe het met deze balans gesteld is: het lichaam geeft uiting aan een onbalans door een signaal af te geven in de vorm van een symptoom of klacht. Ik kijk daarom nooit naar de klacht alleen, maar ga samen met jou op zoek naar de oorzaak van je klacht of de onbalans die jij ervaart.

Het is mijn intentie om in alle rust aandacht te geven en ruimte te maken voor wat er naar de oppervlakte wil komen, zodat jij je bewust kunt worden van wat er daadwerkelijk speelt. 
Ik ben jouw gids, spiegel en coach,ik leer je weer in contact komen met je krachtbron, die niet buiten jou is, maar in jou. Wanneer jij op jouw eigen natuurlijke manier kunt ZIJN, kun je jouw ware potentieel leven en verloopt je leven in een flow. Er is harmonie en verbinding tussen hoofd, hart en buik.

Werkwijze

Het coachtraject ‘krachtig sensitief’ is afgestemd op individuele behoeften. 
Om die behoeften helder te krijgen, starten we met een wandeling in de natuur. 

Al wandelend komen we gemakkelijker bij de kern van jouw vraag. Door te wandelen breng je namelijk niet alleen je lijf in beweging maar ook je gedachten en gevoelens, waardoor je van denken naar voelen kunt gaan. Hierdoor kun je vanuit een ander perspectief naar jouw vraag of probleem kijken. 
Tijdens dit gesprek zal er aandacht zijn voor hoe jij vorm geeft aan datgene wat je van binnen voelt en wat geleefd wil worden. Wat kom jij daarin tegen, waar loop jij in vast, waar wil je aan werken…

Als we bij de essentie van jouw vraag zijn uitgekomen, stel je hier vervolgens krachtige coachdoelen voor op die de leidraad zullen vormen van jouw coachtraject.

Alle antwoorden liggen in jou, wat ik doe is jou op weg helpen, spiegelen en inzichten geven. Intuïtie, voelen en ervaren zijn daarbij de ingang en ik  reik je tools aan voor een positieve mindset, wat bijdraagt aan bewuster leven en natuurlijk ZIJN.

Naast de coachgesprekken maak ik gebruik van mindfulness, visualisatie, lichaamsgerichte oefeningen, opstellingen, voetmassage, healing, een zytocompass  handscan & essentiële oliën,. 

NB; Tijdens mijn begeleiding maak ik gebruik van essentiële oliën. Essentiële oliën zijn ter ondersteuning en zorgen voor balans op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Door gebruik te maken van een zytocompass handscan kan ik je heel gericht adviseren in het gebruik van essentiële oliën, het werkt als een hele waardevolle en natuurlijke aanvulling op de sessies.  Het is mijn ervaring dat je hierdoor op dieper niveau kunt helen en sneller weer in balans kunt komen.
Meer informatie hierover kun je op mijn website lezen.  

Specialisatie

Leer balans brengen tussen hoofd en hart. 

Hoe fijn zou het zijn als, je hoofd en hart in balans zijn, je jouw sensitiviteit als kracht ervaart en je vanuit innerlijk rust het leven tegemoet treedt. Je doet de dingen die je moet doen vanuit ontspanning en met plezier, omdat je hoofd en hart laat samenwerken.

Je bent met je aandacht helemaal in het hier en nu, want je weet ‘alles wat ik aandacht geeft groeit’ en je kiest er bewust voor om datgene aandacht te geven dat jij wilt laten groeien. 

Je bent niet alleen maar bezig in de DOE modus, maar kunt ook gemakkelijk in de ZIJN modus zakken, waardoor er voldoende tijd en rust is om alle prikkels die er op een dag op je afkomen te verwerken.

Opleidingen

  • HBO-SPH (4 jarige opleiding, afgerond in 1994)
  • Holistische therapie, specialisme voetreflexmassage en craniosacraal relaxatie (4 jarige opleiding, afgerond in 2008)

Gecertificeerde cursussen

  • Intuitieve ontwikkeling en aura healing
  • Leergang HSP begeleider
  • Individuele familie opstellingen
  • Aroma therapie
  • Voet en onderbeenmassage met essentiële oliën

Lidmaatschap

Praktijk Hartstocht is niet aangesloten bij een beroepsvereniging. 

Kosten

Een traject ‘krachtig sensitief’ bedraagt  € 420,00.
Dit traject bestaat uit 6 sessies a 90 minuten, een gratis zytocompass handscan en een evaluatie-coachgesprek (€ 70,00 per sessie van 90 minuten).

Voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar bedraagt het traject € 385,00 (€ 55,00 per sessie van 60 minuten).

Je krijgt één factuur voor het gehele bedrag, dit kun je per bank/giro aan mij overmaken. Lukt het jou niet om dit bedrag in één keer te voldoen, dan is het ook mogelijk om een factuur per sessie te krijgen. (bij deze optie vervalt echter wel de gratis zytocompass handscan!)

Heb je al een traject gevolgd, dan is het mogelijk om daarna een losse sessie af te spreken. Een sessie van 60 minuten bedraagt € 55,00 en een sessie van 90 minuten bedraagt € 70,00.

Losse sessie wandelcoaching ‘natuurlijk ZIJN’
Een coachwandeling van 90 minuten bedraagt € 70,00.

Neem contact op met Esther van den Berg:

Voor meer informatie kun je kijken op mijn website. 
Voor vragen kun je me altijd even bellen of mailen.

Website: www.praktijkhartstocht.nl

Email: esther@praktijkhartstocht.nl

Telefoonnummer: 06-51170379

Volg mij via Facebook