HSP begeleiding Nederland
 
Els Zandstra.jpg

Ermelo - Els Zandstra - HSP begeleiding, lichaamsgerichte-en systemische coaching

Persoonlijk

Mijn naam is Els Zandstra. Al heel vroeg is mijn interesse gewekt in de psychologie van de mens. Als kind kon ik van een afstandje naar mensen kijken. Wat deden ze en waarom? Ik was een gevoelig kind. Uit eigen ervaring weet ik dat je lasten kan ervaren wanneer je hoogsensitief bent. Vooral wanneer je nog niet weet wat deze eigenschap inhoudt en hoe je hiermee om kan gaan. 

Visie 

Mijn wens is om mensen (volwassenen, tieners en kinderen) meer in contact te brengen met wat ze van binnenuit willen, weten, voelen en kunnen. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende methoden met als doel het vertrouwen in de eigen koers te stimuleren. Je herkent fysiek en gevoelsmatig wanneer jouw koers authentiek is of niet. Hierbij kijk ik naar de respons van het lichaam.  

Opleidingen

Na mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Utrecht heb ik een trainersopleiding gevolgd bij Bartiméus. In deze organisatie heb ik veel ervaring opgedaan in de begeleiding van mensen met verschillende hulpvragen. Op dit moment ben ik naast mijn praktijk nog werkzaam bij Bartiméus als trainer en verzorg ik scholingen voor medewerkers. 

Later volgde ik de opleiding tot HSP-begeleider (ik ben gecertificeerd HSP begeleider) bij instituut EszenzZ gevolgd door de beroepsopleiding Kindercoach basis en Opvoedcoach tieners bij Sensikids.

Bij het Atma instituut te Amersfoort volgde ik de post-HBO beroepsopleiding Lichaamsgerichte coaching en wandelcoaching. 

Tenslotte ben ik opgeleid tot Systemisch coach bij het Centrum voor systemisch werk.

Lidmaatschap

SPHBO registeronderwijs, Klachtenportaal, HSPBN, Sensikids.

Werkwijze

In de coaching maak ik gebruik van diverse methodes waardoor het lichaamsbewustzijn toeneemt. Zo komen inzicht en voelen samen, wat de sleutel is voor een daadwerkelijke verandering. Dieper contact met je lichaam betekent dieper contact met jezelf, met wie je werkelijk bent.  

Kennismaking

Voordat de coaching van start gaat is er eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we kijken of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden. Wanneer ik niet de geschikte persoon ben, kan ik je doorverwijzen naar een collega of een andere therapeut. 

Kosten

Volwassenen €75,00 per sessie.

Kinderen en tieners €375,- voor een traject van 8 sessies; los consult €60,00.

Ouderbegeleiding €85,00.

Vergoedingen

Via uw werkgever.

Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject als veel effectiever ervaren.

Via de Arbo-dienst van uw bedrijf.

Bijv. in het kader van burn-out preventie. Hierbij dient u contact op te nemen met de bedrijfsarts. 

Via de belasting.

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Via uw ziektekostenverzekering.

Coaching valt niet onder primaire ziektekosten en worden daardoor meestal niet (geheel) vergoed. Coaching wordt door een zorgverzekeraar vaak vergoed onder de noemer counseling, psychosociale hulpverlening of alternatieve behandelingen. Soms bieden verzekeraars (bijvoorbeeld Energiek) een aparte vergoeding voor coaching. Wij adviseren u daarom de mogelijkheden voor vergoeding van coaching na te gaan bij uw ziektekostenverzekeraar.

Via PGB.

Mensen met een Persoons Gebonden Budget kunnen in een aantal gevallen de kosten via PGB vergoed krijgen.

Via het UWV.

Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en reïntegratie. Je kunt met je UWV een Individuele Reïntegratie Overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je je coachingstraject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Kijk voor meer informatie op de site van het UWV.

Alle bedragen zijn inclusief  21% btw. 
Gemiddeld duurt een consult voor volwassenen 90 minuten. 
Een kinderconsult en tienerconsult duurt ongeveer 60 minuten

Neem contact op met Els Zandstra:

Website: www.elszandstra.nl
E-mail: info@elszandstra.nl
Telefoon: 06 - 514 322 56