HSP begeleiding Nederland
 
Jacqueline Woudenberg.jpeg

Koog aan de Zaan - Jacqueline Woudenberg - Gecertificeerd HSP begeleider, wandelcoach

Persoonlijk

Ik ben Jacqueline, 38 jaar, HSP-wandelcoach, moeder van een lieve dochter en woonachtig in Koog aan de Zaan. In 2016 ben ik HSP begeleider geworden door het volgen van een leertraject bij Instituut EszenzZ in Amsterdam. Ik ben zelf ook hoog sensitief al is het voor mij allang geen last meer. De nare kant van de in mijn ogen mooie karaktereigenschap heb ik om weten te zetten in een zeer complete en mooie eigenschap. Ik bewandel nu echt mijn eigen pad en sta in mijn kracht in het dagelijks leven.

Dit is niet van de ene dag op de andere ontstaan, het was een lange weg vol met zijwegen. Het is het leertraject van Instituut EszenzZ dat me mijn pad heeft doen laten vinden en vanaf die tijd is het gegroeid waardoor ik een levensstijl hanteer die bij me past. In mijn wandelcoaching ben ik dus ook een ervaringsdeskundige gezien het leertraject wat ik heb gevolgd hetzelfde is als het coachingstraject wat ik geef. Ik wens iedereen zo’n omslag die ik heb mogen ervaren en maak me daar dan ook sterk voor. Dat dan graag in de natuur waar de meeste HSP’s zich erg op hun gemak voelen.

Visie

Mijn coaching is gericht op HSP’s in de leeftijd van 15 tot 30 jaar die lasten ervaren door hun hoog sensitiviteit. Vaak bewandelen HSP’s niet hun eigen pad door allerlei verschillende redenen. Door mijn wandelcoaching begeleid ik HSP’s in het herkennen van hun eigen pad en zorg dat ze dit pad blijvend kunnen bewandelen. Met andere woorden. De lasten van het HSP zijn verdwijnen en je staat in je eigen kracht. Vanuit daar kun je de aandacht bij jezelf houden, de juiste keuzes maken en jezelf beter uitten.    

Werkwijze

HSP-coaching in de natuur 

Mijn kantoor is het bos en al wandelend leer ik je je eigen weg te bewandelen. Zo leer ik je bewust te worden van het hier en nu, je gedachten en hoe je die kunt sturen. Maar boven alles leer ik je om je aandacht bij je zelf te houden in plaats van je aandacht bij de ander.

Veel HSP’s klimmen als het ware op de nek van de ander en wandelen op die manier mee op het pad van een ander. Meestal omdat ze dit gewend zijn vanuit thuis en ze er niet bewust van zijn. De wandelcoaching is speciaal gericht op HSP’s, zo is het materiaal wat ik gebruik beeldend en creatief. HSP’s zijn namelijk vaak beelddenkers en onthouden dingen beter als ze het gezien hebben.

Daarnaast doen we oefeningen. Je leert vervolgens stap voor stap je eigen weg te bewandelen door te oefenen in de praktijk, je dagelijks leven. We voeren niet lange gesprekken over vroeger, we gaan niet graven in je verleden en we spreken ook niet wekelijks af. Ik reik je dingen aan en met die input kun je een levensstijl creëren. Je creëert je eigen pad en dat pad raak je nooit meer kwijt omdat het je eigen is geworden.

Klinkt nogal cryptisch misschien maar het is het ervaren van de verandering in plaats van er alleen maar over praten wat er anders moet of waar dingen vandaan komen. Bewustwording is de leidraad. 

Waarom HSP-wandelcoaching?

Een HSP heeft een sterke band met de natuur. Misschien heb je het zelf al wel ervaren. Je raakt overprikkeld door alles om je heen en besluit naar het bos te gaan om te wandelen. Een flinke wandeling van een uur of 2. Na die wandeling merk je dat je hoofd leger aan voelt en je helderder kan nadenken. Je beschikt weer over je creatieve vaardigheden die een HSP zo goed bezit. HSP’s hebben een sterke aantrekking met de natuur. In de natuur vinden ze rust. Wandelcoaching speelt daarop in. Het groen om ons heen, de frisse geur van het bos, het geluid van de vogels en de stilte. Het is de perfecte omgeving om dingen aan gereikt te krijgen en te ervaren. 

Het resultaat 

Na de gehele wandelcoaching te hebben doorlopen bewandel je je eigen pad. Je weet hem te herkennen en je raakt hem nooit meer kwijt. Met andere woorden je staat in je eigen kracht. Je weet wie je van nature bent en beschikt over een goede dosis zelfvertrouwen. Je herkent het als je dreigt je eigen pad te gaan verlaten en die van een ander op gaat. Je weet dit dan ook bij te sturen. 

