HSP begeleiding Nederland
 
Mathilda Bongaardt.jpg

Amsterdam - Mathilda Bongaardt - Coaching, counselling en hypnotherapie

Persoonlijk

Ik ben Mathilda Bongaardt-Meijer (1970). 
Al jarenlang ben ik werkzaam in het (speciaal)basisonderwijs. Eerst voor de klas, daarna als Remedial Teacher en de laatste jaren als Specialist Passend Onderwijs voor kinderen met gedrag- en psychiatrische problemen. In deze functie begeleid ik zowel kinderen, leerkrachten/zorgcoördinatoren en ouders in het omgaan met deze groep kinderen. Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat ze zich zo goed mogelijk kunnen ontplooien?

Om nog meer te kunnen betekenen, meer te kunnen doen heb ik in 2007 mijn master SEN, Special Educational Needs gehaald, met als uitstroomprofiel gedragsspecialist (met name autisme en ADHD).

Ik doe dit werk met veel plezier en overgave, vooral ook omdat mijn eigen kinderen binnen deze groep vallen. Ik weet als geen ander wat voor invloed dit alles heeft op de kinderen, op jezelf, je relatie en eigenlijk je hele leefomgeving. 

In de afgelopen jaren ging mijn focus langzaam maar zeker over naar het begeleiden van volwassenen met allerhande problematiek.
Mijn diploma voor coaching heb ik in 2011 behaald, in 2012 mijn diploma voor counselling en in 2014 mijn diploma voor integratieve psychotherapie.
Vanuit hier ontstond in 2014 Lively, een praktijk voor coaching, counselling en (hypno)therapie voor volwassenen.

Visie

Een welbekend gezegde is: Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd al kreeg.

Ik ben er van overtuigd dat dit zo werkt, maar ‘gewoon’ even iets anders doen is niet zo makkelijk. Dat betekent dat als je echt iets wilt veranderen het goed is om inzicht te krijgen in wat je precies doet, denkt, voelt, ervaart en wat het effect hiervan is op jezelf en op je omgeving. En daar gaan wij naar op zoek. Dit kan op verschillende manieren, o.a. met coaching, counselling en hypnotherapie.

Coaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening, gericht op ontwikkelingsvragen. 

Counselling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. Persoonlijke counselling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen gaan we op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden.

Hypnotherapie leert je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Daardoor kom je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kan je nieuwe inzichten krijgen en deze op je eigen manier toepassen in je dagelijks leven en zo je doelen verwezenlijken.
Coaching, counseling en hypnotherapie kunnen tijdens een begeleiding in elkaar overlopen. Per keer bekijken we wat het beste aansluit in de gegeven situatie.

Opleidingen

  • In 2007 heb ik mijn Master SEN (special educational needs) gedragsspecialist behaald aan het Seminarium van Orthopedagogiek in Utrecht.
  • In 2011 mijn Coaching diploma bij BGL in Hoofddorp.
  • In 2012 mijn Counselling diploma bij BGL in Hoofddorp.
  • In 2014 Integratieve Psychotherapie diploma bij BGL in Hoofddorp.
  • In 2015 heb ik trainingen gevold bij Annette Vijverberg om de cursussen: zelfwaardering / vriendschappen / omgaan met boosheid; te mogen geven.

Verzekeraars

Ik ben lid van de NBVH, Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten, lidnr 14007.

Verder ben ik lid van de RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, lidnr 403022R.

Hierdoor word ik door veel aanvullende pakketten van zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Specialisatie

In mijn werk probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten aan de behoeften van degene die tegenover mij zit. Dit kan met veel verschillende manieren. Soms is dat met een hypnotherapie sessie, soms door middel van NLP. Soms zijn visualisaties meer op zijn plek. Ook EMDR, Inner Child, Regressie en Voice Dialogue vallen binnen de mogelijkheden.
We werken in ieder geval altijd naar een, van te voren, gezamenlijk vastgesteld doel toe!

Je kunt bij mij terecht voor overspannenheid/burn out, emotionele problemen, het gevoel jezelf “kwijt” te zijn, klachten van depressieve aard, chronische vermoeidheid, rouw en verlies, slaapproblemen, angsten en fobieën, psychosomatische klachten, levensvragen en zingeving.
Meerdere keren per jaar starten de cursussen: '"zelfwaardering", "vriendschappen" en "omgaan met boosheid". Mocht je hier informatie over willen hebben kun je me altijd bellen of mailen!

Kennismakingsgesprekken
 
Omdat het contact tussen therapeut en cliënt goed moet voelen, is een kennismakingsgesprek zeker aan te bevelen. 
Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.
Omdat ik graag de tijd neem voor een ieder die komt, vraag ik je wel een tijd te reserveren. Dit kan telefonisch of via mail.
Deze gesprekken kunnen plaatsvinden op iedere donderdagmiddag.

Kosten

Een sessie kost 105 euro en duurt maximaal anderhalf uur.

Neem contact op met Mathilda Bongaardt:

Mathilda Bongaardt
Website: www.praktijklively.nl
E-mail: info@praktijklively.nl 
Telefoon:  06-13301093

 

Interview met Mathilda Bongaardt