HSP begeleiding Nederland
 
Danielle de Vries.jpg

Ermelo – Daniëlle de Vries - HSP begeleiding en coaching

Persoonlijk 

Ik ben Daniëlle de Vries, getrouwd en moeder van twee (kleine) kinderen. Ik woon met mijn gezin op een prachtig stukje Veluwe.

Graag stel ik me middels een kort stukje persoonlijke achtergrond aan je voor. Al vanaf mijn kindertijd heb ik een grote interesse in mensen. Wat zijn hun drijfveren en waarom gedragen zij zich op de manier zoals zij doen? Ik herinner me dat ik als kind graag spel speelde waarin ik anderen hielp; daar kon ik me daar helemaal in verliezen. Ondertussen heb ik door schade een schande geleerd dat je jezelf ook als volwassene kunt verliezen in het klaarstaan voor anderen, het altijd willen helpen, het ‘pleasen’ van anderen maar jezelf op de tweede (of laatste?) plek zetten. En dat je hier niet gelukkiger van wordt.

Het begrip HSP kwam me ter ore en het mag duidelijk zijn dat dit op mijn lijf geschreven is. Gevoelig voor stemmingen en emoties van anderen, gevoelig voor mijn innerlijke criticus die vindt dat het altijd beter kan, en ga zo maar door. Ondertussen heb ik geleerd hooggevoeligheid om te zetten in een kracht en te kunnen omgaan met de lasten. Van hard studeren, nog harder werken en daarnaast een druk sociaal leven draaiende te houden, is mijn wereld nu een stuk evenwichtiger en leefbaarder geworden.

Na mijn studie Pedagogische Wetenschappen ben ik als orthopedagoog binnen het onderwijs aan de slag gegaan. Ondertussen ben ik me blijven ontwikkelen op het gebied van coaching en begeleiding, omdat juist de persoon achter de professional me het meest intrigeert. Mede door mijn eigen ervaring met coaching heb ik me gerealiseerd dat dit een gebied is waarbij ik anderen graag begeleid. Er is zoveel winst voor jezelf te behalen! Niet alleen coaching op onderwijs- en opvoedkundig gebied, maar juist op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het kunnen (en durven) zijn wie je werkelijk bent.

Ik hoop je op deze pagina een goede indruk te geven van wat ik voor je kan betekenen. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Visie

Ik geloof heel sterk in het feit dat jij het meest gelukkig bent en tot je recht komt, wanneer jij kunt zijn wie je werkelijk bent. De huidige maatschappij vraagt veel van ons: presteren op het gebied van studie, werk, een rijk sociaal leven, sporten en daarnaast een goede partner, vriend, vriendin en/of ouder zijn. Jezelf vergeten in dit rijtje is zo gebeurd. Aandacht en tijd voor je eigen ontwikkeling is niet iets wat we snel bovenaan ons prioriteitenlijstje hebben, maar wat oh zo belangrijk is. Mijn passie is het ondersteunen en begeleiden van iedereen met vragen of uitdagingen rondom dit thema.

Met welke vragen kun je bij mij terecht?

 • Heb jij moeite met je grenzen aangeven en zou je graag assertiever willen zijn?
 • Herken jij hooggevoeligheid bij jezelf en zou je de lasten willen omzetten in krachten?
 • Word je gek van al je piekergedachten en zou je meer rust willen ervaren? 
 • Vraag je je af hoe jij jezelf staande kunt houden tussen alle eisen die de buitenwereld aan je stelt (werk, studie, kinderen, partner, sociaal leven) versus wat jij zelf nodig hebt?
 • Lukt het je niet tijd vrij te maken voor jezelf, heb je het gevoel jezelf ‘te verliezen’?
 • Ben jij de balans tussen je werk en privé helemaal kwijt?
 • Vraag je je af hoe je als hooggevoelige ouder het best kun omgaan met de opvoeding van jouw (misschien ook wel hooggevoelige) kind?

Bovenstaande vragen zijn een greep uit de voorbeelden waarbij ik jou kan begeleiden. Vanuit mijn achtergrond als orthopedagoog, maar ook als (ervarings)deskundige HSP en coach persoonlijke ontwikkeling, heb ik de tools om dit samen met jou aan te pakken. Staat jouw vraag hier niet tussen? Schroom niet om me te bellen of mailen met jouw vraag. Dan bekijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Ik vind het belangrijk om samen met jou te kijken naar jouw hulpvraag en of ik degene ben die jou hierbij mag en kan begeleiden. Ik zal uitleg geven over mijn werkwijze en jij kunt al je vragen stellen. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden en duurt maximaal een uur.

Opleidingen en trainingen

 • Coaching en counseling vanuit de Transactionele Analyse (TA), post HBO, TA Academie
 • Gecertificeerd begeleider HSP, post HBO, Instituut EszenzZ
 • Training en coaching volgens de Transactionele Analyse, post HBO, BMC
 • Pedagogische Wetenschappen, WO, Master of Science, Universiteit Utrecht
 • Ecologische Pedagogiek, HBO, Hogeschool Utrecht

Lidmaatschap en vergoedingen

Ik ben aangesloten bij:

 • NVO, Nederlandse vereniging van orthopedagogen
 • HSPBN, HSP Begeleiders Netwerk Nederland
 • NVTA, de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse

Daniëlle de Vries – Begeleiding HSP en Coaching is particuliere dienstverlening. De diensten die geleverd worden, worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Je ontvangt een BTW factuur voor eigen administratie. Mogelijk kunnen deze kosten wel worden afgetrokken bij de belastingaangifte. Informeer hiervoor vooraf bij de Belastingdienst.
Kosten

Een sessie kost 75,00 euro, inclusief materialen en persoonlijke ondersteuning bij de opdrachten tussen de sessies door.