Gedachten kun je herkennen en negatieve gedachten kun je stoppen. De film is op stop gezet. Wat anderen doen of zeggen heeft geen invloed meer op je. Harde geluiden en drukke ruimten zijn beter te hanteren omdat je je aandacht op jezelf weet te houden. 

Door dit alles heb je meer energie en raak je niet meer zo snel overprikkeld. Je weet overprikkeling ook te herkennen en voor te zijn. Indien het dan toch een keer gebeurt omdat het niet anders kon weet je wat je moet doen om jezelf weer te laten bewegen op je eigen rustige pad. Je hebt een levensstijl gekregen die bij je past en vanuit daar kun jij je pure ik zijn zonder de lasten van het HSP zijn.

Wandelen in de herfst en winter, koud?! 

Ja, zelfs in de herfst en in de winter gaat mijn wandelcoaching gewoon door. De natuur heeft in alle jaargetijden ons wat te bieden en vaak is het bos aangenaam terwijl het daarbuiten guur en koud is. Het bos is als een warme deken. Ik wandel gewoon door in de regen met mijn regenkleding, laarzen en paraplu. Heerlijk!

Locatie 

De locatie bedraagt 35 km in een straal om Koog aan de Zaan heen. We bepalen samen de beste locatie en tijd. Om een voorbeeld te geven loop ik vaak in het Amsterdamse bos wat een fijne plek is om te coachen en gecoacht te worden. 

Kennismakingsgesprekken en HSP-3-in-1 test sessie

Kennismakingsgesprekken zijn altijd gratis en vrijblijvend. Daarnaast kun je gratis een wandeling plannen om met mij samen de HSP-3-in-1 test te doen en me tegelijk wat vragen te stellen. 

Tarief 

Ik bied mijn coaching in pakketvorm aan of in losse sessies. 

Pakket:  

Het pakket bestaat uit: 

  • De intake. In deze sessie bekijken we wat precies de lasten zijn door middel van het invullen van een vragenlijst en de HSP 3-in-1 test. 
  • Het bepalen wat je precies wil bereiken door het invullen van een doelenformulier. Aan het einde van het coachingstraject kunnen we hiermee ook toetsen of de doelen behaald zijn of dat we nog wat werk te doen hebben. 
  • Je leert hoe lasten precies ontstaan, hoe het denkproces werkt en wat het hier en nu precies inhoudt. 
  • Je leert hoe je lasten kunt verminderen, laten verdwijnen en hoe je het denkproces kan doorbreken.
  • Je leert in je eigen kracht te staan en dat te behouden. Dit betekent dat je niet meer vatbaar bent voor prikkels van buitenaf zoals geluiden, drukke omgeving, emoties. 
  • Ik geef je huiswerk en sheets mee om thuis te oefenen. 
  • Je wordt bewust van je eigen ruimte en wanneer mensen die ruimte betreden. Vervolgens leer ik je hoe je die ruimte kan beschermen. 
  • Indien je moeite hebt met het geven van je mening of het aangeven van je grenzen, leer ik je hoe je dit op een goede manier kan doen. 
  • Voor HSP’s is het belangrijk om de dag zo fijn mogelijk te beleven. Daarbij is het bijhouden van een agenda belangrijk. Ik leer je dit op de beste manier te doen zodat elke dag weer fijn aan voelt, je dingen niet uitstelt en je de rust krijgt die een HSP nodig heeft. 

 Het resultaat

Je bent niet meer vatbaar voor van alles wat van buiten komt. Denk aan geluiden, dingen die andere mensen doen, drukke chaotische omgevingen en bijvoorbeeld sferen. Je weet wat er van binnen gebeurd en kan dit ook stoppen. Denk aan gedachten die maar blijven komen, emoties die je maar blijft voelen. Je hebt vertrouwen in jezelf gekregen en raakt dit niet meer kwijt. Het is ook rustig van binnen geworden waardoor je je beter kan concentreren en je merkt dat je geen angst meer hebt om nieuwe dingen aan te gaan. Je creativiteit stroomt. Je wordt wie je daadwerkelijk bent zonder angst wat anderen van je vinden.  

Dit resultaat raak je niet meer kwijt en je kunt er altijd op terug vallen. 

Kosten

De kosten bedragen voor 12 sessies 800 euro inclusief 21 % btw. 

Losse sessies

Het is ook mogelijk om losse sessies te boeken. Dit bedraagt 75 euro incl. 21 % btw per sessie. 

Zorgverzekering 

HSP-wandelcoaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Neem contact op met Jacqueline Woudenberg:

Website: jacquelinewoudenberg.nl.

Email: info@jacquelinewoudenberg.nl.

Tel: 06 143 522 21.