Neem contact op met Daniëlle de Vries:

Telefoonnummer: 06-30604217.
E-mail adres: info@danielledevriescoaching.nl.
Website: www.danielledevriescoaching.nl
Social media: volg mij via Instagram op danielledevries_coaching.
Adres: Leeuwerikstraat 80, Ermelo

 
Els Zandstra.jpeg

Ermelo - Els Zandstra - HSP begeleiding, lichaamsgerichte-en systemische coaching

Persoonlijk

Mijn naam is Els van der Mooren- Zandstra. Al heel vroeg is mijn interesse gewekt in de psychologie van de mens. Als kind kon ik van een afstandje naar mensen kijken. Wat deden ze en waarom? Ik was een gevoelig kind. Uit eigen ervaring weet ik dat je lasten kan ervaren wanneer je hoogsensitief bent. Vooral wanneer je nog niet weet wat deze eigenschap inhoudt en hoe je hiermee om kan gaan.
Wil je meer over mij weten? Kijk dan eens op mijn website. Hier vertel ik uitgebreid wie ik ben en wat mij bezig houdt.

Missie

Mijn missie is mensen weer in contact te brengen met hun lichaam zodat er meer balans, rust en ruimte kan ontstaan. Ik faciliteer graag een veilige ruimte om uit te proberen, te oefenen en nieuwe ervaringen op te doen.

Opleidingen

 • Systemisch werken, Welopstellingen, 2022
 • Systeem en ervaringsgericht werken, Kempler Instituut, 2021
 • Roepen van de Ziel, Connie van der Arend, 2021
 • Team Animal Assisted Interventions met hond, Pets4Care, 2021
 • Lichaamsgericht Coach, Atma instituut SPHBO registeropleiding, 2017
 • Wandelcoaching, Atma instituut, 2019
 • HSP begeleider, instituut EszenzZ Amsterdam, 2014
 • Beroepsopleiding kindercoach basis, CRKBO opleiding, 2016
 • Beroepsopleiding Power Puber, CRKBO opleiding, 2018
 • Systemisch begeleiden met tafelopstellingen bij Centrum voor systemisch werk, 2019
 • De reis van de held, BOG training voor professionele ontwikkeling, bij Anne Pauen, 2019
 • Schemacoaching, bij Coen Horstman, 2019
 • Mobiliteitstrainer, Bartiméus, 2002
 • Zelfstandigheidstrainer, Bartiméus, 2003
 • Sociaal Pedagogisch Hulpverlening, Hogeschool van Utrecht, 2001
 • HAVO, Groevenbeek Ermelo

Lidmaatschap

Ik ben aangesloten bij de LVPW, RBCZ, NOBCO, SPHBO registeronderwijs, bij HSPBN (begeleiders Netwerk bij hooggevoeligheid) en bij Sensikids Nederland.

Werkwijze

De rode lijn in de begeleiding is aandacht voor het (lichaams)bewustzijn. Zo komen inzicht en voelen samen, wat de sleutel is voor een daadwerkelijke verandering. Dieper contact met je lichaam betekent dieper contact met jezelf, met wie je werkelijk bent.

Kennismaking

Voordat we van start gaat is er eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we kijken of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden. Wanneer ik niet de geschikte persoon ben, kan ik je doorverwijzen naar een collega of een andere therapeut.

Kosten

Kennismakingsgesprek: gratis.
Intakegesprek volwassenen (90 minuten): €105,- (vrij van BTW).
Vervolgconsulten volwassenenen (90 minuten): €105,- (vrij van BTW).
Consulten tieners en kinderen (60 minuten): €70,00 (vrij van BTW).
Werkboek kinderen en tieners: €27,95. 

Vergoedingen

Verzekering

Wanneer u een aanvullende verzekering hebt worden consulten (gedeeltelijk) vergoed.

https://lvpw.nl/partner/ vergoeding-zorgverzekeraar/

Via uw werkgever

Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject als veel effectiever ervaren.

Via de Arbo-dienst van uw bedrijf

Bijv. in het kader van burn-out preventie. Hierbij dient u contact op te nemen met de bedrijfsarts.

Via PGB

Mensen met een Persoons Gebonden Budget kunnen in een aantal gevallen de kosten via PGB vergoed krijgen.

Via het UWV

Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en reïntegratie. Je kunt met je UWV een Individuele Reïntegratie Overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je je coachingstraject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Kijk voor meer informatie op de site van het UWV.

Neem contact op met Els van der Mooren- Zandstra:

Website: www.praktijkmetaandacht.nl.
E-mail: info@praktijkmetaandacht.nl.
Telefoon: 06 - 514 322 56.